20 έξυπνα hacks για την εγκυμοσύνη που θα σου “λύσουν” τα χέρια

15 κόλπα για να ανακουφιστείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη σίγουρα είναι ένα ευχάριστο γεγονός τις περισσότερες φορές για τις γυναίκες. Θα φέρουν στον κόσμο το παιδάκι τους και δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από αυτό. Παρόλα αυτά, η εγκυμοσύνη είναι μία δύσκολη περίοδος για το σώμα της γυναίκας.

Σωματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες ταλαιπωρούνται πολύ. Πρήζονται τα πόδια τους, δεν κοιμούνται καλά το βράδυ εξαιτίας της κοιλιάς, έχουν καούρες και συχνοουρία και άλλα τόσα προβλήματα που αφορούν και την ψυχολογίας μιας γυναίκας και διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση.

Δείτε ακόμα Αρρώστησα και είμαι έγκυος. Πώς θα περάσει με φυσικούς τρόπους;

Σίγουρα αυτά τα προβλήματα όταν διανύεις την εγκυμοσύνη στο πρώτο σου παιδί μοιάζουν ανυπόφορα. Και σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις πως να τα αντιμετωπίσεις. Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε 15 hacks που θα σε κάνουν να διανύσεις την περίοδο της εγκυμοσύνης σου όσο πιο άνετα γίνεται. Διαβάστε παρακάτω: 

Εγκυμοσύνη: Χρησιμοποιήστε ταινίες μυών Kinesio

Η χρήση μιας ταινίας μυών Kinesio μπορεί να μειώσει την ένταση στους μύες τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Απλώστε την  στο κάτω μισό της κοιλιάς σας με όποιο τρόπο είναι πιο άνετος για εσάς. Έτσι θα ανακουφίσετε τον πόνο και θα σηκώσετε ελαφρώς το στομάχι σας.

Εγκυμοσύνη: Χρησιμοποιήστε ταινίες μυών Kinesio

Photo via: reddit.com

Εγκυμοσύνη: Φτιάξε μία λίστα με αυτά που χρειάζεσαι

Πολλοί συχνά οι άνθρωποι κάνουν λίστες γι’ αυτά που πρέπει να κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο δεν ξεφεύγουν από τους στόχους τους. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως, μπορεί πολλά από αυτά που θα θέλατε να κάνετε να μην είστε σε θέση να τα ολοκληρώσετε.

Κάντε μία λίστα με αυτά που πραγματικά χρειάζεστε για να νιώσετε καλύτερα ή γιατί απλά τα έχετε ανάγκη και ζητήστε από κάποιον άλλον την βοήθειά του. Θα σας κάνει καλό ένα χεράκι βοηθείας.

Εγκυμοσύνη: Φτιάξε μία λίστα με αυτά που χρειάζεσαι

Photo via: Pinterest

Εγκυμοσύνη: Δοκιμάστε επέκταση στα σουτιέν σας

Εάν μπορείτε να φορέσετε τα παλιά σας σουτιέν αλλά πλέον σας είναι μικρά, δεν χρειάζεται να αγοράζετε καινούρια. Άλλωστε κατά πάσα πιθανότητα, το πρήξιμο στο στήθος θα υποχωρήσει μετά τον τοκετό και τα σουτιέν που αγοράσατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα σας είναι άχρηστα.

Αγοράσετε επέκταση στα σουτιέν σας έτσι ώστε να μεγαλώσετε τα ήδη υπάρχον σουτιέν σας. Θα είστε άνετες και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα παλιά σας σουτιέν χωρίς να χρειάζεται να κάνετε περιττά έξοδα. Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα και στο διαδίκτυο.

