«Μαμά, σε συγχωρώ!»: Πως μία μόνο κουβέντα ενός 3χρονου παιδιού δίνει το πιο πολύτιμο μάθημα σε όλους τους γονείς!

Πόσο καλά μπορούμε να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε την έννοια της πραγματικής συγχώρεσης; Και πόσο δύσκολο είναι να συγχωρέσουμε κάποιον από την ψυχή μας, να το εννοούμε και να το νιώθουμε, σαν να μας φεύγει ένα μεγάλο βάρος από πάνω μας. Πόσοι από μας το έχουμε κάνει αληθινά; Να συγχωρέσουμε τον άνθρωπό μας, τον φίλο μας τον γνωστό μας, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να τον αποδεχτούμε ακριβώς όπως είναι!

Κάπως έτσι, σύμφωνα με ο mama365.gr, μια μαμά 35 ετών βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να λάβει ένα πολύ σημαντικό μάθημα για τη συγχώρεση από… την 3 ετών κορούλα της!

Δειτε ακομα 10 Φράσεις που ενισχύουν τη ψυχολογία των παιδιων

«Ήταν αργά το βράδυ, όταν η μία κουρασμένη μαμά κατάφερε, ύστερα από ομηρικές μάχες, να βάλει την μικρή κόρη για ύπνο. Θέλοντας, κουρασμένη και αγανακτισμένη, να πει την τελευταία λέξη γύρισε προς τη μικρή και είπε με σφιγμένα δόντια: «Ξέρεις πόσο σ’ αγαπώ, αλλά δεν θέλω ν’ ακούσω κιχ! Πέφτεις για ύπνο τώρα. Δεν ασχολούμαι άλλο με τα κουκλάκια σου».

Δεν πέρασαν, όμως, μερικά δευτερόλεπτα και η μικρή…«έβγαλε κιχ»: «Μαμά, έχω κάτι τελευταίο να σου πω». Καθόταν μαζεμένη στο κρεβατάκι της, με τα μαλλάκια της ανάκατα και σκούπιζε τα δάκρυά της με το χεράκι της. Κοίταξε τη μαμά της κατάματα και της είπε με τη φωνούλα της: «Μανούλα, σε συγχωρώ!!!»

Και τότε έβαλε τα κλάματα αφήνοντας εμβρόντητη τη μαμά της που την πλησίασε και τη ρώτησε «Κοριτσάκι μου, ξέρεις τι σημαίνει συγχώρεση;»

«Μαμά, σε συγχωρώ!»: Πως μία μόνο κουβέντα ενός 3χρονου παιδιού δίνει το πιο πολύτιμο μάθημα σε όλους τους γονείς!

«Ναι», είπε η μικρή βάζοντας το προσωπάκι στο μαξιλάρι με τη Μικρή Γοργόνα, «σημαίνει ότι εσύ έκανες λάθος κι εγώ κουράστηκα να είμαι θυμωμένη και τώρα μπορώ να κοιμηθώ και η καρδιά μου δεν θα ‘χει πονόκοιλο».

Η μαμά αγκάλιασε την μικρή της με ευγνωμοσύνη, γιατί της θύμισε κάτι πολύ σημαντικό: πόσο όμορφο είναι να μην πέφτεις ποτέ για ύπνο θυμωμένος!

Με πληροφορίες από mama365.gr

Δειτε ακομα Μία μαμά μας εξομολογείται: «Έχω παγώσει. Πλέον κυκλοφορώ στο σπίτι σαν φάντασμα. ΠΝΊΓΟΜΑΙ!!!»   

Το ειδαμε στο www.newsitamea.gr

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close