Ο κρυφός κίνδυνος που αποτελεί αιτία θανάτου πολλών βρεφών

Ένα ζήτημα-εφιάλτης για κάθε γονιό, για το οποίο όμως πρέπει να γνωρίζουμε όσα περισσότερα μπορούμε

Ένα από τα πιο σημαντικά γνωρίσματα ενός βρέφους είναι ο ύπνος. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι βρεφικές πάντες που πολλοί γονείς τοποθετούν περιμετρικά της παιδικής κούνιας ώστε το βρέφος να μη χτυπάει το κεφάλι του καθώς γυρίζει στον ύπνο του.
Η αμερικάνικη ακαδημία παιδιάτρων όμως φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη και προτείνει στους γονείς να μη τις χρησιμοποιούν μιας και μπορεί κυριολεκτικά να τα σκοτώσουν.

H Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία λέει ότι το πιο ασφαλές περιβάλλον για να κοιμηθεί ένα μωρό είναι οι κούνιες και οι καλαθούνες που τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας και που έχουν σκληρό στρώμα, δεν έχουν πάντα, τα σκεπάσματά τους είναι καλά τεντωμένα στο στρώμα και δεν έχουν μέσα λούτρινα ζωάκια.

Στην τηλεόραση και τα περιοδικά δεν παρουσιάζεται πάντα ο ασφαλής τρόπος για να κοιμούνται τα μωρά και αυτό δεν είναι καλό, γιατί μπορεί πολλοί γονείς υποσυνείδητα να σκεφτούν ότι αυτό που βλέπουν είναι το σωστό. Για παράδειγμα, οι γονείς βλέπουν εικόνες με κούνιες που έχουν πάντες και παπλώματα και τις επιλέγουν γιατί δείχνει πιο ωραίο το δωμάτιο ή γιατί μπορεί να ταιριάζουν με τις κουρτίνες. Δεν είναι ασφαλείς όμως.

Επίσης, η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία τονίζει πως δεν είναι καθόλου ασφαλές οι γονείς να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με το βρέφος δειτε τι επάθε αυτος ο γονιος,  ειδικά όταν το βρέφος είναι πολύ μικρό ή όταν οι γονείς είναι καπνιστές, είναι πολύ κουρασμένοι ή έχουν πιει.

Πηγή : Cnn.gr

 

Close