Tα 16 πιο συνηθισμένα ψέμματα που λένε οι γονείς στα παιδιά τους
 

Πολλές φορές οι γονείς πέφτουν στη παγίδα να πουν ψέματα ή να κρύψουν σκόπιμα την αλήθεια. Γιατί; Γιατί πολύ απλά είναι κατά κάποιο τρόπο μέσα στο πρόγραμμα. 

Πρέπει να τα πείσουν να κοιμηθούν νωρίς, να μην φοβούνται ή να πιστέψουν στον εαυτό τους. Δεν είναι σωστό αλλά αυτό οι γονείς το ξέρουν καλύτερα από εμάς. Φαίνεται όμως πως κατά κάποιο τρόπο λειτουργεί ή τουλάχιστον τους προσφέρει μία γρήγορη λύση
 
Είναι ώρα για ύπνο. 
Στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 8 μ.μ. αλλά μετά από μία δύσκολη μέρα, το να κοιμηθούν τα παιδιά μοιάζει σωτήριο. Μην ξεχνάτε πως οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η προετοιμασία για ύπνο είναι μία πολύωρη διαδικασία. Πρέπει να κάνουν μπάνιο τα μικρά, να πιούν το γάλα τους και να ακούσουν τουλάχιστον ένα παραμύθι πριν κοιμηθούν. Το να κλέψουν λοιπόν οι γονείς μίση ώρα δεν χάθηκε ο κόσμος.
 
Είναι πολύ νόστιμο το φαγητό αυτό.
Έχετε βρεθεί ποτέ μπροστά σε απελπισμένη μητέρα που αποκαλεί το ψάρι στήθος κοτόπουλο; Γιατί; Πολύ απλά το παιδί της αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο. Εκεί όμως ξέρει πως δεν γίνεται αλλιώς και στην περίπτωση αυτό το ψέμα είναι η μόνη λύση. Έτσι, οι μαμάδες σκαρφίζονται χιλιάδες τρικ προκειμένου να ξεγελάσουν τα μικρά τους για να φάνε λαχανικά, φρούτα ή ψάρι.
 
Η ζωγραφιά σου είναι υπέροχη.
Η πλειοψηφία των γονιών δεν έχουν ιδέα τι έχει ζωγραφίσει ο μικρός τους ζωγράφος. Το αστείο είναι όταν προσπαθούν, καλοπροαίρετα πάντα, να μαντέψουν.
-Αχ, εγώ είμαι αυτή εκεί;
-Όχι μαμά, ο Spiderman.
 
«Δεν έχω ιδέα που είναι το μπλοκ ζωγραφικής σου.»
Κατά 99% έχει πεταχτεί στα σκουπίδια, είτε καταλάθος, είτε επειδή είχε τελειώσει εδώ και καιρό και δεν ήταν σε άριστη κατάσταση. Φύλα σκισμένα και χιλιοζωγραφισμένο. Φυσικά δεν μπορεί να παραδεχτεί πως έκανε κάτι τέτοιο και αφήνει το μικρό της να ψάχνει ξανά και ξανά. Το αστείο είναι όχι μόνο έχει πει ψέματα αλλά βρίσκει και γόνιμο το έδαφος για κήρυγμα. «Είδες τι παθαίνεις αν δεν μαζεύεις τα πράγματα σου;».
 
-Μπορώ να παίξω ένα παιχνίδι στο κινητό σου;
-Δεν έχει μπαταρία.
Ωστόσο, η ίδια η μαμά σερφάρει στο διαδίκτυο και σχολιάζει στο twitter το πόσο ενοχλητικό είναι όταν τα νέα παιδιά κολλάνε με την τεχνολογία, αντί να παίζουν.
 
Δεν νομίζω πως σήμερα θα σου κάνει ο γιατρός εμβόλιο!
Μεγάλο ψέμα αλλά τι να πει στο μικρό που κλαίει ήδη;
 
Η μαμά θα πάει και εκείνη για ύπνο.
Πρέπει να του δείξει εκείνη τη στιγμή πως δεν το αδικεί. Ούτε η μαμά θα κάτσει μέχρι αργά να δει τηλεόραση. Άσχετα αν θα το κάνει με το που αποκοιμηθεί. Είναι η μόνη ώρα που μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει την ησυχία στο σπίτι.
 
«Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε σκύλο, ούτε γάτα γιατί έχεις αλλεργία. Θα γεμίσεις σπυράκια.»
Είναι λίγο σκληρό αυτό το ψέμα αλλά μπορούμε να την καταλάβουμε.
 
Το έφαγε η γάτα!
Είναι από τα πιο απίστευτα ψέματα που λειτουργούν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο σκύλος, η γάτα, η περίεργη γειτόνισσα είναι φανταστικές φιγούρες που κάνουν συχνά επιδρομή στο σπίτι και κλέβουν ότι περιέχει ζάχαρη. Το να είσαι γονιός εκτός του ότι απαιτεί να έχεις υπομονή, θα πρέπει να έχεις και πολύ μεγάλη φαντασία.
 
Τα μωρά έρχονται μόνο όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται πολύ.
Αυτό είναι ένα ψέμα που θα ανακαλύψει το παιδί από μόνο του στην εφηβεία.
 
Ο Άγιος Βασίλης, η νεράιδα των δοντιών κτλ δεν θα έρθουν αν δεν είσαι καλό παιδί, δεν τρως όλο σου το φαγητό, δεν κάθεσαι φρόνιμο, δεν μαζεύεις τα παιχνίδια σου, δεν χρησιμοποιείς το γιογιό σου.
 
Τα μαγαζιά των παιχνιδιών είναι κλειστά, κάνουν επισκευές ή γκρεμίστηκαν.
 
Δεν έχει .παγωτό τώρα. Θα έχει μετά από τον μεσημεριανό ύπνο.
 
Η Ντόρα δεν είναι πια στην τηλεόραση. Τουλάχιστον όχι στη δική μας. Πολλοί γονείς αρνούνται να ακούσουν 100000… «Που είναι ο χάρτης;».
 
«Με νίκησες πάλι.»
Φυσικά και οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να νικούν. Το έχουν ανάγκη.
 
Δεν θα πάθεις ποτέ τίποτα.
Αυτό αν και ψέμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Γιατί κανένας γονιός δεν ψεύδεται όταν λέει τη φράση αυτή. Δεν μπορεί να επιτρέψει να πληγωθεί το παιδί του, να στεναχωρηθεί, να χάσει κάτι που αγαπά, να του λείψει το οτιδήποτε. Αν περνούσε από το χέρι του θα τηρούσε στο έπακρο την υπόσχεση αυτή. Η ζωή όμως έχει άλλα σχέδια. Οπότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το βοηθήσει να αναπτύξει άμυνες αλλά και δεξιότητες που θα το βοηθήσουν να ανταπεξέλθει
Εαν σας αρεσε κοινοποιηστε το με το μαγικο κουμπάκι του facebook κάτω από την ανάρτηση

Close