Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες!

Και όμως υπάρχει! Βρίσκεται στην Τήνο και δεν είναι άλλο από τον Τριπόταμο, ένα μικρό χωριό χτισμένο πολλά χρόνια πριν πάνω σε τρεις ποταμούς.

Είναι ένας μικρός αλλά πανέμορφος λαβύρινθος που χάνεσαι στα σοκάκια του και δεν έχει πλατείες!

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού. Στην περιοχή Εξώμβουργο υπάρχουν ακόμη και σήμερα, ερείπια από τη Μεσαιωνική πόλη της Τήνου. Επίσης, υπάρχουν ευρήματα από τα Προϊστορικά χρόνια, όπως και από τα Γεωμετρικά χρόνια.

Πάνω από το χωριό «Τριπόταμος», υπάρχει το ιερό της θεάς Δήμητρας. Τα ευρήματα που βρήκαν οι αρχαιολόγοι, εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού της Τήνου. Ο Τριπόταμος είναι ιδιαίτερος αρχιτεκτονικά. Μοιάζει να είναι ένα κάστρο, με πολλά και κοντινά σπίτια, τα οποία έχουν χαρακτήρα παραδοσιακό.

Δειτε ακομα Τρία μοναδικά νησάκια του Αιγαίου για να κάνεις διακοπές με 50 ευρώ τη μέρα! All included!

Μπορείτε να χαθείτε στο λαβύρινθο από τα καλντερίμια. Αν επιχειρήσετε να περπατήσετε το νησί, θα συναντήσετε έναν ενοριακό ναό από τα Εισόδια της Θεοτάκου. Η τίμηση του ναού γίνεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα πραγματοποιείται ένα μεγάλο και ανοιχτό πανηγύρι.

Από τον Τριπόταμο μπορεί κανείς να οδηγηθεί, πεζοπορώντας στη Χώρα ή ακόμη και την ενδοχώρα. Από εκεί και πέρα, κάθε Χριστούγεννα αναβιώνουν τα έθιμα του Κάβου. Ο Τριπόταμος έχει και το δικό του Λαογραγικό Μουσείο. Επίσης, στο χωριό υπάρχει το σπίτι που έζησε ο Φιλόσοφος, Κορνήλιος Καστοριάδης. Τέλος, το γειτονικό χωριό που μπορεί να εντοπίσει κανείς είναι ο Σπεράδος.

Τριπόταμος: Η πρόσβαση
Ο Τριπόταμος αποτελεί το πιο κοντινό χωριό της χώρας. Κάποιος μπορεί να φτάσει σε αυτό, ακολουθώντας έναν κεντρικό δρόμο, ενός χιλιομέτρου.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από το μαγευτικό χωριό της Τήνου:

Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες! Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες! Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες! Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες! Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες! Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες! Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες! Μοναδική ομορφιά! Το ελληνικό χωριό λαβύρινθος χωρίς πλατείες βρίσκεται στις Κυκλάδες!

Ακολουθεί ένα εκπληκτικό βίντεο, με εικόνα και ήχο από το μαγευτικό χωριό της Τήνου:

Δειτε ακομα 2 ώρες από Ραφήνα: Το νησί με τα πιο φτηνά εισιτήρια είναι το ιδανικό για βασιλικές διακοπέ

Πηγή: www.enimerotiko.gr
Close