Αδέρφια στην εφηβεία που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο: Πως να διακοσμήσουμε το χώρο ιδανικά και για τους δύο;

Όταν τα παιδιά είναι μικρά και μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, εκτός από μικρούς τσακωμούς, όλα είναι καλά, χωρίς να τους απασχολεί το χρώμα του δωματίου, τα γραφεία τα κρεβάτια, και πόση χωρητικότητα καταλαμβάνει ο καθένας.

Όλα αυτά όμως στην εφηβεία αλλάζουν, και οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με απαιτήσεις των παιδιών που μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Μεγαλώνοντας τα παιδιά ζητάνε, και δικαιολογημένα, τον προσωπικό τους χώρο, με τα χρώματα, τα σχέδια και τα πράγματα που εκείνοι επιλέγουν να έχουν.

Πως μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ένα δωμάτιο ιδανικό για δύο αδέρφια στηνεφηβεία; Πως θα το διαμορφώσουμε ώστε να είναι και τα δύο ικανοποιημένα και ευτυχισμένα χωρίς παρεξηγησεις και γκρίνιες;

Διαβάστε παρακάτω από το spirossoulis.com, και δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα –κοινό και μη- κομψό εφηβικό δωμάτιο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θα ικανοποιήσει τους μόνιμους ενοίκους του!

Δειτε ακομα Οργανώστε το δωμάτιο των παιδιών σας σωστά!Πληρης οδηγος!

Αδέρφια στην εφηβεία που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο: Πως να διακοσμήσουμε το χώρο ιδανικά και για τους δύο;

Η φίλη μας Μαρία Δημητρακοπούλου θέλει να μάθει πώς θα καταφέρει να διαμορφώσει με στιλ και κομψότητα το εφηβικό δωμάτιο ώστε να είναι ευτυχισμένα τα εφηβάκια της! «Το σπίτι που μένουμε είναι αρκετά μικρό με αποτέλεσμα η κόρη μου και ο γιος μου, που είναι στην εφηβεία, να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Και οι δύο ζητούν να ανανεώσουμε το χώρο τους. Πώς μπορώ να το διακοσμήσω ώστε να είναι ευτυχισμένοι;»

Είναι γεγονός ότι ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το εφηβικό δωμάτιο αλλάζει λειτουργία: από χώρο «εργασίας» μετατρέπεται σε χώρο υποδοχής φίλων ή προσωπικό ησυχαστήριο! Παράλληλα, οι περισσότεροι έφηβοι αντιμετωπίζουν το υπνοδωμάτιό τους ως έναν σημαντικό χώρο που εκφράζει την προσωπικότητα και την ταυτότητά τους. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να δημιουργήσει ένα πιο ώριμο αλλά παιχνιδιάρικο χώρο χωρίς να εγκαταλείψετε τελείως την αίσθηση αθωότητας του παιδικού δωματίου.

Σε ό,τι αφορά το χρώμα, συνεργαστείτε με τα παιδιά σας κι ακούστε τις προτιμήσεις τους. Όσο διαφορετικό γούστο και να έχουν, είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό χρωματικό θέμα. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να τα συμβουλεύσετε να επιμείνουν στα… ζωντανά, χαρούμενα και διαχρονικά χρώματα, όπως το φούξια, το πορτοκαλί, το πράσινο της μέντας, το γαλάζιο ή το μπλε ραφ, ώστε να αποφύγετε μελλοντικά αλλαγές σε αυτό. Άλλωστε, αυτά τα χρώματα μας γεμίζουν ενέργεια και καλλιεργούν το αίσθημα χαλάρωσης και ευφορίας!

Δημιουργήστε ένα ενδιαφέρον, φρέσκο και κομψό οπτικό αποτέλεσμα, παίζοντας με μαξιλάρια, καλύμματα, κουρτίνες και ριχτάρια σε διαφορετικές υφές. Παράλληλα, είναι προτιμότερο να μείνετε μακριά από τα κλασικά παιδικά μοτίβα, όπως το πουά, και στη θέση τους να εντάξετε κάποιο πιο ενήλικο και διαχρονικό σχέδιο (π.χ. ρίγες, καρό, chevrοn).

Δειτε ακομα 9 πράγματα που δεν έχουν στο υπνοδωμάτιό τους οι χαρούμενοι άνθρωποι!

Αδέρφια στην εφηβεία που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο: Πως να διακοσμήσουμε το χώρο ιδανικά και για τους δύο;

Για να ενισχύσετε το αίσθημα ιδιωτικότητας που νιώθουν τα παιδιά σας , προσπαθήστε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς χώρους για το καθένα μέσα στο δωμάτιο. Τι εννοούμε; Μπορεί η κουκέτα να αποτελεί μία πρακτική λύση, αλλά έχει έρθει η ώρα να την ανταλλάξετε με μονά κρεβάτια. Για να αυξήσετε την αίσθηση του προσωπικού χώρου, τοποθετήστε ανάμεσα στα κρεβάτια ένα έπιπλο (π.χ. τουαλέτα, γραφείο, ντουλάπα, παραβάν) το οποίο θα λειτουργεί ως διαχωριστικό μεταξύ τους. Τέλος, δώστε σε κάθε παιδί το δικό του κομοδίνο και προσπαθήστε να εισάγετε στο δωμάτιο χώρους προσωπικής έκφρασης για το κάθε παιδί, όπως πίνακες από φελλό, ράφια ή βιβλιοθήκη, για να τους διαμορφώσει όπως εκείνο επιθυμεί.

Με πληροφορίες από spirossoulis.com

 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close