Μια ώρα πριν τον ύπνο του παιδιού κάθε οθόνη πρέπει να σβήνει - Δείτε τον λόγο

Είναι γνωστό ότι η μεγάλη έκθεση των παιδιών μας σε οθόνη όχι μόνο δε του προσφέρει πολλά πράγματα – πέραν ίσως της ψυχαγωγίας – αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βλάψει την σωματική και ψυχολογική του υγεία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Βασιλικού Κολεγίου Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας (RCPCH), όλες οι οθόνες του σπιτιού μας, πρέπει να κλείνουν μια ώρα πριν τον ύπνο των παιδιών. Αυτό διότι η έκθεση στις οθόνες λίγο πριν κοιμηθούν μπορεί να προκαλέσει κακό και ανήσυχο ύπνο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό ισχύει και για τους ενήλικες. Το φως της οθόνης, αποσυντονίζει τον εγκέφαλο που θεωρεί ότι έξω είναι ακόμη μέρα και δεν χρειάζεται να κοιμηθεί. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι γνωστό άλλωστε, ότι είναι “κατασκευασμένος” να κοιμάται τα βράδια και να ξυπνάει τα πρωινά.

 

Οι ίδιοι ερευνητές ακόμη, υποστηρίζουν ότι η έκθεση των παιδιών μας στη τηλεόραση, στις παιχνιδομηχανές, στα tablets και στα smart phones είναι υπεύθυνη για την παχυσαρκία, το άγχος και τη μοναξιά που μπορεί να νιώθουν τα αγγελούδια μας.

Μια ώρα πριν τον ύπνο του παιδιού κάθε οθόνη πρέπει να σβήνει - Δείτε τον λόγο

Η επαφή των παιδιών με τις οθόνες λίγο πριν κοιμηθούν, όπως προείπαμε τους στερεί τον ποιοτικό ύπνο. Αυτό δε σημαίνει μόνο ότι θα έχουν μια πολύ κουραστική μέρα το πρωί, άλλα μπορεί να ευθύνεται για την κακή πρόοδο τους στο σχολείο, για την άσχημη ψυχολογία τους και για τις σχέσεις που θα έχουν με την οικογένειά τους.

 

Ο Stephen Scott, διευθυντής της Εθνικής Ακαδημίας για την Έρευνα Γονέων στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου  μάλιστα, υποστηρίζει ότι το wi fi μια ώρα πριν βάλουμε τα παιδιά μας για ύπνο, πρέπει να κλείσει έτσι ώστε να μην έχουν ούτε οι ενήλικες επαφή με την τεχνολογία. Τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο μας παραδειγματίζονται.

All photos via: kidsho.com.cy

 

Close