20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!

Το να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας κάνοντας χειροτεχνίες είναι πολύ σημαντικό. Γιατί πέρα από το γεγονός οτι έρχεστε πιο κοντά με τα παιδιά σας, ενθαρρύνετε με αυτό το τρόπο και τις καλλιτεχνικές και τεχνικές ικανότητες τους. Επίσης, το παιδί σας μπορεί να οικοδομήσει μέσα από αυτές αυτοπεποίθεση που θα τον βοήθησει με τις υπόλοιπες εργασίες που έχει να εκτελέσει μετέπειτα. Δείτε πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας και να περάσετε ευχάριστα!

1.) Eύκολα λαγουδάκια για τα παιδιά

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit :coco29

Το Πάσχα πλησιάζει, έτσι θα μπορούσατε με το παιδί σας να ξεκινήσετε από νωρίς την διαδικασία για την έλευση του. Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα λαγουδάκια με τα παιδιά σας και περάστε μαζί δημιουργικό χρόνο.

2.) Μουσικά όργανα

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: planningplaytime

Τα παιδιά συνήθως λατρεύουν την ενασχόληση με τη μουσική. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε με τα παιδιά σας χειροποιήτικα μουσικά όργανα, και να ενισχύσετε έτσι την δημιουργικότητα αλλά και τις δεξιότητες τους, για την μουσική.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα «χαρίσματα» με τα οποία γεννιούνται όλα τα παιδιά!

3.) Κάμπιες από καρδιές

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit:  craftymorning

Τα παιδιά μπορούν εύκολα να κόψουν καρδιές από ένα χαρτόνι, αν τα δίδαξε πως να το κάνουν σωστά και με την δική σας καθοδήγηση πάντα. Αυτό θα τα βοηθήσει επίσης να μάθουν πώς να χειρίζονται τα πράγματα σωστά, όπως ας πούμε το ψαλίδι. Πάρτε, ένα ψαλίδι, που ναι μεν θα μπορεί να κόψει εύκολα το χαρτί, αλλά να μην μπορεί εύκολα να βλάψει τα μικρά σας.

4.) Υπέροχα πασχαλινά λαγουδάκια

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: craftymorning

Αυτή η χειροτεχνία, φτιάχνεται με πράγματα που έχουμε όλοι σπίτι μας. Φτιάξτε τη μαζί με το παιδί σας, και στη συνέχεια μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για διδακτικούς λόγους, κάνοντας το παιδί σας σιγά σιγά να μάθει πράγματα για τα ζωάκια, το πως τρέφονται και το που ζουν. Μπορείτε να αρχίσετε με αυτή την χειροτεχνία και έπειτα να επεκταθείτε και σε άλλα ζωάκια.

5.) Χελώνα από χαρτί περιτυλίγματος cupcake

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: craftymorning

Μπορείτε κάθε εβδομάδα να δημιουργείτε διαφορετικά ζωάκια και να εξηγείτε στα παιδιά σας, το τρόπο ζωής τους και τροφής τους. Ξεκινήστε από την χελώνα και πείτε τους πόσο σημαντικό είδος είναι!

6.) ”Σαλπάρετε” με ένα κουτί αυγών

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: momjunction

Μην πετάτε τις θήκες αυγών. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και να φτιάξετε με τα παιδιά σας ένα όμορφο πειρατικό πλοίο. Και θα διασκεδάσετε και θα κάνετε μαζί και ανακύκλωση!

7.) Μικρά τερατάκια

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: coco29

Τα παιδιά συνήθως φοβούνται τα τέρατα. Ωστόσο, μπορείτε να απομακρύνετε το φόβο τους για τα τέρατα φτιάχνοντας μαζί τους αυτά τα μικρά τερατάκια. Έτσι θα γίνουν πιο γενναία και πιο ισχυρά συναισθηματικά και διανοητικά.

8.) Μανταλάκια πεταλούδες

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: craftymorning

Τα μανταλάκια δεν είναι μόνο για να απλώνετε ρούχα. Μπορείτε να φτιάξετε με αυτά υπέροχες πεταλούδες και να διδάξετε τα παιδιά σας την πολύτιμη σημασία τους για το οικοσύστημα.

9.) Γάντια τέρατα

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: listotic

Η δημιουργία αυτών των τεράτων από γάντια εκτός από το οτι είναι κάτι δημιουργικό μπορεί να κάνει τα παιδιά σας να συνειδητοποιήσουν οτι και τα χειροποίητα παιχνίδια είναι διασκεδαστικά και  όχι μόνο αυτά που αγοράζουμε από κάποιο κατάστημα!

