Έβαλε τα παιδιά να ζωγραφίσουν σε ένα γυαλόχαρτο και στη συνέχεια, το σιδέρωσε. Το αποτέλεσμα? Η καλύτερη κατασκευή EVER!

Το γυαλόχαρτο δεν χρησιμοποιείται συνήθως για τα έργα τέχνης, αλλά αυτό που έκανε αυτή η μαμά με τα παιδιά της, δείχνει πόσο υπέροχη μπορεί να αποδειχτεί η τραχύτητα του χαρτιού!

Η Cindy από το blog, alphamom , μοιράστηκε μια εξαιρετική ιδέα για ένα έργο μεταξοτυπίας που θα σας αφήσει έκπληκτους και εντυπωσιασμένους για τα καλά!

Το μυστικό για το όλο θέμα; Γυαλόχαρτο.

Μια εξαιρετικά απλή τεχνική εκτύπωσης από γυαλόχαρτο που θα κρατήσει τα παιδιά σας απασχολημένα και θα μετατρέψει ένα απλό T-shirt σε έργο τέχνης με τις ζωγραφιές των παιδιών σας!

Αν είστε ακόμα μπερδεμένοι ως προς το πώς το γυαλόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρετε εικόνες σε ύφασμα, μην ανησυχείτε. Ακούγεται πραγματικά περίεργο, αλλά η Cindy έδειξε σε όλους ακριβώς πώς γίνεται.

Αρχίστε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά: κηρομπογιές, ένα t-shirt, λεπτό γυαλόχαρτο και ένα σίδερο.

κατασκευες

 

Δώστε στα παιδιά να χρωματίσουν ένα σχέδιο πάνω στην τραχιά πλευρά του  γυαλόχαρτου, φροντίζοντας να δημιουργήσουν ένα παχύ στρώμα από κηρομπογιές.

Sandpaper-printing-1

Να θυμάστε πως η εικόνα θα αντιστραφεί επάνω στο t-shirt οπότε συμβουλέψτε τα παιδιά για το πως πρέπει να την σχεδιάσουν.

Όταν η ζωγραφιά είναι έτοιμη τοποθετείστε το γυαλόχαρτο με την μεριά της εικόνας επάνω στο σημείο του t-shirt που θέλετε να αποτυπωθεί.

κατασκευες

Στη συνέχεια, βάλτε μια χαρτοπετσέτα πάνω στο γυαλόχαρτο και πιέστε πάντα προς τα κάτω με το καυτό σίδερο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

κατασκευες

Σηκώστε απαλά μια άκρη για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή εκτύπωση πριν  αφαιρέσετε το γυαλόχαρτο.Εάν χρειαστεί πιέστε ακόμη λίγο με το σίδερο.

Η αξιολάτρευτη εικόνα θα  μεταφερθεί πάνω στο t-shirt!

κατασκευες

Για να το τελειώσετε, βάλτε ένα ζευγάρι χαρτοπετσέτες πάνω στο σχέδιο και σιδερώστε μια ακόμη φορά,για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσιο χρώμα από το ύφασμα.

Το μόνο  που πρέπει να έχουμε κατά νου, μετά την ολοκλήρωση του έργου είναι να πλύνουμε το ύφασμα  μόνο του την πρώτη φορά που θα το καθαρίσουμε.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μεταξοτυπία της Cindy εδώ .

Close