θολή-όραση-στην-εγκυμοσύνη-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Πολλές έγκυες παρατηρούν ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, έχουν θολή όραση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ανησυχητικό; Πώς αντιμετωπίζεται;

Περιμένετε το παιδάκι σας και έχετε παρατηρήσει ότι έχετε θολή όραση; Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά είναι ένα σύμπτωμα που έχει συμβεί και σε άλλες έγκυες γυναίκες. Γι’ αυτό και στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό, αν είναι επικίνδυνο και πως αντιμετωπίζεται. Διαβάστε παρακάτω:

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στην όραση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρούνται φυσιολογικές από τους ειδικούς. Παρόλα αυτά, δεν συμβαίνουν συχνά σύμφωνα με την ennifer Fogt, βοηθός καθηγητή στο Ohio State University, γι’ αυτό και παραμένει άγνωστο σύμπτωμα για πολλές.

Βέβαια, οι αλλαγές στην όραση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι προσωρινές. Η θολή όραση κι άλλες αλλαγές στην όρασή σας θα υποχωρήσουν σίγουρα μετά τον τοκετό. Γιατί όμως προκαλείται η θολή όραση;

θολή-όραση-στην-εγκυμοσύνη-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Photo via: Pinterest

Τι προκαλεί τη θολή όραση στην εγκυμοσύνη;

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ευθύνονται για τα περισσότερα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και σε αυτό, συμπεριλαμβάνεται και η θολή όραση.

Πιο συγκεκριμένα, «Οι ορμόνες μπορούν να αλλάξουν το πάχος και την καμπυλότητα του κερατοειδούς, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη διαδικασία που γίνεται για να δείτε καθαρά», εξηγεί η Fogt.

«Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να έχετε μια ήπια θολότητα». Αυτές οι αλλαγές είναι συνήθως προσωρινές και τείνουν να είναι πιο συχνές καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται.

 

Το άγνωστο σύμπτωμα του έντονου θυμού στην επιλόχειο κατάθλιψη με αφορμή την 37χρονη από την Ημαθία

 

Επίσης η γυναικολόγος Christine Greves, αναφέρει ότι πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν δακρύζουν τόσο συχνά ή με την ίδια ποσότητα με πριν. «Η κατακράτηση υγρών στην εγκυμοσύνη σημαίνει λιγότερα δάκρυα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την όραση».

Η θολή όραση μπορεί να είναι επίσης κι ένα σύμπτωμα προεκλαμψίας. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσοχή, αφού η προεκλαμψία είναι μία σοβαρή πάθηση της εγκυμοσύνης με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον διαβήτης της κύησης,.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως τον γυναικολόγο που σας παρακολουθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θολή όραση μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές που δημιουργούν τα εντομοκτόνα σε παιδιά και εγκύους

 

Παρόλα αυτά είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε αυτό το σύμπτωμα όσο προχωράει η εγκυμοσύνη και κυρίως στο τρίτο τρίμηνο, αναφέρει το The Bump. Επίσης, οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης που έχουν ως σύμπτωμα τη θολή όραση εμφανίζονται συνήθως στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

θολή-όραση-στην-εγκυμοσύνη-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Photo via: mama365.gr

Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Η πρώτη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε φυσικό όρο στα μάτια. Αυτό θα σας βοηθήσει και με το αίσθημα ξηρότητας στα μάτια. Επίσης θα πρέπει να ξεκουράζεστε αρκετά με ποιοτικό ύπνο και να μην κουράζετε τα μάτια σας, περνώντας πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη.

Επίσης θα πρέπει οι χώροι που βρίσκεστε να έχει φυσιολογικό φωτισμό με φώτα που δεν κουράζουν τα μάτια ενώ αν φοράτε φακούς επαφής, ίσως θα πρέπει να τους αποχωριστείτε για λίγο καιρό. Όμως δεν πρέπει να αλλάξετε γυαλιά ή φακούς επαφής για όσο βιώνετε αυτό το σύμπτωμα.

Η θολή όραση είναι προσωρινή και τα συμπτώματα υποχωρούν μετά τον τοκετό. Οπότε, μην βιαστείτε να αλλάξετε φακούς επαφής ή γυαλιά σκεπτόμενες ότι αυξήθηκε ένα πρόβλημα όρασης που είχατε από πριν.

 

5 πράγματα που συμβαίνουν κατά τον νυχτερινό θηλασμό σύμφωνα με τους επιστήμονες

 

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν παράλληλα παρατηρήσετε έντονο πρήξιμο στο πρόσωπο και τα χέρια, εάν νιώθετε ότι σας κόβετε η ανάσα ή πάρετε ξαφνικά βάρος.

θολή-όραση-στην-εγκυμοσύνη-συμπτώματα-αντιμετώπιση-

Photo via: infokids.cy

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εγκυμοσύνη στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close