Το να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας κάνοντας χειροτεχνίες είναι πολύ σημαντικό. Γιατί πέρα από το γεγονός οτι έρχεστε πιο κοντά με τα παιδιά σας, ενθαρρύνετε με αυτό το τρόπο και τις καλλιτεχνικές και τεχνικές ικανότητες τους.

10.) Υπέροχη χειροτεχνία με κουμπιά

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: simplydesigning

Μπορείτε να φτιάξετε ένα  πολύχρωμο δέντρο με κουμπιά. Μετά από αυτή τη χειροτεχνία το παιδί σας ίσως αγαπήσει λίγο περισσότερο τις χειροτεχνίες!

11.) Φτιάξτε ένα πιάτο Dory

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: craftymorning

Σίγουρα το παιδί σας, έχει παρακολουθήσει το ψάχνοντας την Dory. Φτιάξτε μαζί του αυτό το πιάτο και είναι ένας καλός τρόπος να δοκιμάσετε την μνήμη του παιδιού σας σχετικά με το τι θυμάται από αυτή τη σειρά.

Δείτε ακόμη: Ο Γουίνι το αρκουδάκι, μας θύμισε το πόσο σημαντική είναι η δύναμη της φιλίας!

12.) Χαριτωμένο έντομο

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: iheartcraftythings

Αυτή η χειροτεχνία είναι πολύ εύκολη! Κάντε την με  τα παιδιά σας το Σαββατοκύριακο! Θα χρειαστείτε μόνο ένα χάρτινο μπολ, ένα έγχρωμο χαρτί, κόλλα, μάτια και  λευκό στυλό.

13.) Δημιουργήστε με ένα ρολό χαρτιού υγείας αγωνιστικά αυτοκινητάκια!

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: howdoesshe

Δεν χρειάζετε να χαλάσετε χρήματα για νέα παιχνίδια. Φτιάξτε αγωνιστικά αυτοκίνητα από ρολά χαρτιού υγείας και διδάξτε τα παιδιά σας, οτι η διασκέδαση δεν κρύβεται στα ακριβά παιχνίδια.

14.) Ανθισμένα λουλούδια από αυγοθήκες

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: iheartartsncrafts

Φτιάξτε με τα παιδιά σας λουλούδια από θήκες αυγών και αφήστε τα να τα κάνουν κάπου δώρου. Έτσι θα μάθουν οτι τα πιο ανεκτίμητα δώρα είναι αυτά που φτιάχνονται με προσπάθεια.

15.) Πορτρέτο αρκουδάκι με ένα πιρούνι

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit:sassydealz

Αφήστε τα παιδιά να δείξουν την ”καλλιτεχνική τους φλέβα΄΄ απλά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Και θα διασκεδάσουν αλλά και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

16.) Χαριτωμένο χταπόδι από ρολό τουαλέτας

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: sassydealz

Άλλη μια υπέροχη κατασκευή με το ρολό χαρτιού τουαλέτας. Κόψτε το ρολό σε οκτώ ίσα μέρη. Μην κόψετε πάρα πολύ ψηλά καθώς δεν θα υπάρχει χώρος για το πρόσωπο. Στη συνέχεια, βάλτε τα παιδιά σας να  βάψουν το ρολό και στη συνέχεια προσθέστε το πρόσωπο με τα παιχνιδάρικα μάτια,  και μπορείτε να διακοσμήσετε και τα πλοκάμια.

17.) Χαριτωμένα ζωάκια με ξυλάκια

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: craftionary

Η χειροτεχνία αυτή είναι εύκολη και πολύ δημιουργική. Απλά κολλήστε αυτά τατα ξυλάκια πλάι-πλάι και αφήστε το παιδί σας να αποφασίσει ποιο ζώο θέλει να δημιουργήσει.

18.) Στέμμα από πλαστικό πιάτο

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: meaningfulmama

Δημιουργήστε αυτό το στέμμα με το παιδί σας και σίγουρα θα πετάξει από την χαρά του. Μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε πούλιες, στρας ή ο,τι άλλο επιθυμείτε.

19.) Ζωγραφραφίστε με ένα πλαστικό μπουκάλι

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: homestoriesatozama

Η ζωγραφική με αυτό το τρόπο θα γίνει πολύ απλή. Και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Δείτε ακόμη: 4 λόγοι που η (λίγη) βρομιά κάνει καλό στα παιδιά

20.) Ανεμόμυλοι από πλαστικά κύπελλα

20 πανεύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας!photo credit: thepinterestedparent

Διακοσμήστε το κήπο σας με αυτούς τους χειροποίητους ανεμόμυλους που θα έχετε κάνει με τα παιδιά σας. Είναι μια δημιουργική απασχόληση και τα παιδιά σας θα την λατρέψουν!

Close