Εγκυμοσύνη: Δοκιμάστε επέκταση στα σουτιέν σας

Photo via: baomoi.com

Εγκυμοσύνη: Βρείτε παντελόνια πολλαπλών χρήσεων

Όταν είστε έγκυος αγοράζετε πολλά ρούχα που μετά την εγκυμοσύνη καταλήγουν να μην σας χρειάζονται ή να μην σας κάνουν πια. Επιλέξτε λοιπόν παντελόνια πολλαπλών χρήσεων. Διαλέξτε δηλαδή παντελόνια με λάστιχο που θα μπορούν να εφαρμόζουν στο σώμα σας και μετά την λήξη της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη: Βρείτε παντελόνια πολλαπλών χρήσεων

Photo via: Pinterest

Εγκυμοσύνη: Μουλιάστε τα πόδια σας σε τονωτικό νερό

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τα πόδια των γυναικών πρήζονται. Είναι πολύ ενοχλητικό και πολλές φορές οι γυναίκες νιώθουν ότι δεν μπορούν να περπατήσουν. Κάτι που θα σας ανακουφίσει είναι να μουλιάζετε τα πόδια σας σε τονωτικό νερό πριν τον βραδινό ύπνο.

Μπορείτε επίσης να τα μουλιάζετε και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν νιώθετε ότι τα πρησμένα σας πόδια είναι ανυπόφορα!

Εγκυμοσύνη: Μουλιάστε τα πόδια σας σε τονωτικό νερό

Photo via: onmed.gr

Εγκυμοσύνη: Όταν πονάει το στομάχι σας φάτε πατατάκια

Τα πατατάκια είναι νόστιμα! Αλλά είναι επίσης ένα από τα μόνα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε όταν έχετε στομαχικό άλγος. Για να ξεπεράσετε την πρωινή αδιαθεσία, δοκιμάστε να φάτε μερικά πατατάκια.

Εγκυμοσύνη: Όταν πονάει το στομάχι σας φάτε πατατάκια

Photo via: mediteam.gr

Εγκυμοσύνη: Πιείτε μηλίτη για την καούρα

Όταν τα φάρμακα που παίρνετε για τις καούρες δεν σας πιάνουν πλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε μηλίτη! Είναι λοιπόν μία εξαιρετική επιλογή που ανακουφίζει από την καούρα.

Εγκυμοσύνη: Πιείτε μηλίτη για την καούρα

Photo via: onmed.gr

Εγκυμοσύνη: Τα σημεία στάθμευσης εγκυμοσύνης είναι για εσάς

Λίγες από εμάς γνωρίζαμε ότι η στάθμευση που έχει το σηματάκι για τα άτομα ΑμεΑ συμπεριλαμβάνει και τις γυναίκες που διανύουν την εγκυμοσύνη τους. Δεν είναι αποκλειστικά για άτομα ΑμεΑ αλλά για άτομα που για οποιοδήποτε λόγο έχουν ανάγκη άνεση και φροντίδα. Μην αισθανθείτε άσχημα να τις χρησιμοποιήσετε λοιπόν.

Εγκυμοσύνη: Τα σημεία στάθμευσης εγκυμοσύνης είναι για εσάς

Photo via: philenews.com

Εγκυμοσύνη: Πιείτε ηλεκτρολύτες

Όταν αισθάνεστε εκνευρισμένοι, πιείτε τους ηλεκτρολύτες σας. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν πρέπει να  πιείτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Εγκυμοσύνη: Επενδύστε σε ένα Gopher

Ένα μπορεί να είναι ιδανικό για αυτό το τρίτο τρίμηνο όταν αισθάνεστε ότι είναι πολύ δουλειά να σηκωθείτε από τον καναπέ. Ή αν δεν μπορείτε να σκύψετε αρκετά για να πάρετε κάτι. Έχει τόσες πολλές χρήσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και θα είναι χρήσιμο όταν αναρρώνετε επίσης.

Εγκυμοσύνη: Επενδύστε σε ένα Gopher

Photo via: stimmung.co

Εγκυμοσύνη: Χρησιμοποιήστε αυτήν την μπάλα άσκησης

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν μπάλα γυμναστικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αναφέρουν ευκολότερους και ομαλότερους τοκετούς. Ρωτήστε το γιατρό σας πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μία και ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Μην ασκηθείτε πάρα πολύ!

