7 λόγοι να πηγαίνετε τα παιδιά σας κατασκήνωση και τα οφέλη που δέχεται

Κάθε καλοκαίρι δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να πάνε τα παιδιά τους κατασκήνωση . Το έχετε σκεφτεί άραγε ποτέ;

Υπάρχουν αμέτρητες κατασκηνώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για παιδιά για όλες τις ηλικίες. Κάποιες είναι οργανωμένες γύρω από τον αθλητισμό, με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά για να διαλέξουν. Άλλες κατασκηνώσεις βασίζονται περισσότερο σε καλλιτεχνική θεματολογία, με μουσική, ζωγραφική και χορό. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να βρείτε τι ταιριάζει περισσότερο στο παιδί σας, τι θέλει και το ίδιο φυσικά να δοκιμάσει και να πάει!

Τα οφέλη που του προσφέρει μία τέτοια εμπειρία είναι πολλά! Εμείς θα σας αναφέρουμε μολις 7 από αυτά σύμφωνα με το medinova.gr, και να είστε σίγουροι πως τα παιδιά θα το απολαύσουν!

Οι κατασκηνώσεις μπορεί να είναι ευεργετικές με πολλούς τρόπους για το παιδί σας. Δείτε τους 7 πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους αξίζει το παιδί σας να πάει στην κατασκήνωση:

1. Aναμνήσεις
Τα παιδιά που θα περάσουν το χρόνο τους σε μια παιδική κατασκήνωση, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Αυτό θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν φιλίες και να δημιουργήσουν αναμνήσεις.

2. Αυτοπεποίθηση
Η θερινή κατασκήνωση μαθαίνει στα παιδιά πώς να κοινωνικοποιηθούν και να διαχειρίζονται καταστάσεις χωρίς τη βοήθεια των γονιών τους. Αυτό τούς δημιουργεί αυτοπεποίθηση.

3. Ενθάρρυνση ομαδικής εργασίας
Οι δραστηριότητες της κατασκήνωσης φέρνουν τους νέους ανθρώπους κοντά και τούς μαθαίνουν πώς να εργάζονται μέσα σε ομάδες. Μαθαίνουν έτσι να λειτουργούν κάνοντας ομαδική εργασία.

4. Θετικά πρότυπα
Κάθε κατασκήνωση έχει τους ομαδάρχες της, τους συμβούλους και τους άλλους ενήλικες που μπορούν να λειτουργήσουν ως κατάλληλα θετικά πρότυπα για τα παιδιά σας.

5. Υπευθυνότητα
Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πιο υπεύθυνα στην θερινή κατασκήνωση. Εχουν συγκεκριμένα καθήκοντα ή «αγγαρείες» που πρέπει να φέρουν εις πέρας. Αυτή η συνήθεια θα διατηρηθεί για πολύ καιρό αφού θα έχουν αφήσει πίσω τους την κατασκήνωση.

6. Μάθηση
Οι κατασκηνώσεις έχουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνήσουν νέα πράγματα και να ανακαλύψουν τα κρυμμένα τους ταλέντα.

Δείτε ακόμη Σοκαριστικό: Μάνα παίζει με το κινητό, ξεχνάει στην πισίνα το μωρό που πνίγεται

7. Ανεξαρτησία
Μένοντας για ένα χρονικό διάστημα μακριά από τους γονείς τους τα παιδιά αναπτύσσουν μια αίσθηση ανεξαρτησίας. Αντί να περιμένουν να τα κάνουν όλα οι γονείς τους γι’ αυτά μπορούν να μάθουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και εν τέλει χαίρονται αυτή την ανεξαρτησία τους.

Εάν το παιδί σας υπερέχει σε έναν συγκεκριμένο τομέα, μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσει αυτή την ικανότητά του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι θερινές κατασκηνώσεις παρέχουν παιχνίδια που είναι διασκεδαστικά και παράλληλα εκπαιδευτικά. Από την άλλη πλευρά, αν το παιδί σας δεν έχει κάποια συγκεκριμένη δεξιότητα μπορεί η κατασκήνωση να είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να πάρει το σωστό δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση ένα παιδί μπορεί μόνο να ωφεληθεί από μια θερινή κατασκήνωση γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείτε σοβαρά να το στείλετε σ’ αυτήν.

Δείτε εδώ τα καλύτερα μας άρθρα για το φετινό καλοκαίρι

Με πληροφορίες από medinova.gr

Close