Δρ Τάσος Σέρμπης: Γιατί τα παιδιά στην Ελλάδα νοσούν φέτος το χειμώνα από σταφυλόκοκκο, την αρρώστια του καλοκαιριού!

Ο σταφυλόκοκκος είναι μία παιδική ασθένεια που εμφανίζεται στα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Φέτος το χειμώνα, ωστόσο, έχει παρατηρηθεί έντονη εμφάνιση του σταφυλόκοκκου στα παιδιά κατά τους χειμερινούς μήνες, και μάλιστα η έξαρση αυτή παρατηρείται σε μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού.

Γιατί υπάρχει αυτή η εξέλιξη του ιού που πλέον εμφανίζεται και το χειμώνα; Γιατί τα παιδιά αρρωσταίνουν από σταφυλόκοκκο, μία καλοκαιρινή ασθένεια; Δείτε όσα εξηγεί από την προσωπική του σελίδα στο facebook ο παιδίατρος Τάσος Σέρμπης .

Από τον Δρ Τάσο Σέρμπη

Σταφυλόκοκκος στο δέρμα των παιδιών τον χειμώνα! Πριν 2-3 χρόνια ούτε που θα το φανταζόταν κανείς. Το τελευταίο διάστημα, πολλά παιδιά έρχονται στο ιατρείο με μολυσματικό κηρίο (δερματική λοίμωξη από σταφυλόκοκκο) που αντιμετωπίζεται όλο και πιο δύσκολα.

Δρ Τάσος Σέρμπης: Γιατί τα παιδιά στην Ελλάδα νοσούν φέτος το χειμώνα από σταφυλόκοκκο, την αρρώστια του καλοκαιριού!

 

Πού οφείλεται αυτή η εξέλιξη;

Μα είναι απλό: όσο περισσότερα αντιβιοτικά παίρνουμε εμείς και δίνουμε στα παιδιά μας, όσο περισσότερα αντιβιοτικά συνταγογραφούν οι γιατροί σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία, όσο περισσότερα αντιβιοτικά δίνουν οι φαρμακοποιοί στους πελάτες τους, όσο περισσότερα αντιβιοτικά δίνουν οι κτηνοτρόφοι στα ζώα τους, τόσο πιο σύντομα θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Αν συνεχίσουμε έτσι, σε 1-2 δεκαετίες εκτιμάται ότι ο μέσος όρος ζωής στις δυτικές κοινωνίες θα αρχίσει να πέφτει καθώς δε θα υπάρχουν φάρμακα να αντιμετωπιστούν συνήθεις λοιμώξεις όπως η πνευμονία, η αμυγδαλίτιδα και η ωτίτιδα! Ειδικά στην Ελλάδα, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο καθώς είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αντιβιοτικών παγκοσμίως. Δείτε το σχετικό διάγραμμα και ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!

Από την σελίδα στο facebook Δρ Τάσος Σέρμπης, Παιδίατρος εξειδικευθείς στην παιδοενδοκρινολογία

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

Close