όταν_πεθάνει_η_μαμά_μας_κάτι_πεθαίνει μέσα μας_επίσης_

Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσουμε το μήνυμα μίας γυναίκας που έχασε την μαμά της. ‘Οσο και να μεγαλώσουμε θα χρειαζόμαστε την μητέρα μας για να νιώθουμε παιδιά.

Πολλοί από εμάς έχουμε ζήσει το βάρος του πένθους. Όσο μεγάλοι κι αν είμαστε, ακόμη κι αν έχουμε φτιάξει τις δικές μας οικογένειες, η απώλεια της μαμάς θα μας κάνει πάντα να τρέμουμε, αν δεν την έχουμε ήδη βιώσει. Πόσες φορές άλλωστε, δεν έχεις πει κλαίγοντας “θέλω την μαμά μου” έχοντας τα παιδιά να κοιμούνται στο κρεβάτι τους; 

Η μαμά μας, είναι για εμάς το στήριγμα και η δύναμή μας. Όσο κι αν μεγαλώσουμε, στα δύσκολα έχουμε την ανάγκη να τρέξουμε στην αγκαλιά της για να μας χαϊδέψει και να μας λύσει τα προβλήματα. Γιατί η μαμά μας, είναι πάντα η δική μας ασφάλεια σε όλες τις στιγμές μας.

Δείτε ακόμα Η απώλεια της μάνας θα είναι πάντα ένα αγκάθι στη ψυχή

Όταν την χάνουμε, κάτι πεθαίνει μέσα μας μαζί με εκείνη. Η παιδικότητά μας, η ασφάλεια που νιώθαμε στο πλάι της. Μία μητέρα αποφάσισε να γράψει ένα κείμενο σχετικό με την απώλεια της μαμάς της. Θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, σε εκείνες κι εκείνους που έχασαν την μαμά τους. Διαβάστε παρακάτω: 

«Η μαμά μας είναι πολύ πιο δυνατή από απ’ όσο πιστεύουμε. Δέχεται όλες τις ανησυχίες και κακές πλευρές του εαυτούς μας χωρίς δεύτερη σκέψη και μας αγαπάει ανεξάρτητα από το πώς της φερόμαστε ή πόσα λάθη κάνουμε.

Αυτό είναι που καθιστά τόσο ανυπόφορη την απώλεια της μητέρας. Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε, τη χρειαζόμαστε, ειδικά όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Η αγάπη της δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε να ξεχαστεί.

Χωρίς τη μαμά μας, η ζωή δεν είναι ίδια. Εμείς οι ίδιες δεν νιώθουμε το ίδιο.

Και όποιος έχει έρθει αντιμέτωπος με τον θάνατο του ανθρώπου που τον έφερε στη ζωή, ξέρει πόσο μεγάλο είναι το κενό που αφήνει πίσω της αυτή η απώλεια. Από την πρώτη στιγμή η μητέρα είναι δίπλα στο παιδί της και του μαθαίνει όλα όσα θα χρειαστεί στη ζωή του. Πώς, λοιπόν, θα παραμείνεις ίδια όταν την χάσεις;

Γι’ αυτό όταν έρθει εκείνη η δυσβάσταχτη στιγμή, θα χρειαστεί να κάνεις ένα διάλειμμα… Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου για να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα συναισθήματα που θα βγουν στην επιφάνεια και με τον καιρό να τα θεραπεύσεις. Οφείλεις να τα κοιτάξεις κατάματα, διαφορετικά θα υποφέρεις στο μέλλον.

Η μητέρα σου σε αγαπούσε και ήθελε μόνο την ευτυχία σου!

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κουλουριαστείς στο κρεβάτι σου και να μην θέλεις να σηκωθείς. Μπορεί να αισθανθείς απόγνωση και να φοβηθείς ότι δεν θα χαρείς ξανά στη ζωή σου.

Όλα αυτά είναι κατανοητά, όμως, θυμήσου αυτό: η μητέρα σου πέρασε όλη της τη ζωή προσπαθώντας να βεβαιωθεί ότι θα είσαι υγιής και ευτυχισμένη. Δεν θα ήθελε με τίποτα να βυθιστείς στη θλίψη και τη δυστυχία.

Αντ ‘αυτού, θα ήθελε να την κρατήσεις ζωντανή στην καρδιά σου και να ζήσεις μια ουσιαστική και γεμάτη χαρά ζωή. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις την ατέρμονη αγάπη της μητέρας σου είναι να είσαι χαρούμενη.

Δείτε ακόμα Τίποτα στη ζωή δεν είναι ίδιο μετά την απώλεια των γονιών μας..

Κάνε τα πράγματα που ξέρεις ότι θα έκαναν τη μαμά σου περήφανη και πες ευχαριστώ για την ζωή που σου χάρισε. Μπορεί να έχει φύγει, αλλά ζει μέσα σου. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.»

Το κείμενο της μητέρας το βρήκαμε στο tiffytaffy.com.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: dinfo.gr

Close