7 τρόποι για να ηρεμήσετε τα νευρικά μωρά και παιδιά σύμφωνα με την ρεφλεξολογία.

Τις περισσότερες φορές που τα μωρά αισθάνονται κάποια ενόχληση ο μόνος τρόπος που έχουν για να την εκφράσουν είναι το κλάμα.

Το κλάμα των μωρών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως πόνους στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα και γρίπη.

Παρόλο που οι περισσότεροι παιδίατροι προτείνουν θεραπείες και φάρμακα για σοβαρά ζητήματα είναι καλό να γνωρίζετε μερικές καταπραϋντικές θεραπείες που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα του μωρού.

Δείτε παρακάτω μερικές τεχνικές βασισμένες στην ρεφλεξολογία των ποδιών, που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε τα μωρά σας.

Κάθε περιοχή του ποδιού αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό όργανο ή μυ του σώματος. Κατά συνέπεια μια ήπια πίεση στην περιοχή μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους που προκαλούνται από τη συμφόρηση και την απόφραξη.

Η ρεφλεξολογία των ποδιών είναι γνωστή για τα θεραπευτικά της αποτελέσματα ακόμα και στους ενήλικες. Λόγω του ότι οι μύες και οι σύνδεσμοι στα πόδια των μωρών δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως, τείνουν να είναι πιο δεκτικά στην ρεφλεξολογία.

Δείτε παρακάτω 7 τρόπους που θα βοηθήσουν το μωρό σας να ανακουφιστεί από τους πόνους.

Οδηγός για την ρεφλεξολογία των ποδιών

1

Όταν ένα μωρό βιώνει κάποιου είδος ενόχληση, συνήθως του χαϊδεύουμε τα χέρια, τα πόδια ή την κοιλιά, χωρίς να το σκεφτούμε πολύ. Δείτε παρακάτω γιατί αυτές οι μέθοδοι είναι τόσο αποτελεσματικές.

2

Οι άκρες των δαχτύλων αντιστοιχούν στο κεφάλι και τα δόντια του μωρού. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο, όταν τα μωρά αρχίζουν και βγάζουν δόντια.

Μια ήπια πίεση στην συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να τα ανακουφίσει από τυχόν ξεσπάσματα.

3

Το κέντρο των δαχτύλων αντιστοιχεί στα ιγμόρεια των μωρών.

Αν το μωρό φτερνίζετε συνέχεια, έχει ρινική καταρροή ή έχει δυσκολία στην αναπνοή λόγω βλέννας, τρίψτε το κέντρο των δαχτύλων τους για να απαλύνετε τα συμπτώματα.

4

Στα μωρά η συμφόρηση στο στήθος τις περισσότερες φορές οφείλετε σε κάποια μόλυνση ή κρυολόγημα.

Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στην αναπνοή, το φαγητό και τον ύπνο.

Δοκιμάστε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στην περιοχή περιοχή ακριβώς κάτω από τον λαιμό των ποδιών, που συνδέεται με τους πνεύμονες.

5

Το νευρικό σύστημα πίσω από το στομάχι είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο νεύρων, που βρίσκονται στην κοιλιά, ακριβώς πίσω από το στομάχι.

Κάποιες φορές οι πόνοι που προέρχονται από αυτή την περιοχή μπορεί να οδηγήσουν σε πόνους στην κοιλιά, σφίξιμο, σπασμούς και δυσκολία στην αναπνοή.

Προσπαθήστε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στην περιοχή που είναι λίγο κάτω από το μπροστινό μέρος του ποδιού, για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα.

6

Τα μωρά κάποιες φορές μπορεί να βιώσουν απόφραξη του εντέρου, αν και τα συμπτώματα μπορεί να είναι λίγο ασαφή.

Αφού συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, τρίψτε απαλά το κέντρο των πελμάτων στο πόδι, το οποίο αντιστοιχεί στην άνω κοιλιακή χώρα, για να προσφέρετε ανακούφιση.

7

Το μασάζ των ποδιών μπορεί να ανακουφίσει το μωρό σας από την δυσκοιλιότητα.

Για να διεγείρετε το παχύ έντερο, δοκιμάστε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στην κάτω κοιλιακή χώρα. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα μωρά που έχουν αέρια.

8

Η φτέρνα του ποδιού αντιστοιχεί στην περιοχή της λεκάνης.
Αν υποψιάζεστε, ότι το μωρό σας έχει πόνους σε αυτή την περιοχή, δοκιμάστε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στην φτέρνα του για να ανακουφίσετε τους πόνους.

πηγη

Close