7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 8 εξαιρετικούς χώρους που προσ(κ)αλούν τους μαθητές να τους επισκεφθούν δωρεάν και να απασχοληθούν στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία.

Οι εν λόγω χώροι μετατρέπουν την εκδρομή σε μια μοναδική εμπειρία και το γεγονός ότι η επίσκεψη σε αυτούς έχει μηδενική επιβάρυνση από πλευράς μαθητών είναι σημαντικό πλεονέκτημά τους.

Κάντε την κράτησή σας και ετοιμαστείτε για έναν αξέχαστο σχολικό περίπατο!

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά και τους μαθητές με ανανεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία θα αρχίσουν την 1η Οκτωβρίου 2018.

Οι κρατήσεις για την περίοδο μέχρι και 21 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας εδώ.

Δείτε ακόμα: Εκδρομή στα χιόνια με τα παιδιά : Tι θα πρέπει να προσέξετε

Τα προγράμματα, τα οποία αφορούν έως 4 τμήματα από κάθε σχολείο για το σχολικό έτος 2018-2019, θα πραγματοποιούνται ως εξής:

Νηπιαγωγείο, α’ και β’ δημοτικού: Δευτέρα // ώρες: 09:00 – 10:30, 11:00- 12:30

γ’, δ’, ε’ και στ’ δημοτικού: Τρίτη, Πέμπτη // ώρες: 09:00 – 10:30, 11:00 – 12:30

Γυμνάσιο και Λύκειο: Τετάρτη & Παρασκευή // ώρες: 09:00 – 10:30, 11:00 – 12:30

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA

7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA προσφέρει στους μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά και τους εκπαιδευτικούς τους, οργανωμένες επισκέψεις στις δύο μόνιμες Περιβαλλοντικές Εκθέσεις της, αναλαμβάνοντας τη δωρεάν μετακίνησή τους από και προς τις Εκθέσεις, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Έκθεση που βρίσκεται επί της οδού Ζεφύρου 60 στο Παλαιό Φάληρο, απευθύνεται σε μαθητές, Γ’ και Δ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου, ενώ η Έκθεση επί της Ακτής Μιαούλη 69 στον Πειραιά απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και Στ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου καθώς και Γυμνασίου.

Δείτε ακόμα: Από τα σχολεία ξεκινάνε οι αλλαγές

Στην ξενάγηση που διαρκεί 90 λεπτά, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA ενημερώνουν τους μαθητές για τη σημασία των ωκεανών και θαλασσών στη ζωή μας, τις απειλές που δέχονται από την ανθρώπινη αδιαφορία και αμέλεια και ανάλογα με την ηλικία τους, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να “καθαρίσουν” μια εικονική παραλία από διάφορα απορρίμματα (Γ’ & Δ΄ Τάξεις) ή να περιηγηθούν σε διαδραστικό πρόγραμμα υπολογιστών με χρήσιμες πληροφορίες για το θαλάσσιο οικοσύστημα (Ε’, ΣΤ’ Τάξεις και Γυμνάσιο). Στο τέλος της ξενάγησης γίνεται προβολή ενημερωτικής περιβαλλοντικής ταινίας.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί,μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της HELMEPA: τ/φ 210-9343088 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00–17.00) και email [email protected] για τον προγραμματισμό επισκέψεων.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρέχονται δωρεάν και στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα προγράμματα που θα βρείτε εδώ

Οι κρατήσεις των ενδιαφερομένων στα εκπαιδευτικά προγράμματα για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018 ξεκινούν από 17 Σεπτεμβρίου 2018 και θα γίνονται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4813

Ωράριο επικοινωνίας: 13:00 – 15:30

Υπευθ. Επικοινωνίας: Μαρία Σελέκου

E- mail: [email protected] και [email protected]

Επισκέψεις μαθητών στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) υλοποιεί τη διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΛΣΤΑΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα”.

