Among us: Ο σοβαρός κίνδυνος που απειλεί τα παιδιά μας

Among us: Ο σοβαρός κίνδυνος που απειλεί τα παιδιά μας! Ένα νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι έχει κάνει πάταγο σε όλες τις ηλικίες και αυτό είναι το Among Us! Το Among Us είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε από κινητά και υπολογιστές.

Μοιάζει πολύ με το “Μία Νύχτα στο Παλέρμο” . Ουσιαστικά, είναι ένα πλήρωμα σε ένα διαστημόπλοιο. Οι περισσότεροι είναι απλοί αστροναύτες που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας μερικές απλές αποστολές ενώ ο ένας ή οι δύο από τους παίκτες, είναι οι κακοί, που προσπαθούν να σαμποτάρουν αυτές τις αποστολές.

Δείτε ακόμα Γονείς προειδοποιούν: Popcorn έστειλε το παιδί μας στο νοσοκομείο

Στόχος του παιχνιδιού Among us είναι να βρεις ποιοι είναι οι σαμποτέρς και να τους διώξεις από το διαστημόπλοιο. Είναι ένα φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι για να περνάει η ώρα μας και η αλήθεια είναι ότι και μένα μου αρέσει πολύ. Φαίνεται όμως πως ακόμη και αυτό το φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε έναν σοβαρό κίνδυνο που κρύβεται στο Among Us. Είναι ένας κίνδυνος που πραγματικά αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν καμία επαφή με τα διαδικτυακά παιχνίδια. Διαβάστε παρακάτω:

Among us_ Ο σοβαρός_ κίνδυνος που απειλεί _τα παιδιά μας_

Τι είναι αυτό που κάνει το Among Us επικίνδυνο για τα παιδιά;

Η αλήθεια είναι ότι παίζω αρκετό καιρό among us και σαν ενήλικη μπορώ να πω ότι δεν είναι ένα β@αιο παιχνίδι. Βέβαια, οι σαμποτέρς σε μερικές περιπτώσεις “σκ@τώνουν” τους υπόλοιπους αστροναύτες, αλλά δεν δείχνει εικόνες β@ας ή κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά επειδή το Among Us μοιάζει με το “Μία Νύχτα στο Παλέρμο” για να καταλάβεις ποιος είναι ο κακός και ποιος όχι, υπάρχει online chat που τα μέλη του παιχνιδιού, μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους.

Σε αυτό το chat μπορεί κάποιος να προδώσει τον σαμποτέρ ή ο σαμποτέρ να ρίξει στάχτη στα μάτια των παικτών, κατηγορώντας αθώους παίκτες. Όπως ακριβώς και στο “Μία Νύχτα στο Παλέρμο” . Αυτό το chat λοιπόν, στάθηκε η αφορμή πολλοί επιτήδειοι να έρθουν σε επαφή με μικρά παιδιά, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία τους.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, στέλνουν άσεμνες φωτογραφίες και κάνουν άσεμνα σχόλια σε παιδιά, αν και η πλατφόρμα, βάζει απευθείας αστεράκια, στις κακές λέξεις. Μία μητέρα από την Βρετανία όμως, η Julie Gower, τρομοκρατήθηκε όταν αντιλήφθηκε πως η 14χρονη κòρη της, έλαβε τέτοιους είδους μηνύματα καθώς έπαιζε Among Us.

Η ίδια δήλωσε στην SUN: “Αφού ο παίκτης μίλησε για το παιχνίδι και χωρίς κανένα υπονοούμενο για λίγα λεπτά, έστειλε ένα video το οποίο έδειχνε ένα παιδί να κακοποιείται. Αμέσως τα κòρίτσια (η κόρη μου και οι φίλες της που έπαιζαν μαζί) τον μπλόκαραν και μας το είπαν.

Κάναμε, επίσης, αναφορά στους διαχειριστές του παιχνιδιού και την αστυνομία. Η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Οι υπεύθυνοι τον έδιωξαν από το παιχνίδι, αλλά καταλαβαίνω ότι μπορεί να φτιάξει ένα άλλο προφίλ και να συνεχίσει την αρρωστημένη δράση του

Among us_ Ο σοβαρός κίνδυνος_ που απειλεί_ τα παιδιά μας_

Μαρτυρίες άλλων γονιών για το Among us

Η μαρτυρία αυτής της μητέρας, έκανε κι άλλες μητέρες να πάρουν το θάρρος και να μιλήσουν γι’ αυτό που συνέβη στα παιδιά τους. Αποκαλύπτουν λοιπόν πως ανά καιρούς, στα chats του παιχνιδιού, τα παιδιά τους έχουν έρθει αντιμέτωπα με χυδαία σχόλια και απειλητικά μηνύματα.

Μάλιστα ένας παίκτης, μοιράστηκε στο διαδίκτυο μία προειδοποίηση γράφοντας: “Ενοχλητική προειδοποίηση – Έπαιζα Among Us και άλλοι χρήστες έλεγαν πως θέλουν να βιάσουν το νεκρό κορμί μου. Τι γίνεται;”. Μάλιστα ο παίκτης μοιράστηκε μαζί μας screenshots των μηνυμάτων.

