«Το παιδί μου θέλει να ασχολούμαι συνέχεια μαζί του όταν είμαστε με κόσμο»

Γιατί το κάνει και πώς μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση;

Μπορεί το παιδί σας να είναι εντυπωσιακά ανεξάρτητο τις ώρες που περνάτε μαζί στο σπίτι –για παράδειγμα να παίζει μόνο του με τα παιχνίδια του ή να απολαμβάνει να διαβάζει βιβλία – αλλά μόλις βρίσκεστε ανάμεσα σε κόσμο να προσκολλάται επάνω σας.
Δεν είναι μόνο η ανία που το οδηγεί σε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά και η αίσθηση ότι δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της μαμάς ή του μπαμπά, αίσθηση που το κάνει να προσπαθεί, πάση θυσία, να ξανακερδίσει την προσοχή των γονιών του. Αυτό μπορεί να σημαίνει, για παράδειγμα, ότι αρχίζει να καταστρέφει ό,τι υπάρχει πάνω στο τραπέζι της καφετέριας ή ότι σας διακόπτει διαρκώς χωρίς να σας αφήνει να ολοκληρώσετε ούτε μια φράση ενώ εσείς επιχειρείτε να κουβεντιάσετε με την παρέα σας.

Πώς θα το διαχειριστείτε χωρίς να χρειαστείτε να απομακρυνθείτε από τους φίλους σας; Σύμφωνα με το βιβλίο «Πρωταθλητές του κόσμου στην ευγένεια» (Stéphane Frattini, Stéphanie Ledu, εκδ. Αγκυρα), το στοίχημα είναι να αποφύγετε, μεν, να ενδίδετε διαρκώς στα καπρίτσια του παιδιού σας, ταυτόχρονα όμως να μην το αφήσετε να νιώσει ότι το απορρίπτετε.

Αν, παραδείγματος χάρη, θέλει να σας δείξει τη ζωγραφιά του την ώρα που μιλάτε με τους φίλους σας, μπορείτε να του ζητήσετε ήρεμα να κάνει υπομονή μέχρι να ολοκληρώσετε τη συνομιλία σας, διαβεβαιώνοντάς το πως αμέσως μετά θα δείτε ό,τι έχει φτιάξει. Είναι σημαντικό, ωστόσο να κρατάτε πάντα την υπόσχεσή σας, διαφορετικά προδίδετε την εμπιστοσύνη του.

Πηγή: childit.gr

Close