Πως μπορώ να καταλάβω ότι το μωρό μου έχει διάρροια;

Πρώτα θα πρέπει να εξετάσετε τι είναι φυσιολογικό για το δικό σας παιδί. Τα νεογέννητα συνήθως ενεργούνται μετά από κάθε τάισμα και τα κακά τους είναι αρκετά μαλακά, ιδίως αν θηλάζουν, όπως επίσης στην περίπτωση αυτή αλλάζει η υφή τους ανάλογα με το τι έχετε εσείς φάει.

Από τη στιγμή που θα αρχίσει να τρώει στέρεα τροφή, θα διαπιστώσετε ότι έχουν πλέον πιο στέρεα όψη αλλά και αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη διατροφή του.

Όλα αυτά κάνουν λίγο δύσκολη τη διάγνωση, αν το μωράκι έχει διάρροια ή όχι. Το συμπέρασμα είναι ότι αν μία φορά παρατηρήσατε ότι τα κακά του μωρού σας είναι πιο μαλακά από το συνηθισμένο, μην ανησυχείτε. Αν όμως δείτε μία αλλαγή, δηλαδή λερώνει την πάνα του πολύ πιο συχνά, ή είναι σαν νερό, τότε μάλλον είναι διάρροια.

Ενώ μία περίπτωση διάρροιας μπορεί να είναι κάτι σοβαρό, συνήθως δεν πρέπει να ανησυχούν οι γονείς, παρά μόνο αν το παιδί αφυδατωθεί. Η αφυδάτωση είναι επικίνδυνη για ένα μωράκι, μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο. Γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε οι γονείς να βεβαιωθούν ότι το παιδί παίρνει άφθονα υγρά.

Δείτε περισσότερα στο paidorama.gr

Close