Έλειψε για 2 ΜΟΝΟ λεπτά και όμως… ήταν αρκετό. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ προς τους γονείς για τους κινδύνους στην μπανιέρα!

Η Pauline Boyle βγήκε από το μπάνιο για να πιάσει μια πετσέτα για την κόρη της, και 2 λεπτά αργότερα, η μικρή έφυγε.

Ξεκίνησε όπως κάθε άλλη μέρα.

Η Pauline Boyle καθόταν με την κόρη της καθώς έπαιζε στην μπανιέρα με τα παιχνίδια της και την ρωτούσε πως πέρασε την μέρα της. Μετά από 10 λεπτά, έβγαλε την 3 ετών Emmerson από την μπανιέρα και την τύλιξε με μια πετσέτα.

«Όχι με αυτή την πετσέτα, είναι του Josh,» είπε η μικρή.

Η Boyle γρήγορα κατέβηκε στον κάτω όροφο να πάρει μια ροζ πετσέτα. Τελικά δεν έβρισκε ροζ πετσέτα και άρπαξε μια μπλε.

Έλλειπε για πολύ λίγο χρόνο, που όμως ήταν αρκετός για να έρθει η καταστροφή. Γύρισε για να βρει την κόρη της κάτω, μέσα στην μπανιέρα.

Χρειάστηκαν μόνο 2 λεπτά για να χάσει το παιδί τις αισθήσεις του, κάτω από το νερό, σύμφωνα με τον ιατρικό σύμβουλο, John Pearn,του Royal Life Saving Society.

«Η καρδιά μετά, συνήθως σταματάει σε 5-10 λεπτά.» είπε ο John Pearn. Κατά μέσο όρο, 4 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από πνιγμούς στην μπανιέρα και 47 εισάγονται στο νοσοκομείο.

Προειδοποιήσεις προς τους γονείς για τους κινδύνους στην μπανιέρα
Ο καθηγητής Pearn λέει πως δεν πρέπει να υποτιμούμε τους κινδύνους στην μπανιέρα και τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν μόνα τους ή με κάποιον άλλο ανήλικο στο μπάνιο.

Επίσης ο John Pearn είπες, πως σε πολλές περιπτώσεις, η καρδιά ενός παιδιού μπορεί να ξεκινήσει ξανά μέσα σε 10 λεπτά με ανάνηψη, αλλά όσο σκληρά και αν προσπάθησαν η Emmerson δεν στάθηκε τυχερή.

Στις 2 Σεπτεμβρίου το 2014, ήταν η μέρα που άλλαξε η ζωή της Pauline Boyle για πάντα.

Μόλις είδε την κόρη της βυθισμένη μέσα στις φυσαλίδες την άρπαξε και φώναξε το γιο της για να ειδοποιήσει κάποιον γείτονα.

Η Boyle άρπαξε την Emmerson στα χέρια της και ήρθε ο γείτονας, John Brincat, ένας πυροσβέστης του Metropolitan Fire Brigade.

Ο κύριος Brincat προσπάθησε να καλέσει το ασθενοφόρο και την αστυνομία, δεν τα κατάφερε και έτρεξε στο σπίτι της Boyle, Ενώ έβαλε τον γιο του και έναν άλλο γείτονα να πάρουν τηλέφωνο.

Ο Bricat προσπάθησε να επαναφέρει το κορίτσι εφαρμόζοντας πρώτες βοήθειες. Τότε έφτασε και η αστυνομία. Το ασθενοφόρο έφτασε τελευταίο.

Μια ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν την Emmerson, ανεπιτυχώς.

emmerson-boyle-2-20160225071543.jpg-q75,dx720y-u0r1g0,c--

Η έρευνα για το θάνατο της Emmerson την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ το ασθενοφόρο. Η κλήση είχε καταχωρηθεί ως χαμηλής προτεραιότητας.

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τι θα είχε συμβεί αν το ασθενοφόρο έφτανε στην ώρα του, αλλά η έρευνα έδειξε πως ο Mr Brincat έκανε σωστά την ανάνηψη.

Ωστόσο τα αίτια του πνιγμού δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Θα μπορούσε να χοροπήδαγε στην μπανιέρα και να έπεσε και να χτύπησε το κεφάλι, ή να μπαινοβγαίνει στην μπανιέρα υποδυόμενη πως είναι στην παραλία και κάνει βουτιές στη θάλασσα.

Μετά τον θάνατο της Emmerson, η Mrs Boyle είπε στο ABC πως η οικογένεια δεν έριξε το φταίξιμο στην καθυστέρηση του ασθενοφόρου και κάλεσε την κυβέρνηση να παρέχουν βοήθεια στα νοσοκομεία για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που προκύπτουν.

Το Royal Life Saving Society ανακάλυψε σε μια έρευνα που διεξήγαγε πως η πλειοψηφία των πνιγμών έχει προκύψει από μια διακοπή της ρουτίνας του μπάνιου. Ένα κουδούνι ή ένα τηλεφώνημα. Ο καθηγητής Pearn είπε πως οι θάνατοι στις μπανιέρες είναι μια υπενθύμιση προς όλους τους γονείς πως πρέπει να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες.

Πηγή: www.news.com.au

το ειδαμε εδω

Close