Μάθετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά με τη βοήθεια της Μικρής Γιατρού!

Πιστεύω δεν είμαι η μοναδική που αντιμετωπίζω το καθημερινό πρόβλημα του  τι να μαγειρέψω  που να είναι και υγιεινό αλλά και συγχρόνως ελκυστικό προς τη μικρή μου.

Το ένα είναι μπλιάξ ,το άλλο έχει απαίσια γεύση και βρισκόμαστε σε μια διαρκή μάχη με αυτό το φαΐ ρε παιδιά!

Λύση σε αυτό το πρόβλημα μου έδωσε η Μικρή Γιατρός!  Ναι καλέ η σειρά στο Disney Junior, μη μου πείτε πως δεν το έχουν δει τα παιδιά, δεν θα σας πιστέψω.

Η κόρη μου είναι τρελή fan και το τραγουδάκι “ Είμαι εντάξει, τώρα είμαι εντάξει με έκανες καλά γιατρέ και σε ευχαριστωωωω… Ήμουν σα ραδίκι και με έκανες περδίκι εσυυυυυυυυυυ” Είναι το hit του σπιτιού μας!

Για όσους δεν τη ξέρουν, ένα μικρό κορίτσι, η Ντότι, το οποίο μπορεί και μιλάει με λούτρινα ζωάκια και παιχνίδια, ειδικά όταν αυτά χρειάζονται τη βοήθεια της για ράμματα ή επιδέσμους σε μία πληγή. Κατά τη διάρκεια της σειράς, η Μικρή Γιατρός και οι φίλοι της Δράκος, Αρνίτσα, Χάλι και Χιονάτος βοηθούν με χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού μας και των άλλων και διώχνουν τις φοβίες για την επίσκεψη στο γιατρό.

Στο θέμα μας τώρα. Συχνά πυκνά παίρνω τη μικρή μου και μαγειρεύουμε μαζί. Ιδίως στην προετοιμασία της σαλάτας την έχω πάντα δίπλα μου με ένα μικρό πλαστικό μαχαιράκι και κόβει μαζί μου λαχανικά. Για το κάθε λαχανικό, της εξηγώ τι καλό κάνει στον οργανισμό (ε καλά βάζω και λίγο σάλτσα πχ αν θα φας πιπεριά τα μαλλιά σου θα γίνουν μακριά σα της Ραπουνζελ, αν θα φας ντομάτα θα έχεις μάγουλα σα της Xιονάτης κλτ κλτ), εκεί λοιπόν που της έλεγα για τις μαγικές ιδιότητες  των λαχανικών μου λέει :

” Έχεις δίκιο μαμά! Η Μικρή Γιατρός είπε να τρώμε περισσότερα λαχανικά και να φροντίσουμε την υγεία μας”  Νταν νταν! Άναψε η λάμπα με τη φοβερή μου ιδέα στο κεφάλι!

Έκατσα  και παρακολούθησα μαζί της λοιπόν τη Μικρή Γιατρό και πραγματικά κόλλησα. Είναι φοβερό το πως παρουσιάζει καθημερινά πράγματα με έναν απίστευτα απλό τρόπο που ούτε η ίδια δεν είχα φανταστεί.

Έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα στο site της Disney έχει  πολύ ωραίες συνταγές εμπνευσμένες από τη Μικρή Γιατρό!

Πήρα ορισμένες φανταστικές ιδέες σχετικά με το φαγητό που θα με βοηθήσουν να ενσωματώσω στη διατροφή της μικρή μου υγιεινές συνταγές.
Πάρτε λοιπόν και εσείς μερικές απ αυτές τις συνταγές που είναι γεμάτες χρώματα και φαντασία και που θα κάνουν τα παιδιά μας λάτρεις των υγιεινών φαγητών:

doc

Doc’s Fresh Fruit Pops,

doc2

Egg cups από τη μικρή γιατρό

doc3

Lunch box από τη μικρή γιατρό!

Και πολλές άλλες συνταγές που θα βρείτε στο site της Disney.

Αν και εσείς δυσκολεύεστε  να κάνετε τα μικρά σας να τρώνε υγιεινά, τότε μην χάνετε χρόνο και ακολουθείστε “τις συμβουλές της Μικρής Γιατρού”.

Τη Μικρή Γιατρό μπορείτε να την παρακολουθήσετε καθημερινά στο κανάλι Disney Junior μέσω των OTE TV, Vodafone TV και Cyta TV. Από τις 5 Σεπτεμβρίου, η Μικρή Γιατρός θα συνεχίσει καθημερινές στις 14:45. Επίσης έχουμε πληροφορίες για τους fan,πως το Νοέμβριο του 2016, η 4η σεζόν θα βρει την Μικρή Γιατρό επικεφαλής στο όλο δικό της νοσοκομείο παιχνιδιών, όπου θα είναι απασχολημένη γιατρεύοντας τα τραυματισμένα παιχνίδια της πόλης. Η Μικρή Γιατρός, η Αρνίτσα, ο Δράκος & ο Χιονάτος θα συνεργαστούν μαζί της, ώστε να φροντίσουν τους ασθενείς τους!

Credit photo:disneyjunior

Close