Στοιχεία-σοκ: Παιδόφιλος αποπλάνησε στην Αθήνα 10 παιδιά μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού Ντύνω Κούκλες
Στοιχεία-σοκ από τη δράση των παιδόφιλων, ιδίως στην περιοχή της Αθήνας, παρουσίασε στη Βουλή ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Σφακιανάκης, μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω Κούκλες» αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο, μόνο στην Αθήνα, 10 παιδιά, τα οποία βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες από τους γονείς τους.
 
Αναφερόμενος στα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η δίωξη ο κ. Σφακιανάκης είπε χαρακτηριστικά:«Πρώτο και σημαντικό κομμάτι είναι το Cyberkid.gr. Είναι ένας διαδικτυακός κόμβος, που αναπτύχθηκε στις 7 Μαΐου 2014 και πιστέψτε με, ότι σήμερα έχουμε 820.000 θεάσεις μέσα από τον κόμβο αυτό.Αυτός ο κόμβος μέσα περιέχει ότι πρέπει να ξέρει ένα παιδί και ένας γονιός για το διαδίκτυο. Παράλληλα μπορούν και οι δύο να εκπαιδευτούν, μπορούν μέσα από το CYBERKID.GR να παίξουν παιχνίδια. Έχουμε κάνει παιχνίδια τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή, γιατί εμένα μου ήταν αδιανόητο το 2014 να παίζει το παιδάκι σας «ντύνω κουκλες» και δίπλα να είναι ο παιδόφιλος και να κάνει πάρτι και να έχω 10 περιπτώσεις παιδιών  που αποπλανήθηκαν  από συμπατριώτες μας στο «ντύνω κούκλες» και στη συνέχεια εύρισκε η μητέρα το παιδάκι με το λαπ τοπ αγκαλιά στην τουαλέτα με τα εσώρουχα να φωτογραφίζεται με το λαπτοπ και να το παίρνει ο παιδόφιλος.  Από την Αθήνα ήταν ο παιδόφιλος, τον εντοπίσαμε. Δέκα περιπτώσεις κατεγράφησαν και από τότε και μετά κάναμε μια έρευνα πολύ μεγάλη και είδαμε ότι  χρήζει άμεσης ανάγκης να δημιουργήσουμε το ίδιο παιχνίδι με τις ίδιες συνθήκες  για να παίζουν τα παιδιά μας με απόλυτη ασφάλεια. Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί 820.000 στο «ντύνω κούκλες». Τα παιδάκια «ντύνουν κούκλες» μέσα στο δικό μας portal sto cyberkid.gr. Έχουμε και άλλα παιχνίδια, είναι μεγάλη αρκετά η ομάδα των παιχνιδιών και οι γονείς εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομίας γιατί είναι ένας κόμβος με απόλυτη ασφάλεια».
Η δασκάλα στην Κρήτη που αποπλάνησε ανήλικο
Αίσθηση προκάλεσε και μια αναφορά του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος αποκάλυψε ότι μια καθηγήτρια στα Χανιά, που στο παρελθόν είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της έκτης δημοτικού, διορίστηκε ξανά φέτος ως αναπληρώτρια στο Ηράκλειο, επειδή στον φάκελό της έγραφε απλά…  «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».
«Παρεμβήκαμε νομοθετικά, αφού ενημερώσαμε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στο τελευταίο σχέδιο νόμου και ορίσαμε ότι για να είναι κάποιος αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικούς, πρέπει να του ζητήσουμε πιστοποιητικό και να το καταθέσει από την εισαγγελία πρωτοδικών του τόπου κατοικίας και του τόπου όπου υπηρέτησε, ότι δεν διώκεται για τέτοιο αδίκημα. Για παράδειγμα, μια δασκάλα στα Χανιά, η οποία είχε αποπλανήσει κατ’ επανάληψη μαθητή ανήλικο της έκτης δημοτικού, την διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο γραφείο, διότι, ο φάκελος δεν αναφέρει κάτι σχετικό, αλλά και στην περίπτωση που αναφέρει, λέει «ανάξια περί την υπηρεσία συμπεριφορά». Αυτό όμως μπορεί να σημαίνει ότι καθυστερείς να πας ή να φεύγεις νωρίτερα. Επομένως, είπαμε ότι θα πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό ότι δεν υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές εκκρεμότητες. Επιπλέον, αλληλογραφήσαμε με όλες τις εισαγγελίες της χώρας και μάθαμε ότι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις. Όσους βρίσκουμε τους πετάμε έξω, πάλι χωρίς ευκολίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Ο Μανώλης Σφακιανάκης παρουσίασε στη Βουλή και άλλα στοιχεία για το έγκλημα στο Διαδίκτυο, λέγοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2011 έως το 2014, έχουν συλληφθεί συνολικά 1.028 κατηγορούμενοι για εγκλήματα μέσω ίντερνετ, εκ των οποίων οι 271 είναι για παιδική πορνογραφία. Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ χρόνων έχουν αποτραπεί 1.060 αυτοκτονίες.«Ημουν στη Νέα Υόρκη και μου λένε “κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο”. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ τη μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παρά πέντε. Γι’ αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», ανέφερε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα TLO που σαρώνει όλο το ελληνικό δίκτυο και ό,τι περνάει μέσα από τα «κανάλια» το… τσιμπάει. Για παράδειγμα, εντοπίζει υλικό παιδικής πορνογραφίας. «Το περάσαμε από την ΑΔΑΕ και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτό το πρόγραμμα και με τη βούλα έχουμε την έγκριση ότι δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα», ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.

Πηγή: Στοιχεία-σοκ: Παιδόφιλος αποπλάνησε στην Αθήνα 10 παιδιά μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω Κούκλες» | iefimerida.gr https://www.iefimerida.gr/node/174153#ixzz3GOF0atur

Close