Γονείς προσοχή! Έρχεται δεύτερο κύμα γρίπης!

Η μακρά περίοδος της γρίπης τελειώνει όπου να ‘ναι, αλλά οι γονείς – ιδίως όσοι έχουν μικρότερα παιδιά – καλό θα είναι να συνεχίσουν να έχουν το νου τους σε πιθανά συμπτώματα γρίπης. Έρχεται δεύτερο κύμα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το Κέντρο λέει ότι παρόλο που τα κρούσματα της γρίπης τύπου Α με τον καιρό μειώνονται, τα ποσοστά της γρίπης Β αυξάνονται με αποτέλεσμα την τελευταία εβδομάδα να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα της γρίπης τύπου Β παρά Α.

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων της γρίπης, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 αφορούσε τον τύπο Α με εξαίρεση την προηγούμενη εβδομάδα που το 59% όλων των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ήταν γρίπη Β. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμη και αν τα παιδιά τους είχαν διαγνωστεί με γρίπη Α, θα μπορούσαν να αρρωστήσουν και από τη γρίπη Β. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι όσο σοβαρή είναι η γρίπη Α, άλλο τόσο σοβαρή είναι και η Β ειδικά για μικρά παιδιά.

Νέος γύρος γρίπης; Όχι, δεν είναι καλό, αλλά δεν είναι και απίθανο. Συχνά βλέπουμε ιούς να εξελίσσονται. Η γρίπη A H3N2 ήταν ο κυρίαρχος ιός μέχρι πρότινος, αλλά η εξέλιξή του, ο ιός Β, είναι κάτι που ακόμα οι γιατροί δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν.

Μέχρι στιγμής τα θανατηφόρα περιστατικά λόγω του ιού είναι 133 (μιλώντας μόνο για παιδιά). Από τους 133 τα 5 ήταν τις τελευταίες μέρες.

Τα μικρά παιδιά, καθώς και οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της γρίπης και των «δυνητικά σοβαρών επιπλοκών» που προκαλεί ο ιός στα παιδιά.

 

Πηγή: singleparent.gr
Close