«Η Gillian δεν μπορεί να παραμείνει καθιστή στο σχολείο» H ιστορία της γυναίκας που ΟΛΟΙ γνωρίζουμε και κανείς δεν ξέρει

Πρόκειται για μία γυναίκα που άφησε το σημάδι της στην ιστορία της τέχνης και του θεάτρου. Μικρή αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στο σχολείο και το σπίτι της, και όλοι νόμιζαν ότι έπασχε από κάποια διαταραχή. Ένας δάσκαλος όμως ήταν εκείνος που της άλλαξε τη ζωή…

Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου έκανε μια ανάρτηση στο Facebook που μέσα σε λίγες ώρες κοινοποιήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους – και δικαιολογημένα.

«Η Gillian δεν μπορεί να παραμείνει καθιστή στο σχολείο» H ιστορία της γυναίκας που ΟΛΟΙ γνωρίζουμε και κανείς δεν ξέρει

Δειτε ακομα Τα παιδιά σήμερα έχουν μικρότερη διάρκεια συγκέντρωσης (ακόμα και από τα χρυσόψαρα)

Διαβάστε το κείμενο και θα καταλάβετε τι εννοούμε:
«Η Gillian είναι ένα κορίτσι επτά ετών που δεν μπορεί να παραμείνει καθιστή στο σχολείο.

Σηκώνεται συνέχεια, αποσπάται η προσοχή της, πετάει με τις σκέψεις της και δεν μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα. Οι δάσκαλοί της ανησυχούν, την τιμωρούν, την μαλώνουν, επαινούν τις λίγες φορές που παρακολουθεί καθιστή τα μαθήματα, αλλά τελικά, η κατάσταση δεν αλλάζει. Η Gillian αδυνατεί να μείνει καθιστή και να παρακολουθήσει με προσοχή.

Η μητέρα της πιστεύει ότι δεν μπορεί να μην λάβει υπόψιν της τη συμπεριφορά της κόρης της. Γι’ αυτό και όταν αυτή επιστρέφει στο σπίτι, την μαλώνει και την τιμωρεί. Λες και δεν έφταναν οι χαμηλοί βαθμοί, οι τιμωρίες και ο εξευτελισμός των συμμαθητών της στο σχολείο.

Κάποια ημέρα οι δάσκαλοι προσκαλούν τη μητέρα στο σχολείο. Η μητέρα, φανερά λυπημένη, πιάνει την κόρη της από το χέρι και πηγαίνει στο σχολείο. Οι δάσκαλοι τής μιλούν για μια διαταραχή που θεωρούν εμφανή στο μικρό κορίτσι. Επειδή η μικρή δεν παρουσιάζει υπερκινητικότητα, δεν θεωρούν υποχρεωτικό να της χορηγήσουν κάποια αγωγή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, φθάνει ένας μεγάλος σε ηλικία δάσκαλος που γνωρίζει την μικρή και την ιστορία της. Ζητάει λοιπόν από όλους τους δασκάλους, αλλά και από την μητέρα, να πάει με το μικρό κορίτσι στο δίπλα δωμάτιο, απ’ όπου θα μπορούν όλοι να τη βλέπουν.

Ενώ κατευθύνεται προς το δωμάτιο, λέει στη Gillian ότι θα επιστρέψουν σύντομα, της βάζει μουσική να παίζει στο ράδιο και βγαίνει από το δωμάτιο. Η μικρή βρίσκεται μόνη της μέσα στο δωμάτιο και αρχίζει να χορεύει και να εκφράζεται μέσα από την καρδιά της, στους ήχους της μουσικής.

«“Η Gillian δεν είναι άρρωστη, είναι απλά χορεύτρια!», λέει χαμογελώντας ο ηλικιωμένος καθηγητής μπροστά στους υπόλοιπους, που τον κοιτούν με έκπληξη, αλλά και συμπόνια. Προτείνει στη μητέρα της να την πάει σε μαθήματα χορού, αλλά και στους δασκάλους να την αφήνουν να χορεύει μια στο τόσο.

Δειτε ακομα Οχί φίλοι μου! Το παιδί μου δεν έχει κακή συμπεριφορά. Εχει απλά ΔΕΠΥ

Όταν η μικρή επιστρέφει από το πρώτο της μάθημα χορού, λέει στη μητέρα της: «όλοι είναι σαν και εμένα, κανείς δεν μπορεί να παραμείνει καθιστός!».

Το 1981, έπειτα από μία επιτυχημένη καριέρα ως χορεύτρια, αφού άνοιξε τη δική της σχολή χορού και έλαβε διεθνή αναγνώριση για την τέχνη της, η Gillian lynne θα γίνει η χορογράφος του μιούζικαλ “Cats”.

Μια μεγάλη αγκαλιά προς όλα τα διαφορετικά παιδιά..

Εύχομαι να βρουν στο δρόμο τους ενήλικες που θα μπορέσουν να τα αποδεχτούν για αυτό που πραγματικά είναι και όχι για αυτό που τους λείπει…»

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση:

Η Gillian είναι ένα κορίτσι επτά ετών που δεν μπορεί να παραμείνει καθιστή στο σχολείο. Σηκώνεται συνέχεια, αποσπάται η…

Gepostet von Κοσμαρίκου Αλεξάνδρα Παιδίατρος am Donnerstag, 26. September 2019

Δειτε ακομα Υπερκινητικό παιδί: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς!!!

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

Close