Το συγκλονιστικό βίντεο για τις γυναικοκτονίες – «Μην με αφήσεις ποτέ, γιατί…»

Τέσσερα λεπτά που συγκλονίζουν… Μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τις γυναικοκτονίες μεταφέρει την ιστορία ενός ζευγαριού, που όλα ξεκινούν ιδανικά και έχει τραγική κατάληξη.

Αφορμή για αυτό οι γυναικτονίες… Η Lacta, της οποίας είναι η παραγωγή, στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα για το μέγα ζήτημα, των γυναικοκτονιών και της κακοποίησης των γυναικών, με μια ιστορία η οποία τις περισσότερες φορές είναι η ίδια.

Ένα ζευγάρι ζει τον απόλυτο έρωτα, με όρκους αγάπης. Ο χρόνος όμως όσο προχωρά αποκαλύπτει τα πρώτα κακά σημάδια από τον σύντροφο με εκφράσεις όπως «θέλω να είσαι μόνο δική μου».

Ακολουθούν οι πρώτοι τσακωμοί, ο περιορισμός της ελευθερίας της γυναίκας, οι χειροδικίες, μέχρι που εκείνη βρίσκει το θάρρος να του ανακοινώσει ότι θέλει να χωρίσουν.

Η κατάληξη είναι αύτη που έζησε η ελληνική κοινωνία ουκ ολίγες φορές φέτος, με την συγκλονιστική περιγραφή της κοπέλας… «… τώρα πια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμη μπορείς».

Αφορμή για την ταινία αυτή αποτελεί η 25 Νοεμβρίου, η παγκόσμια ημέρα για τη εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. «Χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται ότι τις αγαπούσαν»…

Μάθε πως να ξεχωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μία σχέση. Μπες στο diotima.org.gr

Πηγή: apithano.gr
Close