Διδάξτε τα παιδιά σας την έννοια της φιλανθρωπίας

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η χαρά του να δίνεις διαρκεί περισσότερο απ’ αυτή του να παίρνεις; Και δε σας μιλάω μόνο για χρήματα.  Θυμάσαι όταν διάβασες το πρώτο παραμύθι σε παιδιά, πως άστραφταν τα ματάκια τους; Ή όταν έδωσες τα ρούχα που δεν χρειαζόσουν σε κάποιο που τα έχε ανάγκη, ποσό μεγάλη και θερμή αγκαλιά σου έκανε; Αυτές όλες είναι μικρές και συνάμα μεγάλες πράξεις φιλανθρωπίας που επιβάλλεται να μάθουμε στα παιδιά μας.

Στη σημερινή κοινωνία που ζούμε όλο και περισσότεροι  άνθρωποι  έχουν την  ανάγκη μας, το βλέπουμε καθημερινά.. Επιζητούν από εμάς αυτό που σε εμάς φαίνεται μικρό και για κείνους σωτήριο.

Όλοι μας πρέπει να μάθουμε να δίνουμε έστω και κάτι μικρό στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Είναι σημαντικό να έχει κάποιος κοινωνικές ευαισθησίες και να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί κάποιον που το χρειάζεται. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να μπουν οι βάσεις από την οικογένεια σε μικρή ηλικία. Το πρώτο κιόλας πράγμα που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας είναι ότι αυτό που μετράει περισσότερο από όλα είναι η κίνηση και όχι η αξία των πραγμάτων που παρέχονται σε κάποιο άτομο.

Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας τη σημασία να αποχωρίζονται κάποια δικά τους αντικείμενα και να τα μοιράζονται με άλλους. Πώς θα γίνει αυτό;

Ας πούμε πριν πετάξετε ένα παλιό παιχνίδι του παιδιού σας, βάλτε το στην άκρη και πείτε του ότι θα το δώσετε σε ένα άλλο παιδάκι το οποίο θα το έχει πραγματική ανάγκη. Πηγαίνετε με το παιδί σας στο σουπερμάρκετ και αγοράστε μερικά είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα χορηγηθούν σε άπορες οικογένειες μέσω της εκκλησίας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Κάντε το αυτό συχνά ώστε το παιδί σας να μπορεί να μιμηθεί αυτή τη πράξη σας αργότερα. Διδάξτε στα παιδιά σας το πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός και το πόσο σημαντική είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον αυτού του κόσμου. Ένα μέλλον, που μπορεί να το μετατρέψουν σε παράδεισο!

Το να μάθουν να προσφέρουν από μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικό καθώς αυτό θα αποτελέσει ερέθισμα ώστε να το κάνουν εφ’ όρου ζωής.

Μάθετε στα παιδιά πως κάθε φορά, λοιπόν, που κάποιον βοηθάς, μια ζεστασιά τυλίγει το έξω σου, χαμογελάς και ζεσταίνει και το μέσα σου <3

Το παιδί μου, το παιδί σου, πρέπει να μάθουν να προσφέρουν. Να μάθουν ότι η δική τους συνεισφορά, θα κάνει χαρούμενο ένα άλλο παιδί, μια άλλη οικογένεια. Θα σπείρει χαμόγελα… Και το χαμόγελο είναι η μεγαλύτερη ανταπόδοση για το κάθε τι που μπορεί να δώσεις ή να κάνεις.

Ένα άριστο παράδειγμα αλληλεγγύης είναι αυτό της Visa και τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται γνωστές στο κοινό.

Η Visa μαζί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες προσφέρει 1.000.000.000 ευρώ για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, για δεύτερη χρονιά. Το πρόγραμμα αλληλεγγύης της Visa πέρσι στήριξε 15 ΜΚΟ, προσφέροντας 1 εκατομμύριο ευρώ και επαναλαμβάνεται και φέτος για δεύτερη χρονιά Από την πρώτη χρονιά , επωφελήθηκαν περίπου 300.000 συνανθρώποι μας.

Η Visa με την συνεισφορά της κατάφερε να δώσει το χαμένο χαμόγελο σε οικογένειες που είχαν ανάγκη τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης, οργανισμούς και σχολεία που δεν είχαν θέρμανση, και υποστήριξε και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Και εμείς μπορούμε λοιπόν! Μαζί με τα παιδιά  μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτό το κόσμο. Να κάνουμε το κόσμο μας λίγο πιο χαρούμενο. Ας μετατρέψουμε αυτό το κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος όχι μόνο για εμάς ή για το παιδί μας αλλά για όλους.

Close