10+1 λόγοι για να πας στην «Οδύσσεια», στην εμπειρία της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη!

Η «Οδύσσεια» γίνεται θεματικό πάρκο στο ΝΟΗΣΙΣ (Noesis – Πλανητάριο) στη Θεσσαλονίκη και ζωντανεύει κυριολεκτικά!

Όμως υπάρχουν 10+1 ξεχωριστοί λόγοι που δεν επιτρέπουν να χάσεις αυτήν την εμπειρία!

1. Η Οδύσσεια χαρακτηρίστηκε σε μεγάλη έρευνα του BBC ως το πιο επιδραστικό βιβλίο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το έπος που έχει επηρεάσει απόλυτα τους κορυφαίους συγγραφείς, δημιουργούς, σκηνοθέτες.

Η συμπεριφορά των θεών, η χρήση μυθικών τεράτων, η υπέρβαση της ανθρώπινης φύσης για την επίτευξη ενός σκοπού, η σημαντική θέση της γυναίκας στην ιστορία, η εμπνευσμένη χρήση διπλωματίας, σοφίας και δύναμης.

2. Στο θεματικό πάρκο θα ζήσεις το έπος σε πολλά σκηνικά, σε μια εξαιρετική απεικόνιση του ταξιδιού του Οδυσσέα προς την Ιθάκη. Ο Δούρειος Ίππος, η Σκύλλα, η Χάρυβδη, οι Λαιστρυγόνες, η Κίρκη, η Καλυψώ, ο Κύκλωπας Πολύφημος, όλα σε φυσικό περιβάλλον, με τεράστια ομοιώματα θεών, τεράτων και ηρώων. Και το πιο σημαντικό: το έφτιαξαν οι Dream Workers με την Eksagon Exhibitions. Αυτοί ξέρουν να δημιουργούν θεματικά πάρκα. Τους θυμάσαι άλλωστε από το εξαιρετικό πάρκο «Ηρακλής: Οι 12 Άθλοι».

3. Θα μάθεις πώς μπορεί να ήταν το τραγούδι των Σειρήνων στο οποίο δεν μπορούσε να αντισταθεί κανείς! Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν συγχορδίες παρά ένας απίστευτος ήχος, θα το ζήσεις σε ένα εξαιρετικό ηχοτοπίο.

4. Θα νιώσεις την πραγματική εμπειρία της καθόδου στον Άδη. Το πώς, θα το μάθεις σύντομα. Ας αφήσουμε και κάποια πράγματα (που δεν φαντάζεσαι) για έκπληξη. Να ξέρεις όμως ότι αυτό θα το διηγείσαι αργότερα στους φίλους σου.

5. Οι θεοί και τα μυθικά τέρατα είναι σε φυσικό μέγεθος με ήχους και πραγματική κίνηση! Αυτό κάνει ακόμα πιο βιωματική την περιήγηση καθώς οι εικόνες μένουν στο μυαλό του θεατή. Πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς έλεγαν ότι η βιωματική εμπειρία στο θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», από τους ίδιους δημιουργούς, ήταν πολύ ουσιαστική ώστε να παρακολουθούν τα παιδιά πλέον τη Μυθολογία αλλά και την Ιστορία με διαφορετικό ενδιαφέρον.

6. Νομίζεις ότι το ταξίδι του Οδυσσέα τελειώνει με το που φτάνει στην Ιθάκη και συναντιέται με την Πηνελόπη; Όχι βέβαια. Ο Οδυσσέας πρέπει να φύγει για ακόμα ένα ταξίδι για να εξιλεωθεί απέναντι στους Θεούς. Για να πετύχει ωστόσο σε αυτό το ταξίδι και να ξαναγυρίσει πίσω χρειάζεται τη βοήθειά σου και τη βοήθεια του κοινού. Πρέπει να απαντήσεις σωστά σε 15 διαδραστικές ερωτήσεις στο πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παιχνίδι που έχεις ζήσει!

Αφού κερδίσεις, ο Οδυσσέας θα πάει στην Ιθάκη και εσύ θα κερδίσεις μικρά και έξυπνα δώρα αλλά και ένα μίνι τρελό πάρτυ. Τις ερωτήσεις δεν θα σου πω ποιος τις έγραψε. Θα το μάθεις σε λίγες μέρες. Είναι πέρα από τη φαντασία σου!