Οι Διευθύνσεις Στατιστικής Πληροφόρησης και Εκδόσεων και Οργάνωσης, Μεθοδολογίας και Διεθνών Σχέσεων της ΕΛΣΤΑΤ αναλαμβάνουν την ενημέρωση μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με το έργο της ΕΛΣΤΑΤ και συγκεκριμένα για τα ακόλουθα:

Δείτε ακόμα :Η ιστορία της Μανιάτισας με το δρεπάνι που θα έπρεπε να διδάσκεται στο σχολείο

♦ τη σημασία και τη χρησιμότητα των στατιστικών για την ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινωνία,
♦ το έργο και το θεσμικό πλαίσιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ),
♦ το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛΣΣ) και ο συντονιστικός ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ,
♦ το Ευρωπαϊκό Στατιστικό Σύστημα (ΕΣΣ) και ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ σε αυτό,
♦ τις αρχές που διέπουν το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Στατιστικό Σύστημα,
♦ την ανάληψη δράσεων της ΕΛΣΤΑΤ μέσα στην ευρωπαϊκή και διεθνή στατιστική κοινότητα,
♦ τα διάφορα στάδια της διαδικασίας κατάρτισης των στατιστικών, από το σχεδιασμό των ερευνών έως τη διάχυση των στατιστικών αποτελεσμάτων,
♦ την πλοήγηση στη διαδικτυακή πύλη της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές και σπουδαστές με τον τρόπο αναζήτησης των στατιστικών στοιχείων.

Η κάθε επίσκεψη διαρκεί, περίπου 3 ώρες και μπορούν να συμμετέχουν έως και ογδόντα (80) μαθητές.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (εκτός επίσημων αργιών) και ώρες 09:00 – 12:00.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς για σχολικές ομάδες

7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το ΠΙΟΠ παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων δράσεων.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες, εδώ. Ειδικά για τα Νηπιαγωγεία, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής των προγραμμάτων στο σχολείο.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση (πληροφορίες: τηλ. 210 3256927, Α. Τράντα) και ακολουθεί γραπτή αίτηση προς το ΠΙΟΠ ([email protected]).

Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή

7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Κάθε χρόνο περίπου 60.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, προερχόμενοι από περισσότερα από 1.600 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέπτονται τη Βουλή των Ελλήνων.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9.00΄μέχρι τις 20.00΄ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9.00΄μέχρι τις 18.00΄. Μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της τελευταίας τάξης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι επισκέπτες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγούνται στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέπτονται την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Αν η επίσκεψή τους συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, οι μαθητές παρακολουθούν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Εκπαιδευτικό εργαστήρι: “Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια” στο Υπουργείο Παιδείας

7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2018 – Μαΐου 2019, θα υλοποιήσει πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια».

Το πρόγραμμα επισκέψεων θα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Νέων Τεχνολογιών και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές της Ε’ & Στ’ Δημοτικού σχολείου, καθώς και μαθητές Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου, σχολικών μονάδων Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές θα ενημερώνονται για τη χρήση του Διαδικτύου, τις δυνατότητες που προσφέρει στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στην Ψυχαγωγία. Παράλληλα, θα παρουσιάζονται θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου.

Η ενημερωτική παρουσίαση θα έχει βιωματικό χαρακτήρα με τη χρήση φορητών Η/Υ, διαδραστικού πίνακα, εργαλείων Web 2.0 και εκπαιδευτικών λογισμικών, θα είναι διάρκειας 60 λεπτών ενώ θα μπορούν να την παρακολουθήσουν έως και 30 μαθητές.

Μάθετε περισσότερα εδώ

“Όλοι μπορούν να γίνουν επιστήμονες” του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

7+1 εξαιρετικοί χώροι για δωρεάν σχολικές εκδρομές

Ποιος θα μπορούσε να γίνει επιστήμονας; Μα φυσικά ο καθένας! Ο κεντρικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να δείξει στους μαθητές πως όλοι είναι εν δυνάμει επιστήμονες/εφευρέτες. Το πρόγραμμα κινείται γύρω από τρεις έννοιες:

  • Επιστήμη
  • Καινοτομία
  • Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μαθαίνουν για εμβληματικές μορφές της επιστήμης και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η πορεία τους. Περνάμε στη συνέχεια στο θέμα της καινοτομίας και ανακαλύπτουμε τι ακριβώς είναι η καινοτομία, μέσα από μια σειρά πρακτικών παραδειγμάτων που βασίζονται σε μια απλή συσκευή που όλοι γνωρίζουν: το κινητό τηλέφωνο. Αυτό θα είναι το έναυσμα για να χρησιμοποιήσουμε κινητά τηλέφωνα στη συνέχεια του προγράμματος για να δούμε μια άλλη πρόσφατη καινοτομία, την επαυξημένη πραγματικότητα σε φορητές συσκευές χαμηλού κόστους. Οι μαθητές θα μάθουν για τη λειτουργία του ματιού και θα πειραματιστούν παίζοντας με εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα “Όλοι μπορούν να γίνουν επιστήμονες!” προσφέρεται δωρεάν από το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Πηγή: infokids
Close