Η Supernanny Jo Frost αποκάλυψε ένα λάθος που κάνουν όλοι οι γονείς των νηπίων

Η Supernanny Jo Frost αποκάλυψε ένα λάθος που κάνουν όλοι οι γονείς των νηπίων

Η γνωστή σε όλους τους γονείς Suppernanny Jo Frost, πριν απο λίγες μέρες μίλησε για το τελευταίο της βιβλίο και δήλωσε κάτι που όλοι οι γονείς με νήπια πρέπει να γνωρίζουν.
Είναι πολύ πιο έξυπνα από ό, τι νομίζετε!

Μην τα υποτιμάτε!

Ξοδεύετε όσο χρόνο μπορείτε απλά για να παρατηρήται τη συμπεριφορά τους. Ακούν τις μη λεκτικές μας ενδείξεις και είναι δεκτικά ακόμα και σε αυτά που δεν λέμε. Ζουν στη γκρίζα ζώνη της ζωής.

Ο Jo μίλησε ειδικά για ένα λάθος που κάνουν οι γονείς όταν ασχολούνται με τη συμπεριφορά του μικρού τους:

Όταν ένας γονέας λέει,Όχι, δεν μπορείς να το έχεις, κλαίνε ακόμα περισσότερο. Και όταν αυτό το ΟΧΙ επαναλαμβάνεται, κλαίνε ακόμα περισσότερο και ακόμα περισσότερο, μέχρι ο γονέας να υποκύψει και να να πάρουν αυτό που θέλουν.

Έτσι τι μαθαίνει το παιδί από αυτό; Αν θέλω κάτι πρέπει απλά να κλάψω πολύ για να το αποκτήσω.

Ανεξάρτητα από το πόσο το αρνούμαστε, όλοι οι γονείς το έχουν βιώσει αυτό. Δεν πιστεύω ποτέ μια μητέρα που λέει ότι το παιδί της δεν το κάνει αυτό. Αυτή είναι η συνηθισμένη συμπεριφορά των μικρών παιδιών.

Η συνέπεια είναι το πραγματικά σημαντικό κομμάτι του να είσαι γονιός

Ενώ είναι εύκολο να την εντοπίσουμε, τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τυπική συμπεριφορά των μικρών παιδιών;

Ο Jo είπε ότι το μυστικό για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων είναι να βεβαιωθούμε ότι έχουμε μια καλά προετοιμασμένη ρουτίνα:

Πείτε ότι βρίσκεστε στο πάρκο και όλα τα παιδιά ΑΓΑΠΟΥΝ το πάρκο. Όταν τους πείτε ότι ήρθε η ώρα να φύγετε πανικοβάλονται και σκέφτονται ότι δεν θα ξαναπάνε ποτέ.Πρέπει να ξεκινάτε την προετοιμασία και να κρατάτε ένα “ρολόι με φωνή”.

Λέμε, Έχουμε 20 λεπτά που μένουν μέχρι να χρειαστεί να πάμε σπίτι. Ή μπορούμε να έχουμε την βόλτα στο πάρκο ως ένα μέρος της ρουτίνας του παιδιού και να πάμε μαζί εκεί αρκετές φορές την εβδομάδα.

Η συνέπεια είναι ένα πραγματικά βασικό κομμάτι του γονεϊκού ρόλου.

Πηγή:   4moms.gr

Close