Έχεις γεννηθεί αυτό τον μήνα; Σε περιμένει η επιτυχία

Τι δείχνει έρευνα τριών πανεπιστημίων για την σχέση του μήνα γέννησης με την μελλοντική πορεία. Πώς συνδέονται

Ο μήνας γέννησης φαίνεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι μπορεί να παίζει ρόλο στο πόσο επιτυχημένος μπορεί να γίνει κάποιος.

Η εν λόγω μελέτη έγινε από το πανεπιστήμιο του Τορόντο, της Φλόριντα και του Νορθγουέστερν, με τους ερευνητές να εξετάζουν τα στοιχεία περίπου ενός εκατομμυρίου μαθητών δημοσίων σχολείων της Φλόριντα, γεννημένων από το 1994 έως το 2000.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που είχαν έρθει στον κόσμο Σεπτέμβριο είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση, είχαν περισσότερες πιθανότητες να φοιτήσουν σε πανεπιστήμιο και λιγότερες να καταλήξουν σε κάποιο ίδρυμα ανηλίκων.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι οι μαθητές που γεννήθηκαν Αύγουστο είχαν να τάση να αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες στις σχολικές τους υποχρεώσεις σε σχέση με τους συμμαθητές τους που είχαν γεννηθεί τους υπόλοιπους μήνες.

Τα προαναφερόμενα ίσως να σχετίζονται με την σχολική χρονιά, η οποία στις περισσότερες χώρες ξεκινάει τον Σεπτέμβριο. Κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον συγκεκριμένο μήνα είναι τα μεγαλύτερα της τάξης και αυτά του Αυγούστου, τα μικρότερα.

Το διάστημα αυτό των 11 μηνών μπορεί να είναι πολύ μεγάλο όταν τα παιδιά αρχίζουν την σχολική χρονιά και ενδέχεται να επηρεάζει τις επιδόσεις τους και την αυτοπεποίθησή τους.

Πηγή: apithano.gr
Close