μαία-μην-με-παίρνεις-μακριά-από-την-μαμά-μόλις-γεννηθώ-

Ένα κείμενο από τον παιδίατρο Στέλιο Παπαβέντη που μας άγγιξε και αποτελεί μία επιστολή σε κάθε μαία.

Ο παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντης, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας ένα κείμενο που αποτελεί μία ανοιχτή επιστολή προς κάθε μαία. Κάνει έκκληση, η μαία να μην απομακρύνει το βρέφος από τη μαμά του, μετά τον τοκετό και δείτε γιατί. Διαβάστε παρακάτω:

Αγαπητή μαία, Αν είμαι ένα υγιές, τελειόμηνο μωρό σε παρακαλώ να μη μου δώσεις μπουκάλια με νερό, τσάι, φόρμουλα η πιπίλες. Τρώω όταν πεινώ, συνήθως κάθε 1-3 ώρες, μέρα η νύχτα και όχι όποτε θέλετε εσείς. Αφήσέ με αν θέλω να κοιμηθώ για 4-5 ώρες την νύχτα χωρίς να με ξυπνήσεις για τάισμα.

Δείτε ακόμα Αυτή η σούπερ μαμά γέννησε όρθια στο διάδρομο

μαία-μην-με-παίρνεις-μακριά-από-την-μαμά-μόλις-γεννηθώ-

Photo via: mothersblog.gr

Η μαμά μου μου επιτρέπει να τρώω αν θέλω συνεχόμενα, χωρίς περιορισμό με το ρολόι Η μαμά μου με ταΐζει από τους δυο μαστούς σε κάθε γεύμα για όση ώρα θέλω. Αν με βοηθήσεις να θηλάσω με σωστή στάση και τρόπο, η μαμά μου δε θα πονέσει στη θηλή.

Η μαμά μου γνωρίζει ότι τρώω πάνω από 8 φορες μέσα στο 24ωρο. Σε παρακαλώ να μη με πάρεις μακριά από τη μαμά μου μόλις γεννηθώ, εκτός αν δεν είμαι καλά και χρειάζομαι γιατρό. Ήμουν με τη μαμά μου για πολύ καιρό και θέλω να μένω συνέχεια μαζί της.

μαία-μην-με-παίρνεις-μακριά-από-την-μαμά-μόλις-γεννηθώ-

Photo via: mothersblog.gr

Το παρακάτω γράμμα, που προφανώς θα έγραφε ένα νεογέννητο αν μπορούσε να γράψει όλα αυτά που επιθυμεί, μπορείτε να φανεί χρήσιμο στη μητέρα που προσπαθεί να θηλάσει το μωρό της στο μαιευτήριο και αντιμετωπίζει επιβαλλόμενα εμπόδια από το προσωπικό.

Δείτε ακόμα Η χρυσή ώρα: Γιατί τα μωρά πρέπει να αγκαλιαστούν αμέσως μόλις γεννηθούν

μαία-μην-με-παίρνεις-μακριά-από-την-μαμά-μόλις-γεννηθώ-

Photo via: mama365.gr

Θα μπορούσατε να το έχετε μπροστά στο κρεβάτι σας ή να το δώσετε στη μαία και το γιατρό σας, ώστε να γνωρίζουν τις προσθέσεις σας σχετικά με τη διατροφή του νεογέννήτου σας.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες τοκετού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close