Πώς να διαχειριστείτε την κακή συμπεριφορά των παιδιών σας!
 
 

Αν δεν είστε συναισθηματικά δυνατοί μπορεί να μην είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την κακή διάθεση και κακή συμπεριφορά των παιδιών σας
Τα παιδιά μπορεί να είναι άγγελοι αλλά μερικές φορές χάνουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους.Υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να διαχειριστείτε έξυπνα την κακή διάθεση των παιδιών σας.


Αποφύγετε τις συναισθηματικές εκρήξεις.
Σαν γονιός μπορείτε να καταλάβετε πως αν το παιδί σας έχει πεσμένη διάθεση ή κάνει περίεργες χειρονομίες ή εκφράσεις τότε θα ακολουθήσει συναισθηματική έκρηξη. Για να το αποφύγετε προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή και να το κάνετε να ασχοληθεί με κάτι ενδιαφέρον και συναρπαστικό.Παίξτε ένα παιχνίδι και χρησιμοποιήστε ήρεμο τόνο φωνής χωρίς να φωνάζετε γιατί αυτό θα κάνει χειρότερα τα πράγματα.
Μην υποκρύπτετε
Τα παιδιά έχουν την τάση να προσποιούνται και προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν για να πάρουν αυτό που θέλουν. Πολλές φορές προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά σας με κλάματα και υστερίες. Όσο και να μην αντέχετε τα κλάματα του μην υποκύψετε για να τους δώσετε να καταλάβουν πως δεν θα ακολουθείτε τους κανόνες τους και δεν θα κάνετε αυτό που θέλουν.
Βοηθήστε το παιδί σας να καταλαβαίνει τα συναισθήματά του.
Κάθε γονιός πρέπει να είναι πρότυπο για το παιδί του.Πρέπει να βοηθάτε τα παιδιά σας να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους. Αρχικά σαν γονείς δώστε το καλό παράδειγμα.και ελέγξτε τα συναισθήματά σας. Έπειτα εξηγήστε στα παιδιά σας πως δεν μπορείτε να τους κάνετε όλα τα χατίρια και με το νιώθουν έτσι μόνο κακό στον εαυτό τους κάνουν.Μόλις τα παιδιά σας θα μάθουν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους και αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα θα γίνουν πιο υπάκουα.
Ξεχάστε την σωματική τιμωρία.
Το να χτυπήσετε το παιδί σας είναι επίπονο και προσβλητικό. Δεν σημαίνει ότι θα γίνει το παιδί σας γίνει πιο υπάκουο αλλά θα γεμίσετε την ψυχή του με φόβο και άγχος.
Προσπαθήστε να το χειριστείτε διαφορετικά και όχι με το ξύλο.Χρησιμοποιήστε την κακή συμπεριφορά διαφορετικά.
Τα παιδιά.έχουν τρομερά αποθέματα ενέργειας. Όσο ασχολούνται και παίζουν δεν υπάρχει περίπτωση να συμπεριφερθούν άσχημα. Κάντε κάτι δημιουργικό έτσι ώστε να δίνουν όλη τους την ενέργεια εκεί και να μην έχουν την ευκαιρία να αποσυντονιστούν
Επικοινωνήστε με το παιδί σας
Μιλήστε με το παιδί σας και δώστε τους συμβουλές έτσι ώστε να τους βοηθήσετε να συμπεριφέρονται καλύτερα.Η έλλειψη επικοινωνίας δημιουργεί αντικοινωνική συμπεριφορά και κακή διάθεση καθώς τα παιδιά σας δεν θα ξέρουν πως να φερθούν στου άλλους ανθρώπους.
«Οπλιστε » τον εαυτό σας με υπομονή.
Η υπομονή είναι το καλύτερο όπλο για όλη σας την ζωή σαν γονείς. Το να είστε γονιός είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο και αν δεν έχετε υπομονή θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Όποια δυσκολία και να συναντήσετε ή όσο δύσκολη και να είναι η συμπεριφορά του παιδιού σας αν χάσετε την υπομονή σας δεν θα έχετε κανένα αποτέλεσμα.
Αφήστε τα να καταλάβουν το λάθος τους.
Δεν είναι σωστό να γεμίζετε το παιδί σας ενοχές για κάτι που έχει κάνει.Δώστε τους την ευκαιρία να παραδεχτούν τα λάθη τους και να καταλάβουν ότι φταίνε.
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε
στη 
σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 

 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
για παιδια

Close