Ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποιεί: Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε αυτή τη φορά στον εμβολιασμό των παιδιών, την αναγκαιότητά του, και στο τι πρέπει να προσέξουμε. Ειδικά τα μωρά μέχρι 2 ετών πρέπει να εμβολιαστούν χωρίς καμία καθυστέρηση.

Εμβολιασμός για τη μείωση επιδημιών

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε: «Αυτή την κρίσιμη περίοδο τονίζεται πως η διακοπή των εμβολιασμών ακόμη και βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων, αυξάνοντας την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνει ο εμβολιασμός και να επιβαρύνει το σύστημα υγείας».«Θυμάστε όλοι με την επιδημία της ιλαράς πριν 2 χρόνια» υπογράμμισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται στο ιατρείο του γιατρού κατόπιν ραντεβού.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά, ακόμη και αυτή την περίοδο καθώς όπως είπε «η διακοπή του εμβολιασμού μπορεί να οδηγήσει σε επινόσηση νέων ατόμων. Θυμάστε τι ζήσαμε με την επιδημία της ιλαράς», ανέφερε χαρακτηριστικά και είπε ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως δυο ετών, ιδίως για τα εμβόλια της άμεσης προτεραιότητας είναι πολύ σημαντικός».

Μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη στα ιατρεία 

Το παιδί που θα εμβολιαστεί θα συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα, ενώ μετά το πέρας της πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές δόσεις.

«Καλύτερα τα πολυδύναμα εμβόλια, είπε, ώστε να περιοριστούν και οι επισκέψεις στους παιδιάτρους» και παρατήρησε ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται αφού λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του παιδιού από τους γονείς του στον παιδίατρο.

Close