Το νησάκι που έχει περισσότερους τουρίστες παρά κατοίκους

Ένα μικρό νησί στις Κυκλάδες έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει πόλος έλξης τουριστών από την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη όπως την Γαλλία την Ιταλία και την Σκανδιναβία.

Μάλιστα αυτό το νησί έχει πληθυσμό μόλις στα 256 άτομα (σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011) ενώ δέχεται εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.
Ο λόγος για την Σχοινούσα που βρίσκεται στο κέντρο του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων με έκταση μόλις 8,144 τ. χλμ.

Το καταφύγιο μικρών σκαφών
Παρόλα αυτά το λιμάνι του νησιού, το Μερσίνι, θεωρείται από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, καταφύγια μικρών σκαφών σε ολόκληρο το Αιγαίο με αποτέλεσμα να δέχεται 100δες μικρά τουριστικά σκάφη. Όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος ώστε κάποιος να επισκεφτεί το νησί.

Οι μαγευτικές ομορφιές του νησιου
Οι φυσικές ομορφιές της Σχοινούσας, αλλά και οι σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει, την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι πάρα την μικρή του έκταση το νησί διαθέτει πάνω από 15 πανέμορφες παραλίες όπως η Μερσίνι, το Τσιγκούρι, το Λιβάδι, η Λιώλιου, η Ψιλή Άμμος, ο Αλμυρός, κ.α.

Επιπλέον η Σχοινούσα είναι διάσημη για το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό που προσφέρει με ντόπια κρέατα και τυριά, φάβα και φυσικά το διάσημο κατσούνι.

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Πηγή: e-daily.gr
Close