Εμβόλιο Pfizer: Ξεκίνησαν δοκιμές σε παιδιά κάτω των 12

Ξεκίνησαν οι δοκιμές εμβολίων κατά του κορονοϊού σε παιδιά κάτω των δώδεκα ετων.Η κοινοπραξία ελπίζει ότι θα προχωρήσει τους εμβολιασμούς και σε παιδιά στις αρχές του 2022 – Χθες οι πρώτες κλινικές δοκιμές – Θα συμμετέχουν παιδιά ακόμη και έξι μηνών.

Την επέκταση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε παιδιά κάτω των 12 ετών από τις αρχές του 2022 ευελπιστούν να πετύχουν η Pfizer και η BioNTech που ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές.

Δείτε ακομη Το τέλος της πανδημίας: Η Pfizer ενεργοποιεί ένα όπλο πιο ισχυρό και απ’ το εμβόλιο

Οι πρώτοι εθελοντές των αρχικών δοκιμών έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου χθες Τετάρτη, δήλωσε η Σάρον Καστίγιο, εκπρόσωπος της Pfizer.

 

Στις κλινικές δοκιμές θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας ακόμη και 6 μηνών. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκινά κλινικές δοκιμές σε παιδιά και για το δικό της εμβόλιο.

 

Χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για εφήβους 16-17 ετών

 

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά της covid-19 έλαβε άδεια χρήσης στις ΗΠΑ για τους ανθρώπους άνω των 16 ετών. Είναι το μοναδικό που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών. Αυτό της Moderna χρησιμοποιείται μόνο σε ενήλικες άνω των 18 ετών, ενώ προς το παρόν κανένα εμβόλιο κατά της covid-19 δεν έχει λάβει έγκριση για μικρότερης ηλικίας παιδιά.

 

Στόχος της Pfizer είναι στις δοκιμές τελικού σταδίου να συμμετάσχουν 4.500 εθελοντές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια, η ανοσολογική αντίδραση που προκαλεί το εμβόλιο και κατά πόσο αυτό γίνεται ανεκτό από τα παιδιά.

Σύμφωνα με την Καστίγιο, η εταιρεία ελπίζει να έχει στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Πηγή protothema.gr

Close