Ανακατεύει κορν φλάουρ και νερό και ξεκινάει ένα απίθανο καλοκαιρινό παιχνίδι

Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για υπαίθριες δραστηριότητες με τα παιδιά . Μια από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι  οι σαπουνόφουσκες. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε το παιχνίδι ακόμα  πιο διασκεδαστικό, φτιάχνοντας τεράστιες πολύχρωμες φούσκες!

Η σπιτική συνταγή  που ακολουθεί περιέχει τον  σωστό συνδυασμό των συστατικών για να κάνετε τεράστιες φούσκες!

paidi

Συστατικά:

12 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σαπούνι πιάτων
1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη

 

Εκτέλεση:

Βάλτε το μισό νερό σε ένα κουβά και προσθέστε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί όλα μαζί.

Προσθέστε το σαπούνι και τη γλυκερίνη στο  νερό. Ανακατέψτε με ένα μεγάλο κουτάλι.Μην ανακατεύετε γρήγορα για να μην κάνει σαπουνάδα ή αφρό.

Αφήστε το διάλυμα να καθίσει  για μια ώρα πριν από τη χρήση.Ανακατεύουμε απαλά για τουλάχιστον δύο λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Μάλλον θα χρειαστεί να ανακατεύετε  κάθε 10 ή 15 λεπτά, ενώ  το χρησιμοποιείτε γιατί το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ τείνουν να κατακάθονται στον πυθμένα.

Δέστε ένα σχοινί στις άκρες δύο ξύλων,βουτήξτε το σχοινί στο μείγμα και το παιχνίδι ξεκινάει!

Tο ψυχρό διάλυμα παράγει ακόμα μεγαλύτερες φυσαλίδες. Εάν μπορείτε,  αποθηκεύστε το μείγμα στο ψυγείο μια μέρα  και χρησιμοποιήστε το ενώ είναι κρύο.

Close