Γιατί δεν πρέπει να κόβεται ο ομφάλιος λώρος αμέσως μόλις γεννηθεί το μωρό!
 

Από το 1950 έως και στις μέρες μας, συνηθίζεται ο ομφάλιος λώρος να κόβεται δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση του μωρού. Πλέον, οι κατευθυντήριες γραμμές προς τους γιατρούς και τις μαίες, αλλάζουν!

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας Αριστείας (NICE) έχει επίσημα αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές για την κοπή του ομφάλιου λώρου, λέγοντας σε όλους τους γιατρούς και τις μαίες πως δεν πρέπει να κόβουν τον ομφάλιο λώρο νωρίτερα από ένα λεπτό από τη γέννηση του μωρού και προτείνουν να περιμένουν έως και πέντε λεπτά πριν τον κόψουν.

Η μαία Αμάντα Μπουρλέι, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια προσπαθούσε να πείσει τους γιατρούς να μην κόβουν τον ομφάλιο λώρο αμέσως μόλις γεννηθεί το μωρό, υποστηρίζοντας ότι το μωρό θα πρέπει να παραμένει περισσότερο ενωμένο με τη μητέρα του, νιώθει δικαιωμένη.

 

Γιατί δεν πρέπει να κόβεται ο ομφάλιος λώρος αμέσως μόλις γεννηθεί το μωρό!
 

Η ίδια η οποία έχει χριστεί πρόσφατα Μαία της χρονιάς, από την British Journal Of Midwifery, ‘συγκρούστηκε’ πολλές φορές με συναδέλφους της και γιατρούς μέχρι να πετύχει την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών για την κοπή του ομφάλιου λώρου μετά τη γέννηση.

Ο ομφάλιος λώρος κοβόταν δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση του μωρού με στόχο να μειωθεί ο κίνδυνος της ορμονικής ένεσης, που χορηγείτο στη μητέρα για να σταματήσει την αιμορραγία. Ωστόσο, από τη στιγμή που το φάρμακο αντικαταστάθηκε με ένα ασφαλέστερο, η δυναμική μαία αναρωτήθηκε κατά πόσον ή όχι η πρακτική αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί.

Έρευνες αναφέρουν ότι η κοπή του ομφάλιου λώρου αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού,  του στερεί τα πολύτιμα ζωτικά κύτταρα του αίματος από τον πλακούντα, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αναιμίας λόγω έλλειψης σιδήρου με αποτέλεσμα πιθανή καθυστέρηση γνωστικής μάθησης του παιδιού.
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close