7. Το πάρκο είναι εκπαιδευτικό, για να μάθεις το μεγαλείο και τα μυστικά της Ελληνικής Μυθολογίας μέσα από το σημαντικότερο έπος. Αλλά και απόλυτα ψυχαγωγικό. Εδώ δεν διαβάζεις μόνο. Ένα τεράστιο επιτελείο από ηθοποιούς και ανιματέρ που συμμετέχουν στη διάδραση κάνουν το «ταξίδι» μοναδικό και αξέχαστο, με χιουμοριστικές ατάκες και πολύ κέφι.

Και αν νομίζεις ότι εσύ δεν συμμετέχεις, ένα θα σου πω. Και θα γίνεις μέρος της ιστορίας και θα το διασκεδάσεις απίστευτα πολύ! Θα σου πω και ποιος έγραψε τις χιουμοριστικές ατάκες: ο αγαπημένος μας Γιάννης Σερβετάς. Χωρίς άλλο σχόλιο. Πρέπει να τον δεις.

8. Το επιστημονικό επιτελείο. Πολύ καλή η ψυχαγωγία αλλά εδώ μαθαίνεις και πράγματα άγνωστα μέχρι τώρα. Ένα επιτελείο σπουδαίων επιστημόνων με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ και πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας κ. Ιωάννη Καζάζη.

Ο κ. Καζάζης με προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Κλασσικής φιλολογίας του ΑΠΘ, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στα πανεπιστήμια Ilinois και Υale αντίστοιχα, είναι ο άνθρωπος που εδώ και αρκετά χρόνια μοχθεί για τη διάδοση και προβολή της Ελληνικής Γραμματείας ανά τον κόσμο. Μαζί του ο ερευνητής και συγγραφέας Παναγιώτης Τοπαλίδης αλλά και εξειδικευμένοι συνεργάτες.

9. Αναρωτιέσαι, για ποιες ηλικίες είναι αυτό το πάρκο; Για όλες. Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Κανονικά είναι από 3 ετών και πάνω. Αλλά από 3 ετών και κάτω τα παιδιά βλέπουν ωραίες εικόνες και δράσεις και δεν πληρώνουν εισιτήριο! Και αν το παιδί σου έχει τελειώσει το Δημοτικό και νομίζεις ότι θα βαρεθεί…κάνεις λάθος. Υπάρχει ένα διαφορετικό σενάριο, έμμετρο, 15σύλλαβο και άκρως ψυχαγωγικό. Απίστευτο!
Αν δεν έχεις παιδιά; Αν τολμάς, πήγαινε. Και εσύ θα περάσεις καλά!

10. Ο χώρος. Το ΝΟΗΣΙΣ (NOESIS – Πλανητάριο), ο πιο σύγχρονος χώρος της Θεσσαλονίκης. Με δωρεάν parking, πρόσβαση σε ΑμΕΑ, εξαιρετικό περιβάλλον και τον καλύτερο και μεγαλύτερο χώρο αναμονής με την καλύτερη θέα στην πόλη. Ακόμα και αν βρέχει, μην ανησυχείς και στην αναμονή θα περνάς πολύ καλά!

10+1 Αυτός δεν είναι λόγος. Είναι ερώτηση. Ποιος είναι ο πιο ιδιοφυής και αγαπημένος Έλληνας που θα μπορούσε να συνδέσει το όνομά του με την Οδύσσεια και είναι πέρα από κάθε φαντασία;

Δεν θα σου πω αλλά έχε τον νου σου γιατί μέχρι να ανοίξει το πάρκο στις 22 Οκτωβρίου 2019 θα το έχεις μάθει!

Πληροφορίες του πάρκου:

✔️Από τους δημιουργούς του κορυφαίου μυθολογικού πάρκου “ΗΡΑΚΛΗΣ – Οι 12 Άθλοι
και των: “Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας”, “Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά”, “Δεινόσαυροι
👉 www.odysseypark.gr
Στο ΝΟΗΣΙΣ (Noesis -Πλανητάριο) Θεσσαλονίκη, από 22 Οκτωβρίου 2019 έως 24 Ιανουαρίου 2020
☎ για Πληροφορίες: 2312315249
☎ για Κρατήσεις Σχολείων και ομαδικών επισκέψεων: 2312315248

Με πληροφορίες από thessalonikiartsandculture.gr

Close