Είναι η ''Kiddle," η Νέα μηχανή αναζήτησης της Google για τα παιδιά πραγματικά ασφαλής;

Η Kiddle σχεδιάστηκε ειδικά από την Google για να κάνει την αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα παιδιά-φιλική και ασφαλής.

Ως γονείς,  λίγο πολύ πρέπει να δεχτούμε ότι το διαδίκτυο είναι μέρος της ζωής, και των παιδιών μας.. Δεν αφήνετε τα παιδιά στο Google χωρίς επίβλεψη γιατί έχετε τον φόβο του τι θα εμφανιστεί ακόμα και στις πιο αθώες αναζητήσεις;Τώρα, στο Google έχουν μια λύση για τους γονείς και το Διαδίκτυο: μια νέα μηχανή αναζήτησης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κρατήσει την αναζήτηση ασφαλές για τα παιδιά.Ονομάζεται,   Kiddle. (Kiddle.co, δεν .com!)

kiddle-

 

Αλλά πώς λειτουργεί; Και το πιο σημαντικό, λειτουργεί όπως λένε;  Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε:

  • Το Kiddle μοιάζει πολύ με την παλιό σας σελίδα αναζήτησης της Google
  • Σύμφωνα με την  Tech Times  : 

Τα πρώτα τρία αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν ασφαλή sites και σελίδες που έχουν γραφτεί ειδικά για τα παιδιά και η διάλεκτος  ελέγχεται από τους συντάκτες. Τα επόμενα επτά αποτελέσματα θα διαθέτουν δικτυακούς τόπους που περιλαμβάνουν περιεχόμενο που είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα, έτσι ώστε τα μικρά παιδιά να είναι σε θέση να κατανοήσουν αυτό που ερευνούν. Η διάλεκτος και εδώ ελέγχεται από τους συντάκτες. Τα περαιτέρω αποτελέσματα  περιλαμβάνουν θέσεις που γράφτηκαν για τους ενήλικες που εξακολουθούν να φιλτράρονται από την ασφαλή αναζήτηση της Google, αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο για τα παιδιά να κατανοήσουν.

  • Εάν το παιδί σας προσπαθήσει να πληκτρολογήσετε κάτι ανάρμοστο, θα εμφανιστεί στην οθόνη μια εικόνα  σαν αυτή:

kiddle

 

  • Τα δεδομένα περιήγησης καθαρίζονται κάθε 24 ώρες και η Kiddle δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες.
  • Εάν το παιδί σας θέλει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια διασημότητα, η Kiddle θα τραβήξει μόνο τις ασφαλείς πληροφορίες σχετικά με αυτή τη διασημότητα. Έτσι με άλλα λόγια, αν αναζητήσετε την Miley Cyrus, θα δείτε περισσότερα για την  Hannah Montana και όχι “ακατάλληλες ή προκλητικές φωτογραφίες της “. 

Συνολικά, νομίζω ότι το Kiddle είναι μια αρκετά καλή προσπάθεια της Google για να έχουν οι γονείς όσο πιο ήσυχο γίνεται το κεφάλι τους,σχετικά με την ασφαλή περιήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο! 

theworld-aroundus

Close