Μητέρα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να μάθει τον πραγματικό κόσμο

 

Η Εσενς Εβανς επέλεξε έναν ασυνήθιστο τρόπο να δείξει στην 5χρονη κόρη της τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.

Της «ζητάει» το ενοίκιο του σπιτιού.

Η Εσενς ενημέρωσε μέσω Facebook πως παίρνει χρήματα από την κόρη της για το ενοίκιο.

«Ζητάω μέρος του ενοικίου από την 5χρονη κόρη μου. Κάθε εβδομάδα παίρνει 8€ χαρτζιλίκι. Αλλά της εξήγησα ότι στον πραγματικό κόσμο οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους σε λογαριασμούς και πως πολύ λίγα τα ξοδεύουν για τον εαυτό τους», έγραψε. «Της παίρνω 5 € πίσω. 1€ για το ενοίκιο, 1€για το νερό, 1€ για το ρεύμα, 1€ για το τηλέφωνο και 1€ για φαγητό», πρόσθεσε.

Μητέρα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να μάθει τον πραγματικό κόσμο

 

Οταν πληρώσει τις «υποχρεώσεις»της, η 5χρονη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει τα τρία ευρώ που μένουν.

Η Εσενς, βέβαια, δεν κρατά τα χρήματα, αλλά τα βάζει στον αποταμιευτικό λογαριασμό της κόρης της.

Δείτε ακόμη: Ανατροφή. Ποιος και πώς μεγαλώνει το παιδί μου;από την Ελεονώρα Παπαλεοντίου –Λουκά, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

«Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι τα 5€ στην πραγματικότητα πηγαίνουν στον αποταμιευτικό της λογαριασμό τον οποίο θα μπορεί να ανοίξει όταν θα γίνει 18 χρονών», εξηγεί η Εσενς και συμπληρώνει: «Ετσι, αν αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί, θα έχει 3.900€ για να ξεκινήσει».

«Οταν δει πόσα χρήματα έχει μαζέψει απ’ αυτούς τους “λογαριασμούς” θα εκτιμήσει την έκπτωση που της κάνω τώρα κάθε βδομάδα στο χαρτζιλίκι», αναφέρει.

 

Μητέρα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να μάθει τον πραγματικό κόσμοΔείτε ακόμη: 5 βασικές ερωτήσεις στο δάσκαλο για το παιδί σου

Η Εσενς, καταλήγοντας, προτρέπει όλους τους γονείς να κάνουν το ίδιο.

Η δημοσίευσή της έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 313.000 φορές. Κάποιοι χρήστες των social media την «χειροκρότησαν» για την ιδέα της, ενώ άλλοι την κατέκριναν υποστηρίζοντας πως δημιουργεί στη μικρούλα άγχος.

 

Μητέρα ζητάει από την 5χρονη κόρη της ενοίκιο για το σπίτι για να μάθει τον πραγματικό κόσμο

Φωτογραφίες: Facebook

Πηγή: athensvoice.gr
Close