Εγκυμοσύνη: Χρησιμοποιήστε αυτήν την μπάλα άσκησης

Photo via: gynaikologos-armeniakos.gr

Εγκυμοσύνη: Ο αθλητικός στηθόδεσμος είναι φθηνότερος από τους στηθόδεσμους μητρότητας

Όταν δεν μπορείτε να βρείτε σουτιέν μητρότητας που σας ταιριάζουν, επιλέξτε σουτιέν γυμναστικής. Τα αθλητικά σουτιέν πρέπει να είναι σε μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό που φοράτε συνήθως στα κανονικά σουτιέν. Είναι πολύ φθηνότερα και πολύ άνετα. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιείτε και σαν μαγιό το Καλοκαίρι.

Εγκυμοσύνη: Πάγωσε το σουτιέν σου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα παγωμένο σουτιέν για την ανακούφιση του πόνου και της πίεσης του στήθους σας. Συνήθως σας στέλνουν παγωμένα πακέτα για το σκοπό αυτό, αλλά μέχρι τότε, παγώστε το σουτιέν και χαλαρώστε.

Εγκυμοσύνη: Πάγωσε το σουτιέν σου

Εγκυμοσύνη: Επεκτείνετε το τζιν σας

Αν θέλετε να απολαύσετε το τζιν σας για λίγο καιρό ακόμη μπορείτε να επεκτείνετε την μέση του με μία γραβάτα. Είναι πολύ εύκολο και αυτή η μέθοδος λειτουργεί σχεδόν σε όλα τα τζιν.

Εγκυμοσύνη: Επεκτείνετε το τζιν σας

Photo via: reddit.com

Εγκυμοσύνη: Πίνετε άφθονο νερό

Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού κάθε μέρα, διότι είναι πολύ σημαντικό να μένετε ενυδατωμένοι εσείς αλλά και το μwράκι που κουβαλάτε μέσα σας!

Εγκυμοσύνη: Χρησιμοποιήστε μαξιλάρι εγκυμοσύνης

Τα μαξιλάρια εγκυμοσύνης είναι υποτιμημένα. Εάν δεν έχετε, πάρτε ένα. Θα σας αρέσει τόσο που θα θέλετε να το χρησιμοποιείτε και μετά τον τοκετό. Είναι πολύ άνετα και θα σας κάνουν να ευχαριστηθείτε τον ύπνο σας!

Εγκυμοσύνη: Χρησιμοποιήστε μαξιλάρι εγκυμοσύνης

Photo via: Pinterest

Εγκυμοσύνη: Να παίρνετε τις βιταμίνες σας

Για να σας τις έχει προτείνει ο γιατρός σας κάτι θα ξέρει! Οι βιταμίνες προσφέρουν σε εσάς και στο παιδί σας τις απαραίτητες ουσίες για να είστε υγιείς και δυνατοί.

Εγκυμοσύνη: Κάντε γιόγκα για να ανακουφίσετε το στρες

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες έχουν άγχος και αυτό είναι λογικό. Η γιόγκα μπορεί να σας ανακουφίσει από το άγχος. Μπορείτε επίσης να κάνετε γιόγκα παρέα με τον σύντροφό σας. Αυτό θα σας φέρει πιο κοντά σαν ζευγάρι και θα κάνει τον σύντροφό σας να σας καταλάβει περισσότερο.

Εγκυμοσύνη: Κάντε γιόγκα για να ανακουφίσετε το στρες

Photo via: ardinyoga.gr

Εγκυμοσύνη: Φάτε γρανίτες

Οι γρανίτες θα σας ανακουφίσουν από τις εξάψεις που πιθανόν νιώθετε στην εγκυμοσύνη σας. Επίσης σε αντίθεση με τα παγωτά, κάνουν καλό στο στομάχι σας!

Εγκυμοσύνη: Φτιάξτε ένα κουτί για τις πρώτες βοήθειες του μwρού σας

Πριν γεννηθεί το μωρό, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα στη διάθεσή σας. Ενημερωθείτε από τον παιδίατρό σας για το τι μπορεί να χρειάζεται ένα παιδί και διατηρήστε όλα τα απαραίτητα σε ένα ειδικό κουτί το οποίο θα το φυλάσσεται σε ένα ψηλό ντουλάπι στο μπάνιο.

Εγκυμοσύνη: Φτιάξτε ένα κουτί για τις πρώτες βοήθειες του μwρού σας

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

Close