Συγκινητική φωτό: Παππούς βλέπει για πρώτη φόρα το εγγόνι του έξω από το παράθυρο εξαιτίας του κορονοϊού!

Ο κορονοϊός έχει θέσει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη σε καραντίνα. Δεν περάσαν πολλές ημέρες, από όταν η Κυβέρνηση εξέδωσε απαγόρευση κυκλοφορίας για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, μέχρι να τεθεί το ζήτημα της πανδημίας υπό έλεγχο.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που προχωρούν σε συγκινητικές κινήσεις ακόμη κι αν δεν έχουν την ελευθερία μετακινήσεων. Τραγούδια σε μπαλκόνια και χειροκροτήματα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, έχουν καταγράφει σε πολλές χώρες του εξωτερικού – ακόμη και στην Ελλάδα – .

Το να μένεις κλεισμένος μέσα στο σπίτι, ακόμη κι αν είναι για καλό σκοπό, είναι πολύ δύσκολο. Γονείς, δεν ξέρουν πότε θα αντικρίσουν ξανά τα ενήλικα παιδιά τους, παππούδες δεν μπορούν να δουν τα εγγόνια τους, φίλοι κάνουν καιρό να δουν τους φίλους τους, άνθρωποι έρχονται “πίσω” οικονομικά αφού δεν δουλεύουν, κι άλλα παραδείγματα που τα ζούμε όλοι καθημερινά.

Για τους Έλληνες ο εγκλεισμός είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, αφού παραδοσιακά σαν λαός είμαστε…έξω καρδιά. Φαίνεται όμως, πως ο εγκλεισμός είναι δύσκολος για κάθε λαό αυτού του πλανήτη. Η συναισθηματική πίεση είναι μεγάλη και όλοι προσπαθούμε να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή για το καλό όλων.

Υπομονή προσπάθησε να κάνει και ο παππούς που θα δούμε παρακάτω, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Το εγγονάκι του. είχε λίγες μέρες που γεννήθηκε και ο παππούς δεν μπορούσε να μη το δει για πρώτη φορά, το συντομότερο δυνατόν.

Η συγκινητική φωτογραφία, τραβήχτηκε στην Ιρλανδία από την θεία του νεογέννητου παιδιού Έμμα, η οποία και την ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Ο γιος του έγινε μπαμπάς και ο παππούς, θέλοντας να δει το νεογέννητο παιδί, έκατσε έξω από το παράθυρο του σπιτιού και το χάζευε γεμάτος συγκίνηση.

Η Έμμα μοιράστηκε τη φωτογραφία στο Twitter γράφοντας την λεζάντα: 

«Τρεις γενιές κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς ο μπαμπάς μου συναντά τον εγγονό του για πρώτη φορά» .

Η φωτογραφία έγινε γρήγορα viral αφού μίλησε στις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Άνθρωποι, που θα έδιναν τα πάντα για να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους αλλά δεν μπορούν, εξαιτίας της καραντίνας για τον κορονοϊό.

Η Έμμα, μίλησε στο Independent λέγοντας:

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν μπορεί να κρατήσει το μωρό τώρα, αλλά ελπίζουμε σε μια μεγάλη αγκαλιά στο μέλλον. Τα καλά νέα είναι ότι το μωρό είναι μια χαρά και αγνοεί πόσο δημοφιλές έγινε. O μπαμπάς μου, επίσης, είναι καλά και αγνοεί και εκείνος εντελώς πόσο δημοφιλής είναι, δεν θα με άφηνε να τον τραβήξω φωτογραφία, αλλά χαμογελάει!

Δείτε την συγκινητική φωτογραφία που έγινε viral:

 

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close