Ο παίκτης χρησιμοποιούσε το μοβ άβαταρ και μοιράστηκε μηνύματα που του έλεγαν: “Εσύ θέλεις γ…” και “Θέλω να σκοτώσω τον μωβ και να γ… το νεκρό σώμα του” . Κι άλλοι παίκτες όμως αποκάλυψαν υβριστικά μηνύματα που έλαβαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Among us_

Οι γονείς λοιπόν προειδοποιούν τους υπόλοιπους γονείς, ότι αν πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα παιχνίδια, εφόσον τα ανήλικα παιδιά τους, παίζουν Among Us. Συγκεκριμένα:

Αν τα παιδιά σας παίζουν Among us, να ξέρετε δέχονται πολλά περίεργα μηνύματα. Αν νομίζετε πως δεν μπορούν να πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας ή παρενόχλησης, γελιέστε.

Ορίστε τι βλέπουν και διαβάζουν. Αυτοί οι αλήτες είναι πάρα πολλοί. Δείτε το ως μια προειδοποίηση για τους αγαπημένους μου και όλους”.

Έχουν γίνει αναφορές ακόμη και στην αστυνομία!

Μία ακόμη μητέρα έκανε μία δημοσίευση που υποστήριζε ότι το παιδί της ήρθε μέσα από το παιχνίδι σε επαφή με έναν παιδερ@στή. Η μητέρα δεν δίστασε φυσικά να κάνει καταγγελία στην αστυνομία. Διαβάστε την μαρτυρία της παρακάτω:

Αφού τα παιδιά μας περνάνε πολλές ώρες στον υπολογιστή τους και το κινητό, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό που έμαθα την περασμένη εβδομάδα.

Όταν προτοείδα το παιχνίδι το θεώρησα αρκετά φυσιολογικό και ασφαλές. Είναι ένα παιχνίδι που οι παίκτες πρέπει να πετύχουν κάποιους στόχους. Η εφαρμογή περιλαμβάνει και μηνύματα.

Ο σοβαρός κίνδυνος_ που απειλεί_ τα παιδιά μας_Among us_

Όταν τα παιδιά νικούν έναν παίκτη ένα παράθυρο συνομιλίας ανοίγει και στο σημείο αυτό οι παίκτες συνομιλούν μεταξύ τους. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει όλο αυτό οι επιτήδειοι έχουν κερδίσει την προσοχή του παιδιού και έπειτα ξεκινούν το… grooming. Κάτι που παραλίγο να γίνει και στην περίπτωση των δικών μου παιδιών.

Άκουσα την μεγαλύτερη κòρη μου να λέει στην αδερφή της: ‘Αυτό είναι πολύ παράξενο. Θα μπορούσε να είναι κάποιος παιδ@φιλος’. Έψαξα τα πάντα στην εφαρμογή και μίλησα στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί μου αποκάλυψαν πως έχουν συχνά και πολλά παράπονα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Αποτελεί το τέλειο σενάριο και σκηνικό για τους παιδόφιλους, αφού μπορούν να κρυφτούν πίσω από το άβαταρ τους και να ‘ψαρέψουν’ τους στόχους τους.

Στη συνέχεια μιλούν προσωπικά με το παιδί κερδίζουν την εμπιστοσύνη του και μπορεί να προχωρήσουν στις αρρωστημένες πράξεις τους. Μας είπαν πως ήμασταν τυχερές, αφού πολλοί γονείς το ανακαλύπτουν όταν είναι πια αργά…”.

Γιατί το Among Us πήρε τόση μεγάλη δημοτικότητα;

Το Among Us εμφανίστηκε στην Αμερική το 2018 και μέχρι το 2019 το είχαν κατεβάσει 1.000.000 χρήστες. Οι καραντίνες όμως έκαναν μικρούς και μεγάλους να μην μπορούν να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους στο σπίτι κι έτσι το Among Us έγινε ένα ευχάριστο παιχνίδι για να σκοτώνεις την ώρα σου.

Πλέον έχει πάνω από 60.000.000 παίκτες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα πρόσφατα στοιχεία του Apptopia.com, ένα site που συγκρίνει την επιτυχία των διάφορων εφαρμογών μετρώντας τα downloads που είχε η κάθε εφαρμογή, δήλωσε πως το Among Us είχε τα περισσότερα downloads.

Πολλοί γονείς λοιπόν, άφησαν τα παιδιά τους να παίζουν αυτό το παιχνίδι, μη σκεπτόμενοι ότι το online chat θα μπορούσε να φέρει τα παιδιά τους σε επαφή με επικίνδυνους ανθρώπους.

Μία μητέρα μάλιστα αποκάλυψε πως το παιδί της ξεγελάστηκε και έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου του σε έναν παιδερ@στη. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Το παιδί νόμισε πως θα συζητούσαν για το παιχνίδι και τη στρατηγική τους, αλλά εκείνος ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από το παιδί, μέχρι που οι γονείς έλεγξαν το τηλέφωνο και ανακάλυψαν τις πονηρές κινήσεις του χυδαίου άντρα. Μιλήστε στα παιδιά σας, όσο έξυπνα και υπεύθυνα νομίζετε πως είναι”.

Λίγα λόγια!

Όπως σας είπα και στην αρχή του άρθρου, σαν 23 χρονών κοπέλα παίζω κι εγώ Among Us με την παρέα μου, για να περνάει κάπως η ώρα. Όμως το Among Us δεν είναι το κατάλληλο παιχνίδι για παιδιά που ακόμη δεν γνωρίζουν τους κινδύνους του διαδικτύου.

Το παιχνίδι είναι online και παίζετε με αγνώστους. Για να παίξεις αποκλειστικά με την παρέα σου, χρειάζεται να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις που είμαστε σίγουροι πως ένα παιδί δεν μπορεί να τις γνωρίζει. Οπότε, το Among Us είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι, αλλά όχι για παιδιά.

All photos via: thesun.co.uk

Photo cover via: express.co.uk

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close