Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται πριν τις 9μ.μ

Ως παιδιά όλοι πρέπει να έχουμε ακούσει τους γονείς μας να λένε οτι τα παιδιά πρέπει να είναι στο κρεβάτι μέχρι τις 9 το βράδυ. Φυσικά, με το πέρασμα του χρόνου οι συνήθειες αυτές έχουν αλλάξει αρκετά. Και ενώ κάποτε η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών πήγαινε στο κρεβάτι πριν τις 9μ.μ , τα σημερινά παιδιά αρνούνται να βάλουν τις πιτζάμες τους τόσο νωρίς.

Τα παιδιά είναι ανάγκη να κοιμούνται νωρίς. Εδώ θα βρείς τους λόγους που πρέπει να σταματήσεις τις δικαιολογίες και να βάζεις το παιδί σου νωρίς για ύπνο.

 Η ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τη ζωή του παιδιού και η ανάπτυξη του επιτυγχάνεται όταν το παιδί σου κοιμάται. Η έκκριση της αυξητικής ορμόνης κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του τέταρτου σταδίου του ύπνου, περίπου κατά τις 12.30 π.μ. Εάν το παιδί σου μένει ξύπνιο μέχρι αργά και πηγαίνει για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα, ο χρόνος για τη παραγωγή της αυξητικής ορμόνης μειώνεται και το παιδί σου ίσως δεν αναπτύσσεται έτσι όπως πρέπει.

Εκτός αυτού, οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που κοιμούνται αρκετά είναι πιο παραγωγικά, πιο συγκεντρωμένα, και σε καλύτερη θέση για να μάθουν και να απορροφήσουν τις πληροφορίες στο σχολείο.

Επίσης, τα παιδιά που έχουν υγιείς συνήθειες ύπνου είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην ενήλικη ζωής τους, γιατί, όπως λένε οι γιατροί, υπάρχουν μόνο δύο πράγματα που μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου αυτής: τα οποία είναι ο ύπνος και η άσκηση.

Δείτε ακόμη:Εμείς αποφασίζουμε τι παιδιά θα μεγαλώσουμε.

Οι γονείς θα έπρεπε να ελέγχουν τις συνήθειες των παιδιών τους. Είναι λογικό το απόγευμα να θέλεις να ξεκουραστείς μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Αλλά μην ξεχνάς  οτι τα παιδιά έχουν πρότυπο τους γονείς τους και μιμούνται τις συνήθειες τους. Έτσι ελέγχοντας τον ύπνο του παιδιού σου επιτελείς ένα σημαντικό έργο που θα σε κάνει να δημιουργήσεις ένα ρυθμικό μοτίβο ζωής και αυτό, με τη σειρά του, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία των παιδιών, τόσο σωματική όσο και ψυχική.

logoi pou to paidi gia upno prin tis 9_                                                                                  credit:ivantroyanovsky

Πώς να αλλάξετε τις συνήθειες του παιδιού σας και να βάλετε το πρόγραμμα του ύπνου τους και πάλι στο προσκήνιο.

  • Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει ριζικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναγκάσετε όχι μόνο το παιδί σας να πάει στο κρεβάτι νωρίτερα, αλλά θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να αλλάξετε και τις συνήθειες ύπνου όλης της οικογένειας. Αν το παιδί σας, ενώ είναι στο κρεβάτι του, βλέπει  φως και ακούει τους γονείς του να κουβεντιάζουν  ή να χαλαρώνουν βλέποντας τηλεόραση, υποθέτει αυτόματα ότι είναι ώρα για παιχνίδι, να χοροπηδήσει, να ουρλιάξει, ή να κάνει οτιδήποτε άλλο πέρα από τον ύπνο.

 

  • Μια άλλη πολύ καλή λύση είναι να ενσωματώσετε κάποιες ας το πούμε “τελετές “κατά τη βραδινή ρουτίνα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαβάσετε στο παιδί σας πριν από τον ύπνο ένα ωραίο παραμύθι ή ένα πολύ ωραίο βιβλίο. Μετά από μερικές ημέρες αφού γίνεται αυτό, το παιδί σας θα συνηθίσει στην ιδέα ότι η ανάγνωση σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ετοιμαστεί για ύπνο.

 

  • Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να κοιμηθεί νωρίτερα είναι ο φωτισμός στο περιβάλλον όπου το παιδί σας κοιμάται. Είναι αποδεκτό οτι ,το απαλό κίτρινο φως βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για τον ύπνο.

Δείτε ακόμη:Γιατί πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να περπατάνε ξυπόλυτα

  • Μία ακόμη πολύ καλή συμβουλή είναι να απενεργοποιείται τα gadgets σας πριν πάτε για ύπνο. Όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα το βράδυ,δίνετε  κακό παράδειγμα για το παιδί σας,το οποίο μπορεί σας μιμείται και μπορεί να επαναλάβει τις δικές σας τις συνήθειες.

 

  • Επίσης είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε τα οφέλη της άσκησης για το παιδί σας!! Μια βόλτα με το ποδήλατο, ή να παίξει λίγο με τη μπάλα μετά το μεσημεριανό μπορεί να κάνει θαύματα με τη βελτίωση του ύπνου του.

Μην αγνοείτε αυτούς τους κανόνες. Στην πραγματικότητα, παίρνοντας καλές συνήθειες πηγαίνοντας στο κρεβάτι νωρίς  όσο βρίσκεται σε μικρή ηλικία,  θα του δώσει πολλά οφέλη αργότερα στη ζωή του. Αυτά τα παιδιά που έχουν τέτοιες καλές συνήθειες ύπνου, αναπτύσσονται  σε υγιείς και δραστήριους ενήλικες.

Δείτε ακόμη:Ιδέες και τρόποι για να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας

Close