Τι να κάνετε για τα σπυράκια στην πλάτη λόγω ζέστης και ιδρώτα το καλοκαίρι

Μπορεί τα σπυράκια να μας “τρελαίνουν” κυρίως όταν βγαίνουν στο πρόσωπο, αλλά ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποδεικνύονται εξίσου ενοχλητικά, όταν βγαίνουν σε κάθε μέρος του σώματος που δεν καλύπτεται από ρούχα, όταν βγαίνουμε έξω.
Τα σπυράκια στην πλάτη δεν περιορίζονται μόνο στα παιδιά της εφηβείας, αλλά βγαίνουν συχνά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στην πλάτη:

Να φοράτε πάντα καθαρό σουτιέν

Προσπαθήστε να φοράτε ένα φρέσκο σουτιέν κάθε μέρα. Οι τιράντες του θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτές, ώστε να μην τρίβονται πάνω στα σπυράκια, όταν κινείστε, καθώς αυτό επιδεινώνει τον ερεθισμό. Αν είναι δυνατόν, φορέστε ένα στράπλες σουτιέν, καθώς αυτό μειώνει την ερυθρότητα στην ωμοπλάτη σας.

Να φοράτε καθαρά, χαλαρά ρούχα με ύφασμα που “αναπνέει”

Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε ρούχο που έρχεται σε επαφή με την πλάτη σας είναι καθαρό και, αν είναι δυνατόν, να είναι κατασκευασμένο από φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα εφαρμοστά ρούχα. Επίσης, να χρησιμοποιείτε ένα απαλό απορρυπαντικό με ελάχιστο, ή καθόλου άρωμα. Τα σπυράκια στην πλάτη μπορεί να προκληθούν, ή να επιδεινωθούν από υπερβολικά σκληρά, ή πολύ αρωματικά απορρυπαντικά. Τέλος, εάν είναι δυνατόν, να βάζετε και χλωρίνη όταν πλένετε τα λευκά. Η χλωρίνη σκοτώνει κάθε βακτήριο στα ρούχα και εμποδίζει την ανάπτυξη της ακμής. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι θα ξεπλύνετε τελείως την χλωρίνη, για να να μην ερεθίσουν το δέρμα σας τα χημικά που περιέχει.

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr


Close