Γονείς μεγάλη προσοχή: 4χρονος πέθανε τρώγοντας ένα κοινό μπαχαρικό

Τραγικό τέλος είχε ένα 4χρονο παιδί τρώγοντας ένα κοινό μπαχαρικό. Αυτός ο 4χρονος πέθανε τρώγοντας ένα μπαχαρικό που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και όλοι το χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας.

Αυτό το 4χρονο αγ@ράκι έφυγε πολύ άδικα από την ζωή. Κι ενώ όλοι οι γονείς αγωνιούμε για τα παιδιά μας και θέλουμε να τα προστατεύσουμε από κάθε κίνδυνο, αυτόν τον κίνδυνο δε θα τον σκεφτόμασταν. Γιατί αυτό το κοινό μπαχαρικό, χαρίζει απίστευτη γεύση και μυρωδιά στα φαγητά μας και είναι φαινομενικά ακίνδυνο.

Δείτε ακόμα Προσοχή: Μην δίνεται στο παιδί σας φάρμακα για τον βήχα από μόνοι σας – Γιατρός εξηγεί το λόγο

Δυστυχώς όμως δεν μπορούν οι γονείς να προβλέψουν τα πάντα. Η σημερινή μας ιστορία είναι σίγουρα μία ιστορία με τραγικό τέλος, που μας κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες: 

 

Το τραγικό ατύχημα του Matthew Radar που πέθανε τρώγοντας ένα μπαχαρικό

O Matthew Radar ήταν 4 χρονών και ήταν ένα κλασικό και χαρούμενο αγ@ράκι. Εκείνη την μέρα, τριγυρνούσε στο σπίτι, έπαιζε, χοροπηδούσε πάνω στα έπιπλα και διασκέδαζε. Κάποια στιγμή, βρήκε το ντουλάπι που οι γονείς του αποθήκευαν τα μπαχαρικά και φυσικά το άνοιξε.

Ξεκίνησε να παίζει με τα μπαχαρικά που βρισκόντουσαν στο ντουλάπι και ξαφνικά η μητέρα του συνειδητοποίησε ότι το παιδί της, είχε σπασμούς. Η μητέρα του, Brianna, πήγε στο νοσοκομείο εσπευσμένα το παιδί της. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο θάνατός θεωρήθηκε ατύχημα ύστερα από ασφυξία που προκλήθηκε από την κατανάλωση κανέλας.

Η κανέλα είναι ένα κοινό και ακίνδυνο φαινομενικά μπαχαρικό. Κανένας γονιός δε θα προστάτευε τα παιδιά του από τα μπαχαρικά. Ξεχνάμε όμως ότι τα μπαχαρικά πολλές φορές είναι αλλεργιογόνα. Γι’ αυτό, αν δεν γνωρίζουμε ότι το παιδί μας έχει αλλεργία σε κάποιο μπαχαρικό, δεν πρέπει να το αφήνουμε να έχει πρόσβαση σε αυτά!

Matthew Radar: 4χρονος πέθανε τρώγοντας ένα κοινό μπαχαρικό

Photo via: newser.com

Το νέο challenge με τα μπαχαρικά!

Με την έξαρση των social media στις ζωές μας και ειδικά του TikTok νέα challenges εμφανίζονται διαρκώς. Μερικά είναι ακίνδυνα και έχουν ως μόνο στόχο την διασκέδαση. Άλλα παρόλο που σε πολλούς φαίνονται διασκεδαστικά, είναι πολύ επικίνδυνα. Ένα τέτοιο challenge είναι και αυτό που θα σας παρουσιάσουμε.

Πρόκειται για ένα νέο challenge που αν είστε τακτικός χρήστης των social media και του διαδικτύου γενικότερα, μπορεί και να το έχετε ακούσει. Ονομάζεται η “πρόκληση της κανέλας” όπου έφηβα παιδιά όπως και ενήλικες καλούνται σε αυτό το challenge να καταπιούν μία μεγάλη κουταλιά κανέλας.

Η πρόκληση βρίσκεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που θα καταναλώσουν την κανέλα, καλούνται να την καταπιούν μέσα σε 60 δευτερόλεπτα χωρίς να πιούν νερό. Η κανέλα είναι ξηρή και η ξηρότητά της προκαλεί στο άτομο μία ανάγκη να την φτύσει προτού καλά καλά την καταπιεί.

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το challenge ανεβάζουν βίντεο με την πρόκληση σε όλο το διαδίκτυο με σκοπό να προκαλέσουν γέλιο. Όμως ένα τέτοια challenge είναι αρκετά επικίνδυνο και θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο σε μερικές περιπτώσεις.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της κατάποσης κανέλας;

Το challenge που σας περιγράψαμε παραπάνω είναι επικίνδυνο αφού θα μπορούσε να οδηγήσει σε πνιγμό, αναρρόφηση σκόνης κανέλας στους πνεύμονες και αναπνευστική ανεπάρκεια που χρήσει υποστήριξης με μηχανήματα σε ακραίες περιπτώσεις.

Μπορεί η κανέλα να είναι μία ωραία προσθήκη στα φαγητά και τα γλυκά μας, όμως στις συνταγές την προσθέτουμε σε μικρές δόσεις. Η εισπνοή της κανέλας, μπορεί να θεωρηθεί θανατηφόρα όταν καταναλώνεται σε τόσο μεγάλες δόσεις.

Είναι λοιπόν σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας θα κατανοήσουν τους κινδύνους αυτού του νέου challenge. Μπορεί να φαίνεται ένα ακίνδυνο challenge όπως μπορεί μία κακιά στιγμή να σας αλλάξει την ζωή για πάντα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε αναλυτικά του κινδύνους της κανέλας και για ποιον λόγο πρέπει να την κρατάμε μακριά από παιδιά: 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Photo cover via: dailymail.com

Close