Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε κανένα να φιλάει το μωρό σας στα χείλη;

Έχετε επιτρέψει σε κάποιο άτομο να φιλήσει το μωράκι σας στα χείλη; Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο δεν πρόκειται να αφήσετε ποτέ ξανά κανένα να φιλήσει το μωράκι σας στα χείλη. Δείτε γιατί…

Ο κάθε γονιός κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατέψει το νεογέννητο μωρό του από κάθε κίνδυνο και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να τον κάνουν να αισθάνεται οτι είναι υπερπροστατευτικός για αυτό.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κάθε γονιός οτι όταν το παιδί του είναι κρυωμένο, έχει βήχα, πράσινες μυξούλες και δεν μπορεί να ανασάνει και από τα δύο ρουθούνια οτι είναι καλό να το κρατάει σπίτι και να μην το πηγαίνει στο παιδικό σταθμό. Το να φιλάει και να αγκαλιάζει τα άλλα παιδιά επίσης δεν επιτρέπεται. Γιατί και οι άλλοι οι γονείς  δεν χρειάζεται να περάσουν τα ίδια και να φροντίζουν και τα δικά τους παιδιά έπειτα στο σπίτι, επειδή το δικό σας παιδί μπορεί να τα έχει κολλήσει.

Δείτε ακόμη: Καθυστερημένη ήβη στα παιδιά: Πώς αντιμετωπίζεται

Ενώ μπορεί να πιστεύετε οτι είναι ανόητο που οι περισσότερες μητέρες παίρνουν το παιδίατρο τηλέφωνο κάθε πέντε λεπτά και είναι υπερπροστατευτικές με τα παιδιά τους, θα σας παρουσιάσουμε μια τρομακτική ιστορία που σίγουρα θα σας αλλάξει την άποψη.

Η Claire Henderson, πέρασε πέντε ολόκληρες ημέρες στο νοσοκομείο λόγω του γεγονότος οτι η νεογέννητη κορούλα της Brooke αναπτύξετε έναν ιό του έρπητα στα χείλη, τα μάγουλα και το πηγούνι της, αφού κάποιο άτομο την φίλησε στα χείλη.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι να μην αφήνετε κανέναν να φιλάει στο στόμα το νεογέννητο σας, ακόμα κι αν το άτομο αυτό φαίνεται υγιές

Ευτυχώς, η ιστορία έχει αίσιο τέλος. Αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε γιατί είχε αποδειχθεί ότι ο ιός αυτός μπορεί να είναι θανατηφόρος για βρέφη μικρότερα των 3 μηνών. Ένα συμβάν το προηγούμενο έτος το επιβεβαίωσε όταν ένα μωρό από το  Κουίνσλαντ, που ονομαζόταν Eloise Lampton  δέχθηκε επίθεση από τον ιό μόνο λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του και δεν κατάφερε να επιβιώσει καθώς ήταν πάρα πολύ αδύναμο.

Δείτε ακόμη: 9 λόγοι για να ταξιδέψετε μαζί με το μωρό σας από τον πρώτο κιόλας χρόνο!

Αυτό είναι που έγραψε η Claire Henderson στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από όσα συνέβησαν στο κοριτσάκι της: «Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι να μην αφήνετε κανέναν να φιλάει στο στόμα το νεογέννητο σας, ακόμα κι αν το άτομο αυτό φαίνεται υγιές . Και αν κάποιο άτομο φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα, ζητήστε του ευγενικά να παραμείνει μακρυά από το μωρό σας ή ακόμη και να φύγει.»

Εδώ είναι που έρχεται και το ερώτημα: Γιατί κάποιο άτομο θα ήθελε να επισκεφτεί κάποια μωρό με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι αβοήθητο , ενώ έχει κάποιο πρόβλημα , και να θέλει να το φιλήσει στα χείλη;

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι ‘αυτό.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι εβδομάδων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξαιρετικά αδύναμο και ανίκανο να καταπολεμήσει τα περισσότερα μικρόβια που βρίσκονται σε ενήλικες. Μπορείτε να έχετε καταρροή στη μύτη ή πονόλαιμο και όχι κάτι σοβαρό, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι το μωρό είναι εντελώς ανίκανο να καταπολεμήσει όλες αυτές τις συνθήκες.

Έτσι, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με όλα αυτά στο μέλλον.

Δείτε ακόμη: Πώς θα φάει το μωρό ή το νήπιο τα φρούτα

Πάντα πρέπει να κάνετε οτι χρειάζεται προκειμένου να φροντίζετε για την υγεία του μωρού σας. Δεν πρέπει να σας απασχολεί αν κάποιος λέει οτι είστε υπερπροστατευτικοί, όταν ειδικά πρόκειται για την υγεία του μωρού σας.

Το άρθρο αυτό μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλους τους γονείς σε όλο τον κόσμο: Ποτέ μην αφήνετε κανέναν να φιλήσει το μωρό σας στα χείλη ή αυτό να βρίσκεται κοντά σε άρρωστα παιδιά. Μην πηγαίνετε σε επισκέψεις, αν εσείς ή τα παιδιά σας δεν έχετε εμβολιαστεί.

Όταν η ζωή του παιδιού σας βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν χρειάζεται να είστε καθόλου ευγενικοί.

Close