Ο λόγος που το μητρικό γάλα αλλάζει χρώμα όταν το μωρό αρρωσταίνει

Η Paige Peterson τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες με το γάλα που θηλάζει το μωρό της, με διαφορά 2 εβδομάδων. Στην αριστερή, το γάλα έχει το συνηθισμένο άσπρο χρώμα ενώ στη δεξιά είναι πιο κίτρινο. Σύμφωνα με τη μαμά, η αλλαγή αυτή στο χρώμα οφείλεται στο ότι η κόρη της αρρώστησε με γρίπη.
Ο λόγος που το μητρικό γάλα αλλάζει χρώμα όταν το μωρό αρρωσταίνει

Όπως αναφέρει η Paige, το σώμα της ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες του μωρού της και δημιούργησε τα απαραίτητα αντισώματα με τα οποία η κόρη της θα καταπολεμούσε την γρίπη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο αυτό δεν είναι σπάνιο. Το γάλα της μητέρας μπορεί να αλλάξει τη σύστασή του έτσι ώστε να προστατεύσει το παιδί από μικρόβια, ιούς και ασθένειες, δίνοντάς του τα αντισώματα που χρειάζεται ο οργανισμός του για να τα νικήσει.

Όσον αφορά τη διαφορά στο χρώμα, η Rachel Miller, σύμβουλος θηλασμού, αναφέρει το εξής: «Κάποιες φορές, όταν αρρωσταίνουμε το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες για να καταπολεμήσει την ασθένεια. Οι θερμίδες του μητρικού γάλακτος μπορεί επίσης να αυξηθούν έτσι ώστε το μωρό να αποκτήσει όλη την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να νικήσει τον ιό. Αυτό αναμφισβήτητα μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του».

Πηγή: .mama365.gr
Close