Ξέρετε γιατί τα μωρά λατρεύουν τους καθρέφτες;

Ξέρετε γιατί τα μωρά λατρεύουν τους καθρέφτες;

Ποια είναι τα οφέλη του να κοιτάζουν στον καθρέφτη; Δείτε εδώ πώς το παιχνίδι με καθρέφτες βοηθά την ανάπτυξη του μωρού σας!

Ποιο είναι η αγαπημένη ασχολία ενός νεογέννητου; Ένα παιχνίδι; Όχι. Ένα γεωμετρικό σχήμα; Όχι ακριβώς. Αυτό που προτιμάει το μωρό σας είναι το εξής: να βλέπει ένα ανθρώπινο πρόσωπο! Το καλό είναι οτι τα παιδιά δεν είναι επιλεκτικά για το ποιανού το πρόσωπο θα κοιτάνε, οπότε πιάστε έναν καθρέφτη και δώστε στο μωρό σας την ευκαιρία να θαυμάζει τον εαυτό του! Δείτε εδώ πώς μπορείτε να παίξετε με τους καθρέφτες, και να συμβάλετε στην ενίσχυση της ανάπτυξης του μωρού σας!

Στηρίξτε έναν καθρέφτη στον τοίχο και καθίστε απέναντι στο πάτωμα (όχι πολύ μακριά, αφού η όραση ενός μωρού είναι ακόμη ένα έργο σε εξέλιξη). Τώρα βάλτε το μωρό σας στην αγκαλιά σας, ακουμπώντας την πλάτη του στην κοιλιά σας. (Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει επίσης μια δραστηριότητα ανάμεσα στο μωρό και του αδερφού του: Τα μεγάλα αδέλφια(αδερφοί ή αδερφές) μπορούν να κρατήσουν έναν καθρέφτη χεριού μπροστά από το μωρό, ενώ εσείς το έχετε στην αγκαλιά σας).

Παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού – Απο 3 μηνών έως 5 ετών

Συστήστε στο μωρό σας το όμορφο πρόσωπό του παρουσιάζοντας την αντανάκλασή του. Αγγίξτε τη μύτη του, χαϊδέψτε τα μαλλιά του, τσιμπήστε απαλά τα αυτιά του, και ονοματήστε κάθε ενέργειά σας καθώς προχωράτε. Σίγουρα, το μωρό σας δεν ξέρει τι σημαίνουν οι λέξεις τώρα, αλλά θα κερδίσετε την προσοχή του όπως και να χει!

Στερεώστε έναν άθραυστο καθρέφτη στην πλευρά της κούνιας του μωρού σας, ή στηρίξτε έναν από πάνω της (ώστε να το βλέπει όταν ξαπλώνει ανάσκελα) για ακόμα περισσότερη αντανακλαστική διασκέδαση!

Ποιο είναι το νόημα του να κοιτάζει έναν καθρέφτη; Το παιχνίδι με καθρέφτες βοηθά το μωρό σας να μάθει πώς να επικεντρώνεται και να εστιάζει σε ένα πράγμα, να παρακολουθεί εικόνες, και να εξερευνά όλα τα θαυμάσια πράγματα που ένα πρόσωπο μπορεί να κάνει. Επίσης, προωθεί την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, καθώς αλληλεπιδρά μαζί σας (ή ίσως με τα αδέρφια του). Μεγαλώνοντας, θα καταλάβει ότι το φιλικό πρόσωπο που κοιτάει τόσο καιρό δεν είναι άλλο από το δικό του. Αυτό είναι ένα ισχυρό μάθημα για το ποιος ακριβώς είναι!

Πηγή: whattoexpect.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Close