Τζένι Χάινς: Οι Αλλεπάλληλοι βι@σμοί από τον πάτερα της και οι  2.500 προσωπικότητες που ανέπτυξε

Τζένι Χάινς: Οι αλλεπάλληλοι βιασμοί από τον πάτερα της και οι 2.500 προσωπικότητες.  Όλες οι μορφές  βίας είτε σωματική ,είτε ψυχολογική είναι ανεπίτρεπτες ειδικότερα όταν  αφορούν παιδιά. Κατά καιρούς ακούμε διάφορα περιστατικά που  μας σοκάρουν και ανησυχούμε για το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει μια τόσο χυδαία πράξη στην ψυχολογία ενός παιδιού και  τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην μετέπειτα εξέλιξη του.

Η αλήθεια είναι πως κανένα από τα θύματα δεν είναι ποτέ  όπως πριν μετά από ένα βι@σμο και δεν θα επιστρέψει πότε στην ίδια ψυχολογική κατάσταση που ήταν πριν συμβεί αυτό. Το θύμα  ταπεινώνεται και να εξευτελίζεται, αναπτύσσει οξέα ή χρόνια συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης.

Οι άνθρωποι αυτοί  παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική τους λειτουργικότητα, στην εργασία και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο παρακάτω κείμενο θα αναφερθούμε σε μαι ιστορία μια κοπέλας από την Αυστραλία που την βι@ζε  ο πατέρας της από τα τέσσερά της χρόνια.Μια ιστορία που προκαλεί ανατριχίλα!

Sοk και ανατριχίλα προκαλεί η εφιαλτική ιστορία μιας Αυστραλής, την οποία βίαζε και κακοποιούσε ο ίδιος της ο πατέρας από τα τέσσερά της χρόνια, με αποτέλεσμα να αναπτύξει 2.500 διαφορετικές προσωπικότητες, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει.

Η Τζένι Χάινς ζούσε στα χέρια του πατέρα της, Ρίτσαρντ, τον απόλυτο εφιάλτη από την «τρυφερή» ηλικία των τεσσάρων ετών μέχρι και τα 14 της. Η 49 άχρονη σήμερα γυναίκα ανέπτυξε ένα «στρατό» προσωπικοτήτων για να μπορέσει να επιβιώσει από τις τραυματικές της εμπειρίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική ιστοσελίδα Mirror.

Δείτε ακόμα: 19+1 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε τον πιο σπάνιο τύπο προσωπικότητας

Στη δίκη του πατέρα της, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε πάρει άδεια για να καταθέσει εναντίον του χρησιμοποιώντας αρκετές από τις προσωπικότητές της, οι οποίες έχουν τις δικές τους φωνές, μνήμες και χαρακτηριστικά. Μετά από μόλις δύο ώρες, ο πα-τέρας άλλαξε την αρχική δήλωση του και παραδέχτηκε την ενοχή του. Η εκπομπή 60 Minutes ακολούθησε τη γυναίκα επιστρέφοντας στο σπίτι όπου έχασε την παιδική της αθωότητα.

Δείτε ακόμα: «Το μυστικό της Νίκης 2»: Το βίντεο για τη σεksουαλική κακοποίηση που κάθε παιδί πρέπει να δει!

Ακούγεται μάλιστα να λέει «βαθιές ανάσες, μπορείς να το κάνεις», την ώρα που οδηγούσε τους αστυνομικούς στο υπνοδωμάτιο του πατέρα της, επιτείνοντας την αίσθηση της ανατριχίλας.

Τους έδειξε το κρεβάτι στο οποίο κακοποιούνταν συστηματικά τόσα χρόνια, όπως και κάτω από ένα υπόστεγο, αλλά και την μπανιέρα, όπου τη «βί@ζε ασταμάτητα», όπως χαρακτηριστικά είπε. Όπως αποκάλυψε επίσης η Χάινς, υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στα γενετικά της όργανα, προκειμένου να «διορθώσει» τις αγριότητες που υπέστη από τον πατέρα της.

Αναφερόμενη στο σύνδρομο με τις πολλαπλές της προσωπικότητες, αποκάλυψε πως η πρώτη ήταν η «Symphony», την οποία ανέπτυξε στα τέσσερά της, όταν και ξεκίνησε ο εφιάλτης.

Άλλες προσωπικότητες είναι ένα αγόρι που ονομάζεται μικρός Ρίκι και μια έφηβη που ονομάζεται «Muscles».

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Ρίτσαρντ Χάινς εκδόθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ για να δικαστεί, αφού κατηγορούνταν για δεκαετίες κακοποίησης.

Οι κατηγορίες, δε, ήταν μάλιστα τόσο σοβαρές που υπήρχαν φόβοι ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ψυχολογικά τραύματα ακόμα και στους ενόρκους!

Ως παιδί θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, δόθηκε πάντως στην Χάινς η ευκαιρία να παραμείνει ανώνυμη κατά τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών.

Αλλά αν δεχόταν κάτι τέτοιο, ο πατέρας της θα είχε παρέμεινε επίσης ανώνυμος, έτσι η Χάινς πήρε την απόφαση να μιλήσει για την ιστορία της, ώστε να μάθουν όλοι τι «τέρας» ήταν.

Δείτε ακόμα: Τεστ προσωπικότητας: Ποιο άτομο θα βοηθούσατε πρώτο; (εικόνα)

Καθώς προετοίμαζαν τη δίκη, η γυναίκα και η νομική της ομάδα, συμφώνησαν να παρουσιάσει τις προσωπικότητές της κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής μαρτυρίας της. Όταν δέχονταν μια ερώτηση, ο χαρακτήρας που γνώριζε την απάντηση «θα έβγαινε και θα απαντούσε».

Η γυναίκα κατέθεσε με την προσωπικότητα της «Symphony» για δύο ώρες, προτού ο πατέρας της αλλάξει την αρχική δήλωση του και σταματήσει τη δίκη.

Ο Ρίτσαρντ Χάινς κρίθηκε ένοχος για 25 βιασμούς, βαρβαρότητες και άσεμνη επίθεση στο σπίτι του στο Σίδνεϊ, τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Στη συνέντευξή της η Χάινς αναγνώρισε ότι ποτέ δεν συνειδητοποίησε ότι οι πολλαπλές φωνές μέσα στο κεφάλι της δεν ήταν κάτι φυσιολογικό…

Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχεις μόνο μια προσωπικότητα, δήλωσε χαρακτηριστικά

photo credit: pinterest

Πηγή: psychologynow
Close