Η καλή είδηση της ημέρας: Η Barbie κάθεται για πρώτη φορά σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η Barbie, η αγαπημένη κούκλα των παιδικών μας χρόνων, κάνει για ακόμα μία φορά την ανατροπή και μετά την εκδοχή με κυτταρίτιδα, η ξανθιά φίλη μικρών και μεγάλων κοριτσιών πρόκειται από τον Ιούνιο να καθίσει για πρώτη φορά σε αμαξίδιο για ΑμεΑ.

«Ως εμπορικό σήμα, μπορούμε να ανεβάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο τη συζήτηση για τις σωματικές αναπηρίες με το να τις συμπεριλάβουμε στη σειρά μας από κούκλες ώστε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο μια πολυδιάστατη θεώρηση της ομορφιάς και της μόδας», αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel σε επίσημη ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Fortnite: Το παιχνίδι «μάστιγα» στο διαδίκτυο – Τουλάχιστον 20 θύματα

Η ανάρτηση στο Instagram
Και στον λογαριασμό στο Instagram της αμερικανικής εταιρείας παιχνιδιών αναφέρεται ότι «στο πέρασμα των χρόνων, η σειρά Barbie έχει εξελιχθεί στο να γίνει πιο στοχαστική σχετικά με τον κόσμο που τα κορίτσια βλέπουν γύρω τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορούμε να διευρύνουμε αυτό που προσφέρουμε ώστε να είναι η πιο ποικίλη σειρά από κούκλες στον κόσμο, μια σειρά που δεν θα αποκλείει κανέναν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Over the years, the #Barbie #Fashionistas line has evolved to be more reflective of the world girls see around them. We’re excited to expand our offerings as the most diverse and inclusive doll line in the world. Shop the new Fashionistas this Fall! #Barbie60

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barbie (@barbie) στις

Δείτε επίσης: Δώρα για το παιδί: Τα παραδοσιακά παιχνίδια είναι καλύτερα από τα ψηφιακά

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσπάθησε να κάνει τον κόσμο της κούκλας έναν κόσμο που δεν αποκλείει κανέναν. Το 1977 η Mattel παρουσίασε την Wheelchair Becky, μια φίλη της Barbie που χρησιμοποιούσε αμαξίδιο, το οποίο όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν συμβατό με άλλα αξεσουάρ. Η εταιρεία προσπάθησε να αναμορφώσει την κούκλα, με διαφορετικό αμαξίδιο και πιο κοντά μαλλιά, μιας και τα προηγούμενα πιάνονταν στις ρόδες του αμαξιδίου. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι η Mattel έπαψε να παράγει άλλες κούκλες σε αμαξίδιο, καθώς αυτό θα απαιτούσε να αλλάξουν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα Barbie.

Η νέα Barbie σε αμαξίδιο που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό θα έχει αρθρωτό σώμα ώστε να κάθεται εύκολα στο αμαξίδιο, αλλά σε αυτή τη σειρά και άλλες κούκλες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο αμαξίδιο. Θα υπάρχουν επίσης και Barbie με λεπτές πλεξούδες στα μαλλιά και σωματότυπους με μικρότερο μπούστο και λιγότερο έντονο περίγραμμα μέσης.

Πηγή: infowoman.gr
Close