Τα λάθη που κάνουν οι γονείς σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών κάτω των 4 ετών και όλες οι απαραίτητες συμβουλές από τη παιδίατρο Dr. Σουζάννα Kemper.
Η κάθε ηλικιακή φάση έχεις τις δικές της ανάγκες και τις δικές της ικανότητες. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το ίδιο ένα παιδί 3 ετών και το ίδιο ένα παιδί 5 ετών, ακόμη και η διαφορά ηλικίας είναι μικρή. Διότι ο εγκέφαλος των παιδιών μέχρι και τα 3μιση έτη, έχει άλλη αντιληπτική ικανότητα.
Η παιδίατρος Dr. Σουζάννα Kemper αποφάσισε να διαχωρίσει μερικά πράγματα σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των νηπίων, έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι παιδαγωγικές μέθοδοί μας, αλλά να μην έχουμε και παράλογες απαιτήσεις από τα αγγελούδια μας. Διαβάστε παρακάτω:
Σκέφτομαι εδώ όλα αυτά που βλέπω γύρω-γύρω. Στα πολύ μικρά παιδιά κάτω των 4 ετών γίνεται συχνά ένας τρελός χαμός για το παραμικρό. Αυτά είναι τα χρόνια στα οποία μαθαίνουν να επικοινωνούν, πώς μπορούν και δεν μπορούν να συμπεριφέρονται και ποια είναι τα όρια του «εγώ», και φυσικά του «εγώ θέλω».
Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί να αναλαμβάνει τις ευθύνες του χωρίς τιμωρίες
Εδώ είναι η καλύτερη ευκαιρία μας σαν γονείς να τους τα μάθουμε αυτά. Είναι κουραστικό, συχνά ΠΟΛΥ κουραστικό, αλλά αληθινή επένδυση για αργότερα!
Photo via: mothersblog.gr
Οι γονείς όμως συχνά μιλούν στα μικρά παιδιά σαν να ήταν ήδη πολύ μεγαλύτερα («Μα τώρα εξήγησέ μου, ΓΙΑΤΙ χτύπησες τον αδερφό σου με το φορτηγάκι; Τί σου έκανε;» είναι ερωτήσεις που ένα παιδί 3 ετών ούτε καταλαβαίνει ούτε θα απαντήσει ποτέ…), κλείνουν συμφωνίες μαζί τους.
(«Αν καθίσεις ήσυχα όταν πάμε στην τράπεζα θα σου πάρω παγωτό μετά» είναι επίσης κάτι ασύλληπτα δύσκολο να τηρηθεί για ένα μικρό παιδί) ή υποκύπτουν σε απαιτήσεις απλά και μόνο λόγω κόπωσης.
8 Περίεργες Παιδικές Συμπεριφορές: Τι σημαίνουν και πως να τις αντιμετωπίσετε
Μιλάμε εδώ για παιδιά ΠΟΛΥ μικρά, που ίσα-ίσα μπορούν να μάθουν πώς να επικοινωνούν χωρίς να χτυπάνε, να ουρλιάζουν και να δαγκώνουν όταν κάτι δεν τους πάει όπως θέλουν.
Photo via: mothersblog.gr
Δεν έχουν αίσθηση του χρόνου, δεν μπορούν να τηρήσουν συμφωνίες και ΔΕΝ έχουν φτάσει στην ενσυναίσθηση – δηλαδή αναπτυξιακά δεν αντιλαμβάνονται ακόμα κα-θό-λου (!!!!!!!!!) πως όλοι οι άλλοι μπορούν να έχουν άλλα συναισθήματα ή ανάγκες από τα ίδια.
Photo via: blog.dioptra.gr
Το πιο σημαντικό είναι να βιώνουν την αγάπη μας σε αυτή τη φάση και να μάθουν καλά και σταθερά όρια, ώστε να νιώθουν ασφάλεια. Τα περίπλοκα πράγματα θα έρθουν πολύ αργότερα!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαβάστε όλα τα άρθρα για το μωρό – νήπιο στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του