«Ο φίλος μου, το κινητό»: Το νέο video-γροθιά στην εξάρτηση που θα κάνει τα παιδιά να παρατήσουν το κινητό!

Ένα υπέροχο βίντεο που θίγει την εξάρτηση των παιδιών από τις οθόνες και τα κινητά δημιούργησαν και σκηνοθέτησαν μαθητές της Κρήτης. Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο που μπορεί να “μιλήσει” στα μικρά παιδιά και να τα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν την εξάρτησή τους και να απαλλαγούν από αυτά.

Tον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες το νέο video του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που θα λάβει χώρα στις 6 Οκτωβρίου σύμφωνα με το infokids.com.cy.

Υπό τον τίτλο «Ο φίλος μου το κινητό» το νέο σποτάκι θίγει την εξάρτηση των παιδιών από τις οθόνες, smartphones και tablets που τα έχουν καταστήσει «ομήρους» τους και δεν τα αφήνουν να χαρούν τις ομορφιές του πραγματικού κόσμου. Πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης Σαμαράς, μαθητής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.

Δειτε ακομα Η μάστιγα της οθόνης: 500 παιδιά στο Παίδων για απεξάρτηση (vid)

Σήκω από τον υπολογιστή, άφησε το κινητό , βγες έξω… Περπάτησε… Τρέξε…

Η άλλοτε γεμάτη αλάνα της γειτονιάς αδειάζει…Τα παιδιά προτιμούν να «παίζουν» καθισμένα μπροστά σε οθόνες. Μωρά δεν τρώνε αν δε βρίσκονται μπροστά από ένα κινητό. Παρέες νέων, που κάθονται στο ίδιο τραπέζι, προτιμούν να ανταλλάσσουν μηνύματα στο κινητό. Οδηγοί που το χρησιμοποιούν εν ώρα οδήγησης θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωής τους όσο και των συνανθρώπων τους.

Ο Μάνος δε θέλει να παίξει βιντεοπαιχνίδια με τον αδερφό του. Θέλει να βγει έξω να παίξει μπάλα. Ο πατέρας του απαντάει ξανά ένα «σε λίγο» που δεν έρχεται ποτέ. Ο φίλος του ο Γιώργος ούτε καν τον ακούει. Περπατάει στο χωριό και παντού η ίδια εικόνα…

Βλέπει όμως ένα παιδί που δεν κρατάει κινητό. Είναι ο Γιάννης, ένα τυφλό αγόρι, που διαβάζει ένα βιβλίο σε γραφή braille . Ο Μάνος ενθουσιάζεται και του προτείνει να τρέξουν. Ο Γιάννης στην αρχή είναι διστακτικός αλλά τελικά δέχεται και κερδίζει .

Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και όλοι μπορούν να τρέξουν και να παίξουν. Δες το κι εσύ, μην ψάχνεις άλλες δικαιολογίες. Σήκω από τον υπολογιστή, άφησε το κινητό, βγες έξω… Περπάτησε… Τρέξε…

Δείτε το συγκινητικό video

https://www.facebook.com/watch/?v=346234156296148

Δειτε ακομα Ποιος κρυφός κίνδυνος απειλεί τα παιδιά του Δημοτικού με κινητό 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Με πληροφορίες από infokids.com.cy

Close