"Την χωρισμένη με παιδιά βρήκες;" Γιατί είναι δύσκολο να είσαι διαζευγμένη γυναίκα

Πολλές από εμάς καταφέραμε πριν μερικά χρόνια να δημιουργήσουμε μια όμορφη οικογένεια με έναν άντρα τον οποίο κάποτε ερωτευτήκαμε παράφορα. Η τριβή της καθημερινότητας όμως, δημιούργησε εντάσεις στη σχέση μας και για να προφυλάξουμε την ψυχολογία των παιδιών αλλά και την δική μας αποφασίσαμε να τραβήξουμε χωριστούς δρόμους. Το να είσαι διαζευγμένη γυναίκα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Προκαταλήψεις και στερεότυπα μπορούν να σε δυσκολέψουν στο να ξανά φτιάξεις τη ζωή σου. “Τη χωρισμένη με παιδιά βρήκες;” θα πουν σε αυτόν που θα σε ερωτευθεί και θα είναι έτοιμος να αγαπήσει κάθε κομμάτι της ζωής σου. Και τα παιδιά σου είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής και πολύ καλά κάνουν.

Η ψυχολόγος Μαρία Αϊβαζίδου με ένα κείμενό της στο Facebook καταφέρνει να μιλήσει στις καρδιές όλων αυτών των γυναικών που είχαν το “θράσος” να θέλουν μετά από έναν χωρισμό να ξανά φτιάξουν τη ζωή τους με έναν άλλον άντρα. Ένα κείμενο που ακόμη και εν έτη 2020, παραμένει γροθιά στο στομάχι ενώ δε θα πρεπε. Το κείμενο γράφτηκε από τον Χρίστο Χρυσοστόμου 

Διαβάστε παρακάτω:

Ένα κείμενο που το αφιερώνω σε όλους τους ανθρώπους που οι κοινωνία των πολιτών μας αποκαλεί διαζευγμένους.. Είδα και κάτι ζευγάρια παντρεμένων τι γίνεται… Δικό μας ….. Τι πρόκειται να ακούσεις όταν προσπαθήσεις να μπεις σε σχέση με ένα/μια μόνο γονέα:

“Την χωρισμένη με παιδιά βρήκες να πάρεις; Έλειψαν οι γυναίκες;”

“Σίγουρα θα θέλει ένα πάτερα για το παιδί της, κάποιον να αντικαταστήσει τον πρώην της, να πιαστεί από κάπου”

” Θέλει οικονομική υποστήριξη μάλλον για αυτό σε διάλεξε”

” Τι θα πει ο κόσμος; Δεν θες μια γυναίκα να κάνετε δικά σας μωρά; Θα έχεις τον πρώην της μια ζωή στα πόδια σου;”

” Θα αναλάβεις τις ευθύνες κάποιου άλλου;”

-Όχι δεν ψάχνει πάτερα για το παιδί της. Το παιδί έχει τον πατέρα του και κανείς δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσει. Σίγουρα ούτε η ίδια η μητέρα θέλει να του παρουσιάσει κάποιον άλλο σαν πατέρα του παιδιού. Ούτε οικονομική στήριξη θέλει. Μπορεί να δουλέψει μόνη της να βγάλει το ψωμί της και του παιδιού της. Είναι δική σου επιλογή αν θες να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου. Ναι βρήκα τον χωρισμένο/η.. Ξέρει ο χωρισμένος άνθρωπος τι σημαίνει να έχεις ένα άνθρωπο παρόν/απόν δίπλα σου και έτσι φρόντισε να μην κάνει όσα της έκαναν. Ότι θέλει ας πει ο κόσμος. Η αγάπη είναι αγάπη. Όλοι την δικαιούμαστε, όλοι την αναζητούμε και σε όποιο πρόσωπο και αν την βρούμε θα την ζήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε κανένα υπόψη μας!

Χρίστος Χρυσοστόμου

Close