Πώς να προετοιμαστείτε για τον θηλασμό όσο είστε έγκυος

Μπορεί ο θηλασμός να είναι μια φυσική διαδικασία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη.

Μερικές γυναίκες βέβαια μπορούν και θηλάζουν σχεδόν αμέσως μετά τον τοκετό, κάποιες άλλες όμως δυσκολεύονται και χρειάζονται λίγο χρόνο, βοήθεια και υπομονή. Ο καλύτερος τρόπος όμως για να μην απογοητευτείτε είναι να ξεκινήσετε την προετοιμασία ενώ ακόμη είστε έγκυος.
Τρόποι για να προετοιμαστείτε

Διαβάσετε μερικά βιβλία θηλασμού
Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε για το θηλασμό, ενώ είστε έγκυος. Μπορείτε να αγοράσετε κάποια βιβλία ή και να τα δανειστείτε από κάποια φίλη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να ανατρέχετε στο βιβλίο – οδηγό κάθε φορά που θα είστε προβληματισμένη.

Παρακολουθήστε μαθήματα θηλασμού
Τα μαθήματα θηλασμού συνήθως προσφέρονται στις μέλλουσες μανούλες είτε μέσω του γραφείου του γιατρού είτε μέσα στο μαιευτήριο που θα γεννήσετε. Εάν πάλι δεν σκοπεύετε να γεννήσετε σε μαιευτήριο ζητήστε τη συμβουλή της μαίας σας. Σε κάθε περίπτωση τα μαθήματα αυτά θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα αφού θα σας μάθουν τεχνικές και τρόπους να θηλάσετε το μωράκι σας. Όταν μάλιστα θα γεννηθεί θα αισθάνεστε κι εσείς πιο σίγουρες για τον θηλασμό.

Συναντήστε έναν σύμβουλο θηλασμού
Ένας σύμβουλος θηλασμού θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας και θα σας μάθει στρατηγικές για επιτυχή θηλασμό όταν με το καλό γεννηθεί το μωράκι σας. Πολλά μαιευτήρια μάλιστα έχουν συμβούλους θηλασμού στο προσωπικό τους. Ζητήστε να συναντηθείτε με κάποιον κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαιευτήριο. Εκείνος θα σας υποδείξει πώς να κρατάτε το μωρό σας όταν θηλάζει και θα σας παρέχει υποστήριξη και πληροφόρηση.

Μιλήστε με κάποιον έμπειρο
Οι φίλες, οι ξαδέρφες, ακόμα και η μαμά σας ή η πεθερά σας αν έχουν θηλάσει συνήθως με μεγάλη ευχαρίστηση μοιράζονται τις εμπειρίες τους και απαντούν σε ερωτήσεις. Συχνά αποτελούν πηγή ενθάρρυνσης και υποστήριξης.

Πηγή: baby.gr

Close